GOTT NYTT ÅR

 

2014

Januari
Ingen snö att tala om just förrän i slutet av januari. Mycket utelekar efter jobbet men barnen. Ala dräktig och pigg. Jag red ut och fick gå hem. Blå toner på baken, som satt kvar länge och fick regnbågens alla färger. Micke började skolan och det var visst trafikskollärare han ville bli när han blev stor.
 
 
Februari
Vi hittade lite energi och gjorde om i badrummet. Livet flöt på ungefär som vanligt, badhuset på lördagar och Jesper tog sitt allra första simmärke. Snön låg kvar och ungarna provade skidor. Jag och Ala åkte på tömköningskurs för en landslagskusk. Hur det gick? ja men gissa... Jag har ju världens bästa häst!
 
 
Mars
Det är nu man känner att livet börjar om, så är det nästan varje åt i slutet av februari och början av mars. Våren kom snabbt och det blev både tussilago och blåsippa i mars. Ala gick från klarhet till klarhet och saffran fick öroninflammation igen. Något som senare visade sig vara allergi, fast den märks inte så väl.
 
Det var i mars som både ungarna slog i tänderna rejält. Jonathan till och med slog ut en framtand. 
 
 
April
Nu vill man stanna tiden, leva lite långsammare och hinna med allt. Av alla årstider så är nog vår den bästa. fast jag gillar alla.
April omfattade en utflykt till Lunedet med mormor och morfar, en envis bäver som vägrade flytta, kvällspromenader tillsammans och ett traditionsenligt påskfirande med magsjuka. 
 
 
Maj
Bästa tiden, allt är ljusgrönt och nytt, det är varmare och det enda som är jobbigt den här tiden är väl jobbet. Lärare i maj, det är allt lite stressigt det. 
Vi var i maj på bröllop, min lillebror blev äkta make. Jesper lärde sig cykla och vi var ute mycket. Ala ställde jag av, hon var så trött så trött och rätt rund om magen.
Vi hann med en tur till Stockholm också, Skansen för första gången i mitt liv. En så där mysig tripp som man längtar tills man kan göra om.
 
 
Juni
Jesper gick i simskola och nog knäckte han simkoden också. Nu kunde han simma själv också. Sommarlov och glassfest. Det kom en liten fölunge i slutet av månaden också. Välkommen Atle. jag hade ju planerat att vara med, men nänä, det där klarade hon på egen hand.
 
 
Juli
Vi åkte på en kortare semester, Jönköping och High Chaparall. Vi stannade till i Gränna och vi var till Brahehus. Vi hade det jättebra. Det var riktigt varmt med över 30 grader under många dagar. Jag gillar det. baden blev många och Jesper simmade på. Många var dagarna i sommarstugan. Vi målade lite hus och fixade, men mest av allt var det sommarlov. Vi var till Hova riddarvecka också. Den tar vi tradition på. Oj vad trevligt vi hade.
 
 
Augusti
Födelsedagsmånad, vi firade av alla grabbar i familjen så klart. Jesper började ettan och det var fortsatt varmt. Några rejäla åskväder och hela Kristinehamn blev översvämmat, taket blåste av på ett hyreshus. Vi var en hel del i sommarstugan och Micke återgick till skolan efter ett härligt sommarlov. 
 
 
 
September
Skördetid. Vi köpte inte en enda potatis i spetember. Härligt! Ala fick draglinor och svängel, gick som en dans och vips hade hon dragit runt på både det och ett traktordäck. Det blev mer än en kantarellsväng i skogen. 
 
 
Oktober
Få bilder är det i oktober. Det är då livet liksom mest rullar på. Ala och jag tränade på galoppfattningar tills vi var både svettiga och lyckliga. Första frosten kom och jag längtade till tjäle och vinter. jag gillar höst, men ofta känns det som en transportsträcka till vinter, som jag gillar ännu mer.
 
 
November
Månaden man kan stryka tycker jag. Vi hann med en del ändå. Besök på kyrkogården på All helgona. Jättefint med alla ljus. Vi badade som vanligt, var säkert ute en del och Micke jag jag fick en efterlängtad biokväll i Örebro. 
 
 
December
1:a advent, det är en favoritdag. jag gillar advent med än jul faktiskt. Rätt blöt december, ingen snö och ingen frost just, förrän precis i slutet. Vi hade besök av en varg utanför fönstret, vi julpysslade en del, hämtade tall och gjorde pepperkakhus. En kväll smet vi ut med liggunderlag och kollade stjärnfall. Vi såg flera. Vi kapade och klöv också veden efter Claes och Camilla och fick nya grannar. Ellr vi och vi, man har väl en fantastik pappa. Tack! Vi lastade och langade, han klöv och kapade.
 
Vi avslutar vårt 2014 men lite snö utanför fönstret, tre hästar i hagen, tre utslängda katter, en nöjd hund, två barn som sov till halv åtta, världens bästa man och nu blir det fika! Jag finns här nästa år också för de som vill följa med mig. Skriv gärna en rad då och då, det är det som gör bloggen lite levande. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plötsligt..

 
Det ringde en seriös bra människa till mig igår. Det verkar som om två gula snart blir en. Oj så blandade känslor det är. Baksidan av att ta fram en fölunge är helt klart när den flyttar. Lycka med att ta fram en fölunge är helt klart när den får en egen människa att göra glad och lycklig. 

Snäll kille

På julafton hade vi tänkt att göra en godisgran med äpplen, morötter och knäckebröd i hagen. Det gick bort, hostar man som.jag gjorde och till viss del gör så går sånt stå tillbaka. De fick istället allt vid lunchfodringen och i krubban. 
 
Atle kan äta äpple och morot, i små bitar. Knäckebröd var nytt för honom. Ena skivan försvann medan han delade den andra med sin boxkompis tror jag. 
 
 

Vänner igen!

Lycka kan vara att hitta tillbaks till kameran efter en tid paus!
 
 

Vänner igen

Så, nu har vi hittat tillbaks till varandra igen efter en paus i förhållandet. Det blir ofta så i november och december... Igår hade vi riktigt trevligt tillsammans i snön och solen. Bevis på det kommer en annan dag här.
 
 

Skägg?

 
Inte skägg kanske, men skägglav i alla fall.

Två?

Tomten har två skägg konstaterade Jonathan. Jo, det ligger väl någonting i det kanske... Det fanns visst ett under det vita också... Magen var bra rund och go och svår att hålla på plats också.  Tack snälla tomten för hjälpen.
 
 
 
 

God Jul

Det är bra med nos, för då vet man vilka paket som.är bäst från början. 
 
 

Mina fina

 

Morgonäventyr

Frukost i Wiviken, grannen tror sig ha sett varg nyss. Vi pratar och funderar. Knackelibang på dörren och där kommer Patrik. Varg i trädgården visst. Bråttom hade den. Vem sa att livet på landet vår tråkigt?
 
 

Vintertassar

Saffran kör dubbat.
 
 

Julpyssel

 
Micke tog bilden.

Morgonmys

Varje morgon är det så. Ett hummande, lite snusande tillsammans, sen vill hon ut. Min fina...
 
 
Inte helt lätt att fota dock..

Sällskap på toa

Det är sällan jag är ensam på toa om morgonen. Är inte Saffran inne och kikar till mig så är det Bella. Idag kom just Bella.
 
 

Bilden är gammal

Bilden är gammal med minnet är färskt. Jag älskar den här bilden, har den som skrivbordsbakgrund på jobbdatorn. Det var en fantastisk plats.
 
 
 
 

Vilka pluttar!

 
Jesper och Saffran
 

Ner med ett plums...

 

Se där ja...

Uppe på pannan hittade vi... Jag har visst nån i familjen som smygäter godis i pannrummet! Skulle kunna varit jag, men denna gånger är jag oskyldig.
 
Pannrum och sadelkammare är dessutom samma rum. Hm...
 
 

Igår kväll

Undra hur många familjer som drog iväg ut till en så mörk plats som möjligt igår (vi gick en bit upp i skogen), la sig ner på rygg på ett ligglag och kollade på himlen. En lång stund låg vi, bra terapi för Jonathan som plötsligt är jättemörkrädd.
 
Men varför då tänker kanske du? Jo, precis inatt for vårt jordklot genom Geminiderna, som är ett stoftmoln med gruskort från en gammal asteriod, och det gav upphov till flera stjärnfall. Vi såg ganska många faktiskt.
 
 
Micke tog bilden, jag har inte tålamod med så långa slutartider. Den lilla stjärngruppen i mitten av bilder heter Plejaderna, eller de sju systrarna. Googla det, det finns en grekisk saga om titanens Atlas sju döttrar.
 

Ved

Det finns en del som göms i ljus och kommer fram i spån...
 
 

En liten, liten...

 
Jag är faktiskt valpsugen igen nu, vi får väl se...

Naturliga leksaker

 

Har jag?

Har jag nånsin berättat för er att jag har världens finaste häst?
 
 
 
 

Lekkompisar

Vad härligt det r att Atle kan skaka liv i Joar 21 år och att de ser ut att ha lika kul båda två.
 
 
 
 

25 maj 2008

 
Det börjar bli ett stall visst.
 

Gamla minnen

Säfsen, ett bra tag sen. Jag och Andreas i liften och... Ja, kan ni se vem den sista är? Den till vänster i bild.
 
 

Trevlig lördag på er

 

Vackert

Ved kan vara himla vacker. Nästan som en karta.
 
 

Måla, måla...

Ständigt en penna i handen nästan. Helst tusch.
 
 

Klart vi har

Om vi har lego i adventsljusstaken i år med?
 
 

Litet besök

 

Igår

 
Igår handlade det mest om ved. Tack mamma och pappa. Igår var ni ingen bergvägg, igår var ni Mount Everest. 

RSS 2.0