Mål och delmål

Jag började i vintras, strax efter nyår. Ett första Combatpass och känslan att vilja kräkas på första passet var påtaglig. Träningsvärken två dagar senare ska vi inte tala om. 
 
Sen ramlade det på, passen blev fler, jag provade lite nytt. Jag satte faktiskt upp ett mål efter ett tag. Elin sa att byxorna jag hade på mig dit och hem, över shortsen, nog var lite stora. Det är Mickes byxor och jo, de är stora. Jag bestämde mig då att när jag är under 85 kg ska jag köpa ett par nya. Egna. Det är dags nu. Inga kläder sitter skönt längre, förutom något enstaka par byxor. Gunnel, vår rektor fnissar åt mig när jag går och drar upp dem hela dagarna. Underkläderna ska vi inte ens tala om. Jag som dessutom har svårt att hitta såna jag trivs i.
 
Jag spar byx-shoppandet tills i höst och jag har satt ett nytt mål. Eller, två i ett liksom. Nästa delmål är under 80 kg, och jag ska hänga i och köra minst två pass i veckan året ut. Någon vecka här och där kommer det spricka. Många av veckorna som är kvar till 2020 kommer det också blir fler. Behovet är skapat. Känslan när man inte tränat på ett tag och abstinensen efter endorfiner blir minst sagt obehaglig. Usch!
 
Nu kör vi, mot 79 komma någonting. Runt nyår är det invägning.
 
 

En sån kväll

Vi tackade av några kollegor igår kväll. Bordet på Oliveriet var bokat och jag fick skjuts dit. Härligt, då kan man ta en öl.
 
Vilke skön kväll, som vi skrattade. Trångt var det. Jag hade bokat bord för en person för lite tydligen men det löste vi. Personalen skrattade gott när vi klämde ihop oss och de fnissade något om att nu var det som i Italien på riktigt.
 
Galet god mat, pasta med ostsås, valnötter och grillat päron. Så mycket skratt. Tack bästaste ni. Det var precis vad jag behövde.
 
 

Kvinnlig rösträtt

I söndags stod jag som röstmottagare. Många kom, men inte så många som i riksdagsvalet.
 
Det är ganske precis 100 år sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt. Den ska man noga värna om, ta vara på och utnyttja. Världen är orättvis, i Sverige finns fortfarande stora orättvisor. Vi är inte bäst, men vi är bra. Nu ska vi bara bli bäst också.
 
Bildresultat för eu val

När du blir illa behandlad

Det hände häromdagen. Jag fick ta skit för saker jag inte kunde rå för. Först blir man lite tagen på sängkanten, förvånad. Jag hann under tiden bli lite arg och markera att detta gick jag inte med på. Sen, när det var klart blev jag skitarg, hamnade på låg nivå och nu efteråt känns det mest larvigt. Jag är bättre än så. Jag bemötte, fick lite mer skit, släppte och gick ur det med att jag faan inte ska sänka mig. Jag är bättre än så. 
 
Barack och Michelle Obama fick ta mycket skit under valrörelsen och under sin tid i Vita huset.. De valde att hålla höjd. Det tänker jag med.
 
 

Kyllir

Ni får stå ut med att det är mycket fölbilder nu.
 
 

Rosa

Sötaste tungan.
 
 
 
 
 
 

Vem är vem

När man inte säkert kan skilja den ena från den andra i högen.
 
 

Man får passa på

När solen skiner och de är ute. Ja men då tar man kamneran med sig och bara njuter.
 
 

Kyllir

Första dagen. Fint väder och de fick gå ut såklart.
 
Han är hängig i knäna och på ena fram går han väl mycket på tå. Hovslagaren är kontaktad och vi har en plan.
 
Här är en liten bildbomb, men hängande knän.
 
 

Tredje gången gillt?

Det är ju ingen hemlis att jag önskade ett sto. Det brukar ju inte gå så bra med just de önskningarna. I natt kom femte hingsten på rad och det känns så himla fint.
 
Jag väntar ju innan och gissar fel och vakar på nätterna alldelse för tidigt, men igår var jag säkrate än nånsin att i natt blir det. Jag bollade lite med Alas uppfödare Helena och kände mig rätt säker. Klockan 22 så såg vi hur vattnet gick på kameran, jag tassade ut och han är född ungefär 20 minuter senare. Jag fick vara med hela vägen. Magisk känsla.
 
Allt gick som man kan förvänta och det ar en pigg liten fölunge från första start. En hingst och han heter Kyllir. Kyllir är fornnordiska och betyder ungefär ryggsäck. Alla Alas föl har fornnordiska namn. Kyllir var bestämt sedan innan. Om det hade varit ett sto hade det varit en Katla.
 
 

Lilla hjärtat

Det är jobbigt nu, magen är stor och tung. Inte långt kvar. Kanske rent av är det två hästar imorgpn när jag tänkte publicera detta.
 
 
Nä, jag har inte två hästar ännu, men det är nära nu. 

Ankskinn

När Jonathan fryser får han inte gåshud, utan ankskinn. Gulligt tycker mamma.
 
GÃ¥shud, Kall, Arm
 
Bilden hämtade jag på Pixabay.

Respekt, hänsyn och omtanke

Min hjärna har alltid en tanke, den klurar alltid. All min vakna tid har jag något jag tänker på. 
 
Häromdagen funderade jag på vad som är viktigt hos en vän för mig. Ni vet, en riktigt bästa vän. Dit kommer inte så många. För att komma dit kräver jag respekt, hänsyn och omtanke. Det är viktigt för mig, alla tre krävs. Annars blir det "bara" en kompis.
 
 
Bilden är lagligt nedladdad från Pixabay.

Karate Kidz

 
Förra helgen blev de graderade. Nu har Jesper gult bälte och Jonathan ett orange med streck. Duktiga ungar, stolt mamma.

Premiär

 
Skolresa igår och eleverna kunde välja olika aktiviteter. Jonathan hade valt bad och jodå. Han har badat. Jag fick bilden av Pernilla. Det var nog inte så varmt om man kikar på hans uttryck. 
 
Själv vandrade jag med ett gäng ungar. Slutade själv går med 18 000 steg drygt, så att Combatpasset blev inställd var inte katastrof.
 
 

Hur kan man inte...

Kan man låta bli att älska äppelblom?
 
 

Jag och Ala

Jag fick en bild från en elev jag haft. Hon är en mycket duktig tecknare och jag vill minnas att jag sagt lääääänge att hon borde teckna serier.
 
Hon hade gjort en bild på mig och Ala.Jag blir helt varmt i hjärtat av sånt.
 
 

135

Vi har spanat länge nu efter 135. Den fanns närmre än jag trodde. Jag hittade den på morgonpromenaden 100 meter hemifrån.
 
 

Rovdjurssäkra?

Jag fick som tips av Länsstyrelsen att sätta en tråd på 30 cm höjd. Om, ifall det skulle komma en varg så lär den inte ta sig in i hagen utan att få en stöt. I samma samtal så frågade han om hur mycket ström jag har i tråden, och jag har rejält. 
 
Nu sitter den där, tråden på låg höjd och kvar är bara att trampa upp några plaststolpar och dra lite tråd. Jag satte lite gula pappersnitslar också, föl ser ju inte så bra. Allt är förberett. 
 
Jag trodde faktiskt att det skulle bli i natt. Magkänslan sa så. Ljuvret var lite mer påfyllt, hon var bra sur, gick undan från de andra, mjuk runt svansen... Men nä... Lugnt hela natten. 
 
 
 

Det är mina kids det

Hjälpsamma, snälla och ansvarsfulla. Ber man om hjälp går man alltid hjälp, med diskmaskinen, med dammsugaren, lossa hö, gå med hunden..
 
 

Vår i trädgården

Plommonträdet blommar och det är översållat med blommor. Hoppas de klarade frosten.
 
Nu väntar jag på äppelblom.
 
 

Jag har lärt mig

Vi provade ju hallomi och jag var inte så imponerad. Det var någon märklig bismak jag inte gillade, lite syntetisk... Sen tipsade en kollego om ICAs chilihallomi och nu är jag omvänd. Oj så gott. Jag äter det flera gånger i veckan och det är samma med sparris. 
 
Sparris är ju en säsongsvara så det är bara att ösa på av när det finns. Hallomi, det kommer nog vara vanligt förekommande under hela året.
 
 

Att ha häst

Att ha en häst som fäller vinterpälsen innebär att ha hästpäls intrasslat i ögonfransarna till och med...
 
 

Väntans tider...

Inget är som väntans tider och nu har jag börjat ställa klockan om natten... Jag är nog inte ensam om det just nu, det är ju föltider och vi är inte unika i vår väntan jag och Ala.
 
Boxen är halmad, allt är förberett. Nu får den gärna komma. Inte dagen för EU-valet helst bara, för då ska jag jobba.
 
 

När man dör om och om igen

 
Söndagen blev lite spännande när grannen hittar ett vargslaget älgkadaver 15 meter från vår sommarhage. 100 meter från vårt hus och föl i hagen snart... Känns lite som nja... Nej tack!
 
 
Foto: Carina Persson
 
Sen blev det fullt fart, markägaren, polisen och jaktlaget kontaktades. Länsstyrelsens rovdjursenhet. Hunden? Koppel på nu och ett tag framöver alltid! Hästarna? Hur gör vi med dem? Lite småpanik innan man kommer tills sans. Den lär ju varit här innan, vargen, så det går nog bra nu med. Vi bor ju i kanten av ett revir och vi har haft kontakt med varg invan. Det  de nligt är ovanligt  att varg tar hästar i en hage om det inte är gamla, av liten ras eller sjuka eller föl.  Tips om en eltråd på 30 cm höjd och det fixar jag den första veckan Ala och ungen går i egen hage. Sen är det tre vuxna hästar och Joar är klok flockledare och han har visat tydligt vad han tycker om hundar innan.
 
Jag fick också klart för mig att det högst troligt är en tik med två årsvalpar vi har i vårt revir. Hanen saknas visst sedan en tid.
 
Ala ska inte föla ännu och hon har hittills fölat inne på natten och det var planen nu med, Vi vet ju att det finns varg.
 
Det vore kul med åtelkamera skrev någon. Bra idé, vi har ju en. Ringa markägaren, få tillstånd och upp med kameran. Första natten kunde vi inte se några bilder, minneskortet hängde sig.
 
Vi kan väl se av konversationen nedan att vi kommer få bilder andra gången. Jag bara dör, om och om igen! Och sen igen! Och nu dog jag igen. 
 
 

En hermelin

Kasper och jag tog en kvällskiss i helgen och uppe vid Patriks lada låg en liten död hermelin. Jättefin. Jag hade inge aning om att de fanns här, har aldrig sett vare sig spår eller någon levande.
 
Nu får jag väl spana lite mer, för finns det en finns det säkert fler.
 
 
 Det visade sig igår att vi har fler, lite större rovdjur inpå knuten. Jag berättar om några dagar. 
 

Ja men sluta!

Veganskt tvättmedel? På riktigt? Sluta! Veganskt?!
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsfynd

Kvällspromenad med Kasper och uppe vid Patriks lada låg en död hermelin. Undra hur den hamnat där? Inte visste jag att vi hade såna här. Fin var den oavsett. Hoppas man kan få se en levande istället nästa gång.
 
 

Kärlek och omtanke

Det är kärlek och omtanke när han ställer en smoothie på mitt skrivbord.
 
 

Trevlig utsikt

En ledig dag som man puttar in lite jobb i är inte så dumt. Trevlig utsikt också. Grönt är skönt, fast morgonpromenaden var lite kylig.
 
 
 
 
 

Åhh... 💕

Så, grimmor inhandlade. En rosa och en ljusblå, skitlarvigt! Jag vet, skitlarvigt men nu är det så. Sen gillar jag ljusblå och ja, jag hoppas att jag kommer få använda båda. En frisk fölunge oavsett kön är en högvinst.
 
 
 

RSS 2.0