Nu vet jag

Jag måste ha prat-dyslexi. Ofta när jag ska bekriva något fattas orden. Jag har prat-dyslexi såklart! Jag pratar bak och fram, hittar inte ord och säger fel saker, får vifta med händerna för att beskriva.  Prat-dyslexi, så är det.
 
 

Svansen viftar

Det är tur att svansen viftar ibland, annars kunde man tro han hade dött.
 
 

Skumbad

 

Sätt mål

Min bästa kollega Elin har tre saker hon ska lära sig i sommar. Hon har satt tre mål. Jag tycker det är ganska smart, sätta mål liksom. 
 
Man kan sätta små eller stora och känslan när man nått dem är oslagbar. Så, sätt ett mål med dig nu. Kanske att träna lite mer, att ta tag i den där saken du borde. Ta ett par minuter idag, formulera ditt mål, fundera på om du behöver hjälp att nå det och ta hjälp i så fall. Sätt en tidgräns och sen köööööör!
 
Känslan när man gjort det är oslagbar.
 
Mina mål? Om jag har mål? Självklart! Jag tar de tre viktigaste:
 
1. Träna på, minst tre pass i veckan. Här behövs ingen hjälp. 
2. Skritta igång Ala så smått, två gånger i veckan kan vara rimligt. Jag måste få skor på henne innan. Här behövs hjälp.
3. Andas lite, läsa minst två böcker i sommar. Här kan lite hjälp behövas, jag är bra på att gasa, men sämre på att bromsa. 
 
Jag ska utvärdera dem i augusti, innan skolan börjar!
 
 

Bra start

Jag är periodare, fastnar i saker i perioder. En del saker hänger alltid med men andra byts efter ett tag.
 
Just nu är det en period när det gäller frukost. Det är kaffe och grekisk yoghurt med mandel, egen flytande honung och när från trädgården. Nu är det smultron och jordgubbar och snart blir det hallon. 
 
 

Efter regnet

 

Höger, vänster, what ever...

Jag är värdelös på höger och vänster. Det blir tydligt på träningspassen. Det blir fel ganska ofta.
 
Nu har någon hjälpt till lite, fast frågan är om hon hjälpte till eller bara busade lite...
 
 

Återhämtning

Åkte ut med en längtan. Kom hem med rött skinn och ro i själen. 
 
De svarta klipporna gjorde det igen.
 
 

Äntligen

Nu, på plats. Jag har längtat. 
 
 

Att möta en inbillad svårighet

Ända sen jag började träna på Fabriken så har stepbrädan varit ett "nä, det är inte för mig". Jag har sett studsar och hopp, konditionsträning och nä... Jag har valt bort. 
 
Igår valde jag inte bort. Med lite "nja" i magtrakten så åkte jag upp, plockade fram en bräfa och körde och det var skitkul. Mer puls än Combatpass med skitkul. Svetten rann efter tio minuter och efter en timme var jag minst sagt genomblöt och glad. Här var mina efterlängtade endorfiner och jag var bara halvdöd efteråt. Step, nu känns det mer som WOOP WOOP! 
 
 

Jag ljög

Jag kan verkligen inte ljuga. Det syns direkt. Igår firade vi tioårig bröllopsdag och jag hade en idé. Ringarna skulle graveras på utsidan med ett streck för varje år. Jag drog en lögn om att jag vunnit en tävling på Facebook med ett presentkort hos en guldsmed men inte hittade något jag ville ha så han skulle polera upp våra ringar.
 
Vi lämnade ringarna och igår hämtade jag dem. Micke hade svalt allt med hull och hår och nu har vi fina polerade ringar med tio streck på. 
 
 

Äntligen

Studsmatta bärgad, ungar nöjda!
 
 
 

Skolavslutning

Klänningen hann inte komma. Plan B var min bröllopsklänning. Det var en bra plan. Tio år sen jag hade den sist faktiskt, imorgon.
 
Idag tar jag lov, välbehövligt. Planer? Inga speciella faktiskt. 
 
 

Från XL till M

I går var det Combat. Huvudvärk och Combat men jag körde då svetten sprutade och sen var huvudvärken borta.
 
Strax före passet kom  Linda förbi, klappade mig på axeln och undrade vart jag skulle ta vägen. Alltså, inte var jag skulle gå, utan det syftade till omfång.  Japp, jag är mer vältränad än på länge och smalare också. XL som jag haft innan är för stort och ett av de linnen jag har är det M på. Det sitter bäst. Jag ser det själv nu också. Spegeln på gymmet visar en annan kropp. Så härligt.
 
Gymfabriken och vegetarisk kost, de bästa val jag gjort på länge. Gymfabriken är nog också ett av de roligaste, härliga människor som peppar varandra. Jag har haft kul där hela tiden faktiskt, fast man morrar och svär ibland.
 
 

Du har ansvar för ditt liv

Jag har funderat, av och till i några dagar. Om jag fick ge människor några god råd så skulle jag sammanfatta de viktigaste så här:
 
1. Du har ansvar för ditt liv. 
Det är bara du som kan bestämma om dina dagar ska vara glada och ljusa eller om du ska se livet som svart och grått. Skratta eller sura? Valet är bara ditt och ja, man kan välja. Faktiskt! Det kanske inte är så lätt, men man har alltid ett val.
 
2. Ta reda på fakta.
Tro inte på allt du läser och hör. Ta reda på hur det egentligen är. Det finns många därute som sprider falska rykten, snabbt sprids de och det är faktiskt ditt ansvar att ta reda på om det är sant eller inte. Enkelt med några enkla frågor; Är det sannolikt? Vem har skrivit det och med vilket syfte?
 
3. Ta av offerkoftan.
Nej, nej, nej, det är inte synd om dig. Du bor i ett av världens tryggaste, bästa land. Ser man till ett världsperspektiv så har du det äckligt bra och ser man det från ett nationellt perspektiv så har du det ändå med all säkerhet inte sämst. Sluta klaga! Inget blir bättre av gnäll, inte för sig och inte för någon annan. Gnälla är som att gunga, du har något att göra men du kommer ingenstans.
 
4. Uppskatta det du har.
Öppna ögonen, vad har du i ditt liv som är bra? Någon som älskar dig? Uppskatta den! Tak över huvudet? Var glad för det! Mat på bordet? En säng att sova i? Kläder på kroppen? Vänner och bekanta, visa att du gillar dem.
 
5. Välj dina strider
En del människor kan man inte bemöta och diskutera med. Samtal är en konst som inte alla behärskar. Välj vad du diskuterar och med vem. Vet du att detta kommer bli lönlöst är det ingen idé att ens försöka.
 
6. Du kan bara ändra dig själv
När andra runt om dig beter sig illa kan du ändå bara ändra på dig själv och jag väljer som Michelle Obama så ofta jag kan. (When they go low, we go high) Jag sänker mig inte till samma låga nivå, jag är bättre än så och försöker gå därifrån och känna att jag är vinnaren för kag betedde mig vettigt och jag är den som ändrat mig till det bättre. Förändring kommer från dig och det är bara dig du kan ändra. 
 
Ta som uppgift idag att ta hand om det du är rädd om och tycker om. Skicka ett sms till någon du gillar, krama någon lite extra, hjälp någon, kanske bara håll upp en dörr.
 
Livet blir vad du gör det till, det är begränsat och njut av den tid du har för ingen vet när den tar slut. Du lever nu!
 
 
 
 
 

Att ta det lugnt

Jag ville sätta grimma på Kyllir. Det är bra om han kan tänkte jag. Det gick lugnt och fint men nä, han blev lite misstänksam och när grimman skulle av så smet han snabbt. Blev inte som jag tänkt. Minnesbilden hos honom fanns kvar och det var tydligt att han kopplade ihop det med mig. Han gjorde slut och valde att hänga med andra. Då var han gosig och trygg. Mig undvek han. 
 
 
 
 
Då får man backa och nu har vi gosat och kliat och bara myst. Relationen är upprättad och jag har ett snyggt kärleksnyp i armen men det är det värt. Bilden gör inte mitt blåmärke rättvisa, det är blåare faktiskt. 
 
 
Backa när det gäller djur är inte så dumt. 

Sommarlov

Det är tuffa veckor, de får sista innan man ska ses i kyrkan och sjunga Den blomstertid. De veckorna är över för den här gången. Idag kramar jag om 24 sköna ungar om de vill och hoppas de ska få en sommar full av sol, bad, glass och jordgubbar. Kanske en och annan bok, många kompisar, fnitter till småtimmarna,  barfotafötter och en bra film när det regnar och mer än en lång sovmorgon.
 
Ha den bästa av somrar nu mina tigerungar. Jag kommer sakna er. ❤️💕
 
 
 
 

Kasper

Bästa sällskapet, alltid vid mina fötter.
 
 

Stolt uppfödare

Den där Atle, han hamnade bra rätt han och jag är stolt som uppfödare när jag skriver att han är väl riden, väl körd och för några dagar sedan fick han och matte Maggan medalj och prisrosett i bruksridning/WE. Han är så väl förvaltad och jag är så glad att han hittade Maggan.
 
 

De där två... ❤️💕

 
Eva tog bilderna.

Barnarbete

 

Invasiva men fina

Lupiner anser många borde utrotas och jag har lättare att tycka de i slutet av sommaren än nu. De är ju så fina...
 
 

Äntligen varmt

Jag älskar värme och 28 grader är skönt om det bara fläktar lite. De gjorde det och på nationeladagen firade ungarna med en dag vid sjön.
 
 

Grönbete

 

Kyllir

 
Det blir nog en bra häst det där. <3

Soooool

De bästa dagarna är helt klart de när solen skiner.
 
 

Kunskap

Knyta skor, det är en sak man lär sig hemma tycker jag. Nu kan Jonathan. Han lärde sig snabbt.
 
 

Beslutsångest

Hur ska man göra? Betäcka i år igen, få en ny liten unge?
 
Vänta tills nästa och njuta av bara Ala ett år?
 
Behålla Kyllir? Sälja Kyllir? Det kan man ju bestämma nv senare. Betäcka måste bestämmas nu...
 
Angenämt bekymmer....
 
 

Nu har du 100 sommardar

Lärodikt den första juni

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.

 

En dag för sent, men ack så klokt. Nyttja dina dagar.

 


Världens bästa

Jag har verkligen världens bästa föräldrar. När det för tre år sen var rörigt bevisade de det, om och om igen.
 
 

RSS 2.0