Favoritbild

 
Micke tog en bild av mig och barnen igår vid Brahehus. Jag älskar den!
 
 

Hemma igen...

Nu är vi hemma igen efter ett par dagar på bortaplan.
 
Vi ställde i måndags kosan mot Jönköping. När vi kom ner regnade det, åskskur. Vi checkade in på hotellet och åkte till stadsparken som visst skulle ha en fin lekpark. Fast först en yoghurtpaus på en kanonplats.
 
 
Sen hoppade vi in i parken och barnen lekte sig minst sagt svettiga.
 
 
Efter en god hotellfrukost ställde vi kosan mot High Chaparall. Varmt och gott var det och nog kändes det som Vilda Western på många vis. Jiiha!
 
Först blev det lite teater med Lucky Luke och bröderna Dalton. Uppskattat.
 
 
Sen gick vi runt lite, mutade in en plätt och vaskade fram lite guld. Baren fick byta sitt fynd mot ett guldmynt.
 
 
Snälla Lucky Luke ställde såklart upp på en bild.
 
 
Sen blev det show med allt vad det innebar. En sheriff med tandvärk, rånare och en kista med guld.  En sprängd bank och massa skjutande.
 
 
En hatt till Jonathan blev ett måste och nya fina snusnäsdukar, sen framträdde en ny sida och Jonathan.
 
 
Vi tog tåget till Old Mexico och träffade Zorro. Vid det här laget var det väl ungefär lika varmt som i Mexico också...
 
 
Sen vidare till indianbyn.
 
 
Vi sa hejdå till High Chaparall och åkte via Flatenbaden, som nog var det mest långgrunda ställe jag någonsin upplevt och hem till hotellet för att ladda inför en ny dag.
 
Hemåkadags, men inte utan små planerade stopp på vägen. Vi började i Gränna.
 
 
Nästa stopp blev Brahehus. Här kunde jag stannat i evigheter, vilken fantastisk plats!
 
 
Sista fotostoppet blev Rökstenen. En runsten som ligger vid Rök i Östergötland.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobbigt

Det är verkligen jobbigt för hundar när familjen har lediga dagar som ägnas åt bad. Hunden badar glatt och när det drar ihop sig till mat sitter han inte längre i givakt utan ramlar ihop i en hög och somnar.
 
 

Det är blött i bloggen nu...

Bara badbilder, hela tiden! Fast det är ju det vi gör mest hela dagarna.
 
 
Den som plaskar mest vinner...
 
 
Glad sommar från oss! (Timer på kameran och en bänk, yeah!)
 
 
Jag och mina två små killar, jag gillar den här bilden!
 

Längtan

 En del saker längtar man efter. Jag har längtat länge efter att kunna ta med Jesper på en lite längre simtur, ut på det lite djupa. Nu, ikväll provade vi och med flytkuddar på ryggen simmade vi där och småpratade, på djupt vatten. Älskade unge, du börjar bli stor.
 
 
 
 
 

Jag gillar det!

De senaste dagran har det varit varmt och en klass två-varning över oss med över 30 grader i fler än fem dagar i följd. Idag med tror jag. Jag gillar det. Det enda jag inte riktigt gillar är att det blir så varmt inne när man ska sova. Vi har tillbringat stora delar av dagarna nere vid sjön och man kan ligga i länge nu. Underbart!
 
 

Simma!

Härmkan du se när vår prins simmar! Han kan nu! Älskade unge.
 
https://www.youtube.com/watch?v=q6yjsOxPbIE&feature=youtu.be
 
Här plaskar Jonathan på, helt trygg.
 
https://www.youtube.com/watch?v=SrM1QVffodo&feature=youtu.be

 

Viktiga kunskaper

... och bara så där, helt plötsligt, släppte det och han kan simma.
 
 

Kroki

 
 
 
Jag har haft förmånen att vid två tillfällen i sommar teckna kroki, nakenmodell. Det är så kul och så svårt. En manlig modell båda gångerna som kunde det där, för det är sannerligen inte lätt att vara blickstilla i fem eller tio minuter.
 
Det tog ett tag innan jag hittade tillbaks till mina linjer, mina skuggor och min hand. Några blir bra, andra blir sämre. Häftigast är ändå känslan när det blir helt tyst, alla är koncentrerade och man ser hur det växer fram. Tyst är väl annars en av mina sämre sidor.
 
 

Atle

Idag bjuder jag på några bilder på Atle. De sista med oklippt man faktiskt. Igår klippte jag först hans duniga man, sen tog vi först en promenad i grimma och grimskaft men Ala och Micke, sen lyfte vi på fötterna och jag flugsprayade honom. Han är helt klart rätt okomplicerad.
 
 
 

Lite nytt

Jag hittade så fina ytterkrukor på IKEA för ett tag sen. Sen har de stått och stått och stått. Nu står de på en annan plats. Sen köpte jag några och nu står de alla på en ny plats.
 
 
Sned blev bilden och skitiga är fönstren. Det syns inne när man är mycket ute eller hur?
 
Sneda bilder är för övrigt det fulaste jag vet, så detta får väl vara bilden som bekräftar undantaget. Jag tar sällan sneda bilder...
 
 

Sommarväder

Man vet att när förmiddagen bjuder på såna här;
 
 
Så kommer eftermiddagen bjuda på sånt här;
 
 
 

Gamla vänner

Jag har många gamla vänner som det inte blir av att jag träffar längre. Jag tänker en del på dem, vad kul det vore att träffas en stund. Undra om man hittar tillbaks till varandra när småbarnslivet är klart? Jag hoppas det.
 
Om du är en sån och läser detta, ha inget samvete för detta. Det var inte meningen. Känn dig heller inte ensam, för det har blivit så här med flera. Jag ville mest att ni skulle veta att jag inte glömt er och att jag saknar er.
 
 
 

Skägg

Jonathan är verkligen ingen frukostunge. Ofta blir det kvar, då får inte hunden nån mjölkmustach precis, men fil-skägg.
 
 

Topplistan!

Tio i topp sprack, det fick bli en topplista. Utan någon speciell ordning och mer risk för att jag glömt någon som borde varit med.
 
 
En kvinna och hennes häst, detta är nog min favoritbild av alla jag tagit. Den fanns i skallen länge, länge innan jag fick möjlighet att ta den. Tack för att du ställde upp.
 
 
Plommonblom, denna får stå för blombilder. Jag tar många, detta är en av de bättre jag tagit. Så nöjd att den faktiskt blev bröllopspresent till min bror och hans fru. Canvas och stor, signerad faktiskt.
 
 
Jonathan i motljus. Jag gillar den för att ögonfansarna kommer i fokus. Detaljer är kul.
 
 
Jag gillar actionbilder, detta är en av de senaste favoriterna. Hova riddarvecka och en häst jag kunde tagit med hem.
 
 
Detta var också en bild som fick växa fram och som är den enda i raden som tagits med mobilkamera. jag fick inte till det med min andra. Den är inte optimal, jag ser saker jag vill förbättra men det får bli en annan gång.
 
 
Såna här bilder älskar jag, Saffran, älskade hunden i sitt rätta element.
 
 
Detta är en favvo, om det beror på de blå tonerna (jag är ju en blå som människa) eller känslan när den knäpptes vet jag inte. Det var en februarimorgon, talgoxarna hade börjat skvallra om vår och det droppade från taken. Jag minns det som underbart!
 
 
Denna på Atle får stå för porträttbilder, jag är bra på det och har många bra på både människor och djur. Det finns en till som jag gillar mycket, Tingeling, en vit quarter med sjön i bakgrunden.
 
 
Avslutar med en sista jag är nöjd med, tog en hel serie vid detta tillfälle. Som en dröm i rosa, för  att inte tala om hur underbart de luktar.
 
Sen tack till alla som ringer, frågar, har egna idéer,ställer upp på idéer, vill ha bilder. Utan er blev det färre bilder, mindre inspiration och tråkigare. Tack!
 
Så här i slutet av inlägget har jag kommit på fler. Jag har en underbar på Michelle och Spartacus, en varsin på Jesper och Jonathan som jag tog i våras. Tittut bakom en trädstam och de blev riktigt bra. Det finns fler, säkert många till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badgalning...

Vi har verkligen en retriever ut i pälstopparna. Han är galen i vatten och simmar och simmar och simmar, gärna så nära inpå man kan... Sitter han kopplad på stranden är livet inget vidare... Tur man har Jesper som kan lossa den där tvångströjan ibland, så han får vara med.
 
 
Sen en gång, när Malin var med hände något konstigt... Hon bara försvann? Saffran fattade ingenting!
 
 
 
Just det, tio i toplistan tar vi framöver. Måste rota fram de tio bästa först! 
 
 
 
 
 
 
 

Det där med bilder...

Det är inte så ofta jag får till bilder jag är riktigt nöjd med. Det kanske är en på tusen som känns så där bra. Därimellan finns det bilder som är bra och en och annan som inte är bra. De flesta jag tar är bra, få är riktigt bra.
 
Här är en som är ganska bra, mer än bra men inte en tio i topp.
 
 
Imorgon, eller nån annan dag inom kort ska jag rota fram några såna där som jag är riktigt nöjd med. Det förvisso kanske tar er en ett par dagar. Jag har "varvat" kameran och är nu på 15 000 bilder ungefär... Den började om på noll igen.
 

Mocka skit

Det är en fröjd att mocka åt Ala. Halm är inga problem när man staplar så fina högar som hön gör.
 
 

Atle

Idag blir det bilder på Atle. Håll till godo. För alla sugna kan jag berätta att han ska såsmåningom säljas. Han kommer levereras försäkrad, verkad, klippt och grundvaccinerad. Han kommer också visas på premieringen i Kvinnersta den 16 augusti.
 
 
 

Hova riddarvecka

Oj så kul det var!
 
 

Picasso

I Kristinehamns skärgård finns en 15 meter hög skulptur som självaste Pablo Picasso skapat. Den står längt ut i Vålösundet och hälsar fartyg och båtar välkomna. Det är en rätt märklig figur, som många av Picassos målningar och skulpturer. Det föreställer hans fru Jaqueline. Där finns ett café och det har både spelats teater och framförts musik där.  Det är en bra plats, jag tycker om den.
 
Det var inte Pablo Picasso själv som uppförde skulpturen utan en norsk formgivare som heter, eller kanske hette, Carl Nesjar.
 
Picassoskulpturen är en turistattraktion och sen Hjälmarsundet breddades kan vi faktiskt se den från sommarstugan.  Idag bjuder jag på både en närbild och en tagen från vår sommarstuga. Har du vägarna hit, du som inte bor här, så säg. Jag följer gärna med, tar en kaffe eller en glass och förundras hur man kan se sin fru så...
 
 
 
Jo, man får kika rätt noga, men den är där och med tanke på att det "bara" är ett 300 mm objektiv och taget tvärs över sundet så är det rätt bra ändå. Kika på den grå "fläcken" lite till höger om det gulorangea huset.
 
 

After bath

 
Lite huttriga, nöjda och lugna sitter de där och delar hemligheter.

Morgonbilder

Nu på morgonen följde jag med hästarna ner när jag släppte ut dem. Jodå, några sprallbilder fick jag men det kostade ett gäng myggbett. Sprallbilder spar jag, men här kommer den på Atle jag tyckte mest om.
 
 

Kompisar

Micke och jag låg häromkvällen och pratade om barnen och att det inte finns så många kompisar i närheten. Hur det är lite synd om våra barn som mest leker med varandra. Sen small det bara till, nu har vi haft olika ungar på besök i flera dagar i rad och en som ringer och vill komma... Det är visst inte så synd om dem ändå.
 
Igår gick vi till sjön och kastade i dem en stund. Uppskattat och till och med jag badade.
 
 
 

Ljuvlig, bara ljuvlig!

Han är en underbart social fölunge. Trygg och nyfiken och alldeles, alldeles... underbar! Man får liksom inte nog av honom...
 
 

Jag minns hur det var

Jag minns hur det var, hungrig jämt och jag drack MASSOR av mjölk. Enorma mängder, var uppe på natten och åt. Nu har nån annan det så och en tjugolitershink räcker inte. Vi satsade stort, trodde jag, och ställde in en trettioliterstunna. Jodå, hon tömmer den på en natt. För er som ännu inte är med, jag pratar om att amma, eller producera mjölk....
 
 

Mina hjärtan

De har förvisso blommat över nu, men nog är dessa små favvoblommor bland allt vi har som blommar. Allt som blommar är dock verkligen inte min förtjänst, för jag har en egen trädgårdsmästare.
 
 

Atle

Lillprins Bus.
 
 
 
 
 

Spaning

Saffran är verkligen en underbar hund på alla vis. Här bygger Jonathan med kottar och tandpetare, Saffran ligger på håll och undrar vilken kotte han ska få. Han rör ingen utan övervakar mest.
 
 
 
Sen ska jag stoppa ett nytt batteri i kameran idag så jag hoppas få till DEN bilden på Atle idag. Håll utkik, lyckas jag knäppa den så kommer den här ganska omgående.
 
 

Väntan

När mormor, morfar och barnen åker iväg med båten blir det jobbigt för hunden. Man måste ju vänta på helspänn, och han vet precis från vilket håll de kommer tillbaks...
 
 

Regnskog?

Det har regnet en hel del på sistone. Jag insåg det när jag tömde regnmätaren. 74 mm och nu regnar det visst igen.
 
 

Cykelrace...

Nu går det undan vill jag lova!
 
 

Rodeo drive

 

RSS 2.0