Jesper och Jonathan

 
När kvällen är ljus och himlen är blå,
sitter jag ensam och tänker på,
vilka härliga grabbar jag har ändå.
 
 
 
 

En svart kärlek...

Idag skulle han ha fyllt år, han som var min skugga i många år. Sebastian, bordercollieblandning. Snäll som få och klokare än än uggla.
 
Hoppas du har det bra där du är nu.
 
 

Skottkärra...

Det är verkligen inte min grej, jag bara gillar inte att köra och tömma den... Alla som bott i mitt stall och känner till det räcker upp handen!
 
 

Mollans sten

Nästan varje kväll sitter hon där. På sin sten och spanar, efter en stund är hon klar att komma in.
 
 

Stilla, stilla...

Jodå, han kan ligga stilla. Ungefär så länge så man hinner få fram mobilen och knäppa en bild. Sen ligger han inte stilla mer...
 
 

Titta på tv

Inkopplat och klart och om natten tittar jag numera då och då på en trött, trött fjordfröken. Igår kväll låg hon ner och åt kvällsmat. Hon ligger mest hela natten ser vi, men på olika vis.
 
 
 
Tack till allra bästaste Fia för att vi får låna den.
 

Frå soffan nyss

Jesper från soffan: "Mamma, idag behöver vi inte lyssna på vad du säger för idag är det inte mors dag..."

På väg hem

På väg hem från helgens bröllop så smög den här lilla godinen över vägen, stannade vid en tuva och bjöd på ett skutt. Vi fick möjlighet att kika på den en stund och jag förbannade att kameran låg i bagageluckan. Man lär så länge man lever, är den med i bilen ska den ligga i bilen. Punkt!
 
Micke hann i alla fall knäppa två med mobilen.
 
 

Talanger

Jag är bara förjäkla bra på att slå flugor. Missar sällan och tar dem ofta i luften. Sen är jag himla bra på mycket annat också, så det så!
 
 

En gammal

Jag hittade en gammal bild jag gillar! Håll til godo denna varma majdag.
 
 

Gung-ungar!

Jesper fick en gungställning i födelsedagspresent när han fyllde två tror jag. Det stod två fina män i skjorta här ute och skruvade ihop den.Den används flitigt nu också.
 
 

En härlig känsla

När man kan, att få susa iväg med en skräckblandad förtjusning, få lite vind i håret, vingla, koncentrera sig, hitta balans och såsmåningom kunna njuta av det. Där är vi nu! Min unge kan cykla!
 
 

Jag?

"Så glad att just DU finns i mitt liv"
 
Så skrev någon till mig igår och jag blir alldeles varm. Jag? Hon menar att jag gör skillnad. Vad säger man? Tack, det känns liksom lite för lite... 
 
 

Mitt fel

Det är mitt fel delvis att hon åker till Skara och pluggar hovslageri. Jag är jätteglad att det är mitt fel. Jätteglad!
 
 
 
 
 
 

Solglasögon

Jonathan har ett eget sätt att skugga ögonen med handen, han gör solglasögon...
 
 
 

Malta

Det var 2001, jag hade precis fyllt 30. Då åkte vi, Malta var målet och vi var där i 10 dagar. Förlovade oss på en Lady och Lufsenresturang och delade maten med en lite katt. Sen kom vi hem och jag frös hela vintern.
 
 

Lördagspyssel

Nu har jag provat att snickra ihop mitt pyssel. Vuill du göra lika så gör så här:
1. Skaffa mexitegelstenar (Tack Karin och Peter)
2. Maskindiska dem.
3. Sätt ihop två och jämta ut yan du ska ha bilden på. Funkar med vit latexfog.
4. Snitsa till bilden, Photoshop och ett par timmar är bra.
5. Skriv ut bilden på tatueringspapper (för barntatueringar)
6. Ta fram tålamodet och limma på bilden. (Tack Micke)
 
 

Närområde i närbilder

 

Minns du?

Minns du de här? Jag hade en när jag var liten, mina ungar har varsin och de inte bara snurrar iväg dem, de fångar dem i luften också. Jesper tar den nästan varje gång.
 
 
 

Vänta nu...

Idag är jag hemma med Jonathan som nog har vattkoppor och nyss satte jag min stora unge på skolbussen. Det är en ganska konstig känsla att han åker buss till skolan, han kan väl inte vara så stor väl?
 
 
Jag minns ju detta så väl, min lilla lilla prins har visst blivit ganska stor...
 

Ingen rädder för vargen...

För rätt många år sen hade jag, Micke och ett gäng kompisar från brukshundsklubben förmånen att få gå in i varghägnet på Kolmården. Numera tror jag inte man får det.
 
Vi hade supertur med vädret, det snöade nysnö och lagom tills vi skulle in kom solen. Fina bilder av ett fint besök blev det. Klart en häftig upplevelse och det jag minns tydligast är att de är bra mycket större än man tror, bra mycket större!
 
 
 
 

Min lillebror

Min lillebror är en påhittig sån. Måmnga har äventyren varit och han har kommit hem me både svedda ögonbryn och en livsförbrukning av diskborstar för ett flerfamiljshus.
 
Han har också monterat en liten kamera på ett hobbyflygplan och för ett bra tag sen blev det så här:
 
 
För er som inte är så hemma i Wiviken är vårt hus det röda med dubbla garageportar och stallet, det ligger under de blå presenningarna. 
 
Sista bilden är tagen över sjön, ett stenkast från oss.
 
Brorsan, om du läser detta vill vi gärna ha nyare bilder nån dag när solen skiner. 
 

Flodhäst?

Kan ni ens ana hur det lät när han åt gräset i vattnet? Det skvätte hur mycket som helst.
 
 

Längesen nu

Jag hinner inte längre. Måla alltså, har jag tur hinner jag kasta ihop något att visa på en bildlektion så att de ska kunna se hur man gör. Jag saknar det...
 
 
Jag bodde under läsåret 99/00 på Gotland. Det var en bra period i livet. Jag träffade Micke på vägen ner, bodde på en fantastisk plats, lämnade ett liv jag inte trivdes med för ett nytt. Kastade mig ut i något okänt, kände ingen på ön. Jag gick mil på vita grusvägar men hundarna, höll i mig och hoppades att inte taket skulle lyfta när det blåst hårt från havet, stod på Högklint och såg ut över havet med ett sug i magen jag inte tidigare upplevt. Jag åkte in till Visby, gick på vindlande små gator, såg ut genom portar som funnits i hundratals år och som många fler än jag blickat ut genom. Jag plockade stenar på stranden vid Fridhem, doftade på hav och tång, åkte till Fårö och där, någonstans det året hittade jag glädjen igen. Där någonstans, började livet om.
 

Att vakna

Varför är sängen alltid skönast just precis när klockan ringer?
 
 
Jag tillhör de där som är rätt morgonpigga, Jesper med. Jonathan är inte en av de. Han kan knorra och somna om och ligga rätt länge ibland. Jesper sätter sig upp i sängen och sen är det som om han aldrig sovit ens. Bling, och klarvaken.
 

Godis klassat som lyx

Jo, jag är en godisråtta, mer eller mindre i perioder. dock är det allra godaste som finns inte så lätt att hitta i affären... Kanske därför jag klassar det som lyxgodis och tycker att det är bland det godaste?
 
 
 
 

Saknar

Jag saknar att kunna jobba med min häst. Hon är så trött så trött nu. Hon tar sovmorgon och sover middag. Äter inte lika mycket mat längre och det är ungefär en och en halv månad kvar.
 
Finaste Ala, måtte detta gå väl.... Om inte tror jag att jag lägger mig ner och dör. Tänk om...Tänk om det skulle gå fel. Ibland undrar jag om det var så smart, andra stunder längtar jag efter en lite gul unge...
 
 
Just det, det har nog löst sig med kamera också. Vi ska snickra ihop och prova i helgen.
 

NU!

Nu är det som bäst ute. Jag älskar just nu. Stoppa tiden tack!
 
 

Borta är bra

Borta bra men hemma bäst! 
 
 
Tack alla som på olika vis gjorde vår helg möjlig.
 

Delad säng är dubbel glädje

Trolla och Bella sover varje natt tillsammans i Jonathans säng. Man får titta noga för att se vem som är vem, speciellt om det är lite mörkt.
 
Micke tog bilden och jag fick låna den.
 

Given häst...

Man ska inte skåda given häst i munnen. Men krokodiler då?
Kaffe i höjd med trädtopparna

Förmiddagskaffe och höghöjdsträning. Snart mot Skansen med packad picknickkorg.
Det kliar!

Efter ridturen blir man svettig, har man då en häst som aldrig rullar sig... Jo men då får matte agera klikompis. Det gör matte så gärna. Hårt med piggborsten tack!
 
 
 
 

RSS 2.0