Min man

Häromdagen kom han hem med tre röda rosor. ❤️
 
 
 
 

Japp!

 

Ingen vidare start

Vaknade riktigt tidigt i korse med en helt galen huvudvärk. Sån har jag aldrig haft innan. Alvedon hjälpte inte och jag mådde illa och var kallsvettig. Obehagligt som tusan. Att få iväg ungarna till skolan gick enbart för att jag var tvungen.
 
Nu är det bättre, fortfarade huvudvärk men inte på samma intensiva vis. Blir till att testa Ipren och hålla tummen att det var en gång, aldrig mer...
 
 

Hänger det ihop?

Jag äter ner vegetariskt än någonsin. Lederna är bättre än på länge, att gå ihop 10 000 steg går lätt och det finns ork kvar efter jobbet. 
 
Undra om det hänger ihop? 
 
 
 

Hur man botar myror i brallan

1. Storstädning huset med familjen.
2. Tvätta flera maskiner.
3. Storstädning stalker och mocka.
4. Hämta 1 ton hö, lasta och lossa.
5. Ta en promenad på några kilometer. 10 000 steg om dagen minst.
6. Häng en en massa tvätt.
7. Ät lite god mat och drick ett glas rött.
8. Nu är myrorna borta.
 
 
 
 
 
 

Hemmaodling

Ruccola är bland det godaste jag vet. Undra om man kan odla det på fönsterbrädan? Snart vet jag.
 
 

Fynd

Man kan hitta roliga, konstiga och ibland fina saker där vi valt att lägga gödselstacken. Nu senast en liten flaska med texten ST KOPPARBERGS BERGSLAGS A .B. FALU ÄTTIKSFABRIK. Snygg var den så den fick flytta in.
 
Undra vem som lagt den där... Och när?
 
Om man söker lite så kan man hitta att den är från 1900-talets första hälft.  Då undrar jag ännu mer vem som la den där och när...
 
 
 
 

Rikedom i gröna strån

I år är hö hårdvaluta så att ha lastst, lossat och betalt ett ton och ha sex ton till som väntar känns som en rikedom.
 
Tack mamma och pappa för hjälpen. Eva också, såklart.
 
 

Blåst

Jag har flera gånger fått frågan om mina leder känner av väder. Jodå, när det blåser är jag nästan alltid sämre. För övrigt har jag inte hittat några mönster...
 
 
 
 

God morgon.

Mot skolan... I lagom fart, fort kan man inte köra en del av dagarna.
 
 
Jesper tog bilden och jag tycker den är skitsnygg.
 

Minnen från en liten kille

Det här är spår av barnvagnsdäck. Det svarta alltså. De finns på min stalldörr och kom till när man puttade upp dörren med vagnen. Det var några år sen.
 
 

Jag gillar inte...

Jag gillar inte är någon annan är bättre än mig. Inte när någon ritar och målar bättre, inte när någon kör bil bättre. Inte när någon lagar godare mat eller klarat något jag vill klara. Jag gillar inte när någon är snabbare eller när någon får till det bättre än jag. Jag gillar kort och gott imte att komma tvåa. Oavsett. Kanake beror det på vinnarskallen, kanske beror det på prestigeångest, kanske beror det på en taskig självklänsla. Kanske är det en mix av många saker, men jag gillar INTE att komma tvåa.
 
 

Premiär

Morgonpromenad med Kasper och Jesper. Ganska kyligt ute och jag tog vantar. Bra beslut. De var sköna att ha och det hade varit kallt och ömt utan.
 
 
 
 

Hur man skaffar en skön träningsvärk

1. Mät sisådär en 140 längdhopp. 
2.  Simma 1000 meter.
3. Vänta en dag, då är det som är det värst.
 
 
 
 

Höst

Jo, lite vackert är det, tills november. Då är typ allt fult, grått, vått och lerigt.
 
 

Bästa maten

Tärna och stek kyckling eller qourn. Krydda. Koka pasta. Blanda pasta och kyckling med halva körsbärstomater och pesto. Klart och supergott.
 
 

Vad smal du blivit...

I helgen träffade jag många människor jag inte sett på ett tag. Jag fick höra av många vad smal jag blivit. Synd att vågen inte visar samma...
 
Jag tror att simmandet byggt nya muskler. Förvisso trevligt, men vågen den vågen... 
 
 
 
 

Ibland undrar man...

Vad finns bakom den där dörren? Hur kommer man dit? Varför sitter den så högt?
 
 

Val-bakfull

Det blev sent på söndag, faktiskt hann det bli måndag, innan vi var klara. Jag kände mig mest som lite smått bakfull hela måndagen. Priset man får betala för att man inte längre klarara tt vara uppe sent.
 
Jag? Gammal? Antagligen.
 
 

Gääääsp!

Jag är vanligtvis morgonpigg. Idag går det segt. Det blev sent igår. Jag arbetade som röstmottagare och det blev många timmar bland valkuvert, valsedlar och trevliga människor. Jag tror deltagandet var högt, det kändes så. Jag hoppas det.
 
Vi satt till midnatt och räknade och det var inte helt lätt att varva ner när man kom hem. men nu är det en ny dag och ett nytt val. Det är Skolpartiet, Sportpartiet och Elevpartiet. alla från Bjurtjärn skola, som ska göra upp. Vi får väl, se om jag ska räkna lite röster till under dagen.
 
 
 
 

Idag är en viktig dag

Det är val i Sverige idag. Det är en viktig dag. Utnyttja din demokratiska rättigheter, välj klokt och omsorgsfullt. 
 
Kanske ses vi, jag ska jobba som röstmottagare. Det känns roligt, viktigt och lite ärofullt. 
 
 

Vad gör livet vårt att leva?

Jag är ju en sån där som tycker att livet är rätt bra nästan alltid. Jag tycker det mesta gör livet värt att leva, men det finns ju guldkorn. Här är några:
 
1. Ett prat med någon av barnen, men funderingar och när det är ett riktigt samtal. Det kan jag leva på länge.
2. Ala, hon är verkligen en av anledningarna till att leendet blir lite bredare.
3. Micke, vi har gått igenom de sista åren, men han är kvar i mitt liv. Jag har svårt att föreställa mig en vardag utan honom. Allt är verkligen inte en dans på rosor, men han finns där när jag behöver honom och när jag klarar mig själv. 
4. Att somna om kvällen. Det må verka lite simpelt att ta med det, men jag sover verkligen gott om natten och kvällstrött som få är jag så jo, det är så skönt.
5. Att vara utomhus. Jag älskar varma sommardagar, men också vinterdagar. Jag älskar att ha himlen över huvudet och att andas frisk kuft. 
 
 

På en whiteboard

 

Tisdagar och fredagar

Jag ska försöka ha tisdagar och fredagar som mina dagar. Siktet är inställt på att simma eller gå. Vädret får bestämma lite tror jag, värdet och formen.
 
Känner mig lite som Phelps beskriver det faktiskt.
 
 

30 000 tack!

Undra hur många jobb följande konversation på fullaste allvar kan äga rum.
 
- Jag behöver 30 000 kr.
- Det finns i lådan, det är bara du tar.
 
Jag gick därifrån med 30 000 kr.
 
 

Hon och jag

 

Det var en bra helg

Man kan hinna mycket om man vill. Matteböckerna är rättade, jag har gjort lite annat skoljobb, vindskivorna på lilla entrén är bytta och jag har hunnit både mina 10 000 steg, båda dagarna och igår var det 19900, allt det och och en ridtur med Malin. 
 
Man både kan och hinner om man bara vill.
 
 
 
 

Viktiga saker!

Glöm för bövelsen inte att gå och rösta. Det är viktigt. man kan rösta bort demokrati, men man kan aldrig rösta tillbaks den. Hittar du inget parti du vill rösta på, rösta blankt. Det är viktigare än någonsin nu. Att avstå att rösta när man kan är att avstå från att delta, att avstå från en superviktig rättighet! 
 
Jag ska faktiskt till och med sitta i valstugan, så om du röstar i Bjurtjärn kanske vi ses på valdagen. Det ska blir riktigt roligt!
 
 
Sen vet jag också väldigt väl vad jag INTE ska rösta på. Jag hoppas du läst på NOGA, jättenoga, innan du ens funderar på att rösta in ett rasistiskt parti med långt från tillräcklig kompetens att styra ett land. Varför anställa någon som inte har förmågan att klara av jobbet? Det är ju bara dumt.
 

Det är skillnad

Jag hamnade i en diskussion med en kompis för några dagar sen om vad man är bra på. Jag funderar som vanligt all min vakna tid på någonting. Jag har inget tomgångsläge på min hjärna. Så klart funderade jag vidare. 
 
Jag har ännu kommit fram till att man ofta tänker att det man är bra på är bra för en att göra. Nu när jag vänt och vidit på det har jag kommit fram till att det kanske inte alls är så. Tänk hur det är, en diskussion lever vidare, utvecklas, stöts och blöts och så plötsligt, bara så där, kanske i duschen eller när man klipper gräs, så klarnar allt, Man får en ny insikt och känner sig lite rikare.
 
Det är inte alls så att det man är bra på alltid är gott för en att göra.
 
 

RSS 2.0