Hål... Stora hål..

Ibland kommer allt på en gång typ och ibland lite hela tiden. Nu har det varit lite hela tiden rätt länge. Halt häst, inte gratis, rotfyllning, inte gratis, hornhinneskada på hunden, inte gratis, kraftig muskelsträckning på hunden, inte gratis. Pulka på bilen, inte så dyrt men jävla krångligt. Vinterdäck, inte gratis heller... Transformatorer till värmebaljan gick sönder, inte gratis. Veterinär med ytterligare hältutredning på måndag, inte gratis. Allt detta sammanlagt är säkert närmare 20.000 spänn. Jag har inte ens tagit med Mickes tandläkarbesök, två års studentliv, inköp av skidor till Vasaloppet... Det räcker, jag törs fasen inte räkna ihop allt. Kan det bara inte räcka nu? Eller trilla ner en tiotusen i huvudet, det vore så bra. Sparkapital är liksom inte oändligt. Vi ser botten på skattkista, pengarna i madrassen är slut.... Kom igen nu, ge oss lite medvind! Täpp till hålet i min plånbok.
Idag köper vi nog dessutom pendlarbil till Micke. Lånade pengar givetvis och ungefär nu fick jag ont i magen. Jo, det löser vi men var är de där 10 000 som skulle ramla ner på oss? Vad? Sarkastiskt? Jo, fast bara lite...
Bilden? Har lånat den från nätet. Stäm mig, skulle bara fattas...

En klok människa

Jag har på mitt jobb en klok människa som häromdagen sa:
Jag ska köra lite mer på det framöver. Oj då, det kanske var dumt att köpa den. Förlåt.

Knaskatt

Vissa material får Trolla att gå bananas. Skummaterial är ett sånt. Hon blir helt tokig...

Knaskatt

Vissa material för Trolla att gå bananas. Skummaterial är ett sånt. Hon blir helt tokig...

Ställ upp er på led.

Ställ upp er på led, så säger jag minst en gång om.dagen. När vi ska till matsalen, ibland vid andra tillfällen. Ta mig tusan, det funkade i hagen med. Lika rakt men kanske aningen tystare.

Tomten kom

Jodå, tomten kom i år också. Han hade dock ganska bråttom och lämnade av paketen i dörren. Alla utom två som var för stora för säcken. Här är ett litet smakprov av våra julbilder.

Energisparläge

Här släpps ingen värme.

Bromssträckan

Bromssträckan på Toyota varierar beroende på lutning och underlag. Borde varit kortare men dubben kanske var indragna.

En dag på glid...

Bästa pappan tog med ungarna på glid. Första frågan när de kom hem var om vi kan åka imorgon med. Det lovade pappa.

Två år sen

För två år sen ungefär skulle jag skritta barbacka en kort tur med Minna som gick med Ast. Jag fick gå hem. Jädrar vad jag slog mig. Landade på ett fruset traktorspår och baken skiftade efter några dagar i en blå, svart, lila nyans. Ny hjälm köpte jag efter den.

Har jag nånsin berättat?

Världens bästa häst, snart drar vi både ungar på pulka, stockar och rockard.

Bilder med oskärpa

Jag är lite svag för bilder med motivet i oskärpa. Det liksom lämnar lite åt fantasin.

Det må vara kallt

Det har de senaste dagarna varit attans kallt. Då får man sätta på sig overallen, vantar och mössa. Ta kort med vantarna på och andas in lite försiktigt.

Saffran och jag gick Lilla svängen och det blev lite köldkramp i tassarna och jag han med en liten bild. Sen gick vi i rask takt hemåt.

Bjuder på en dröm i rosa och rött


Learning by doing...


Minusgrader är förbannat kul

Sjutton minus på morgon, ett recept på såpbubblor som fryser, kokande vatten. Kallt om fingrarna med oj så kul.

Lilla prinsessan


Mäta kyls i centimeter

I min värld kan man mäta kyla i centimeter. I går kväll var det tre och en halv centimeter kallt, eller minus 24 om du hellre vill det.

Triss i guld


En sak jag är superdålig på...

Nu är det min tur att vara hemma med Jonathan i några dagar. Jag är så dålig på VAB, inte på att ta hand om Jonathan utan att vara hemma när man skulle jobbat. Jag får myror i brallan direkt, här går tvättmaskinen redan kl tjugo i sju. Jag lär ha dammsugit innan lunch och hängt ett antal tvättar, jag har säkert hunnit att kika genom kylskåpet, bäddat sängarna och smygjobbat. Sen är det två och en halv dag kvar, vad ska jag göra då?

Jag skickar härmed en inbjudan till mormor, vill du komma och baka kanelbullar med oss? Det är väl dags att jag lär mig göra dina bullar nu?

Ni vet, mammas bullar, de är alltid godast och min mamma gör såna här fina, snurrade bullar. De godaste liksom... Bilden stal jag från nätet för övrigt.

En slagen hjälte

De kom hem. går, Micke och Jonathan. Jonathan med rör i öronen och rätt tagen. Himla skönt att de är hemma. Nu väntar VAB för mig onsdag, torsdag och fredag. Lilla hjärtat,

Februari 2010


God morgon!

En dryg decimeter snö. Om jag inte gillar att köra skottkärra så gillar jag i alla fall att skotta snö. Det är fasen kul på riktigt. Idag ska jag roa mig!

Hur många?

Hur många hästar är det på bilden egentligen?

Att göra skillnad...

Jag har läst en del. Jag gillar berättelser från verkliga livet. Inte alltför få handlar om hur det funnit en människa som gjort skillnad i deras liv. Inte alltför få människor som gjort den där skillnaden är lärare. Jag hoppas jag är en sån, en sån som betytt något. Eller, vet ni, jag vet att jag i alla fall några fall är en sån. Världens bästa jobb! Att lyfta unga människor och genom att tro på dem stötta dem fått dem att klara saker de inte trodde de kunde. Nu kör vi!

Vintermys

Recept
En kall dag eller natt
En gammal tråkig clementin från jul.
Lite granris eller lingonris
En sockerkaksform
En portion inspiration och ett värmeljus.

Inte sjövild, men snövild


Bonnungar

Marieberg köpcentrum är ett helt äventyr för bonnungar.

Vinterkul

Vem sa att såpbubblor är för sommaren? Vi gick ut nu på morgonen för jag ville fota frusna bubblor. Det gick inte riktigt som jag tänkt, det var nog inte tillräckligt kallt. De sprack när de frös långsamt, tror jag... Vi hade -13 nu på morgonen och jag tror det behöver vara kallare om det ska funka. Men kul hade vi.

Kort gästspel

Vi har ju haft Gimli på besök. En jättetrevlig, liten tonåring till tollare. Ganska snabbt insåg vi fördelarna med.en vuxen hund. Vi är inte redo att börja om med småbarn riktigt ännu. Saffran får nog bli gammal och leva klart hos oss innan vi skaffar någon ny hund. Fast himla trevlig, glad och förig. Just det jag sökte och fick, men insåg att jag visst inte ville ha ändå. Tack för en trevlig helg Gimli.

Kattunderhållning

Trolla tycker det där med fågelmat utanför köksfönstret var en bra idé.

Finbesök

Vi får besök idag. Finbesök. Det kommer en ettårig tollarhane på prov. Han behöver flytta hemifrån och kanske passar han hos oss. Vi provar i samma fall. Välkommen på besök Gimli.

Appar, appar, appar...

Det finns en uppsjö av appar till telefoner och surfplattor. En av dem heter Superphoto och med hjälp av den kan man förvandla foton till målningar. Allt blir inte bra, men många av bilderna kan bli ganska fina.

RSS 2.0