Vad ska man göra?

Jag har längre hår nu än jag haft på länge. Skönt att kunna tofsa ihop, slänga en fläta i, sätta upp en hästsvans och åka till jobbet. Enkelt och lite tråkigt, eller? Ska jag göra något med det, ska jag låta det vara? Tja, inte en aning faktiskt. Kanske får det vara ett tag till, tills jag vet helt enkelt.


Man blir stolt.

När man mailar bästa bibblan i jobbet och vill ha högläsningsböcker till klassen och får svaret:
"Det är väldigt roligt, men inte helt lätt att plocka böcker till dig, eftersom det märks att dina elever har god förmåga att ta till sig innehåll."


Det är min tid nu

Jag älskar nu, ljuset, plusgraderna, kvittrandet, luften, känslan i kroppen, vårtecknen man samlar. Det är min tid nu.


Helgens fynd

Det är min tid nu.


Du hittar mig

Om någon letat i helgen så var jag i solen på altanen.


Det är min tid nu

Sen eftermiddagspromenad igår. Varmt i luften, det räckte med fleece, väst och vantar. Tussilago längs kanten till sjön, lite blyga ännu men de var där. Såg havsörn vid iskanten på andra sidan, fyra eller fem stycken faktiskt.

Det är min tid nu.


Ett steg i taget

Ett steg i taget, långsamt närmar vi oss. Det är min tid nu.


Jonathan och jag hittade en nässelfjäril strax utanför dörren igår.Det som komma skall

Varje dag är en dag närmre! Det här är min tid på året, vår! Att anpassa språk

Vi har nyligen besiktigat vår hus för en värdering. Jag tänkte på det då och jag tänker ofta på det när man pratar med tjänstemän överlag. jag måste vara jäkla duktig på att anpassa mitt språk till situationen och personen jag pratar med. Jag minns något tillfälle när jag anmälde inbrott i vår sadelkammare när polisen som tog anmälan frågade om jag var polis. Sjukvårdspersonal tar mig ofta för en sjuksköterska eller läkare. Jag tror jag kan prata på "bönners" språk med "bönner" och på latin med de lärda. Det, mina damer och herrar, är en styrka!Bilden? www.pixabay.com såklart!

Läxa

Jonathan fick vi läxa att skriva och berätta om ett minne någon hade från när man var liten. Jag tror nu fattar va? Både minnet och hur stolt mamman är.


Nummer ett

För längesen bodde jag ensam med två hundar på en ö. Jag hyrde ett litet hus ett långt stenkast från havet. När det friskare i smakade luften nästan lite salt. 


På den ön, Gotland, räknar man starurar. Det är bakslag på våren, snö när man tror att det blivit vår. Sju ska,det vara innan våren kommer på riktigt. Igår räknade jag den första när jag somnade efter en vårdag och vaknade till vinter igen. Samma sak nu på morgonen. Skamset fortsätta i det här tempot har vi vår om fem dagar. Inte mig emot. Söndag förmiddag kl 09.33

Micke målar dörrfoder, Jesper pärlar och Jonathan och jag spelar Den försvunna diamanten.Denna eviga väntan

När man är hund är väntan och förväntan en stor del av dagen. Väntan på frukost, förväntan på att vi ska gå ut, förväntan på var vi ska åka med bilen, väntan på att matte ska få på sig skorna...


Just så känns det ibland

Blogga är ibland rätt roligt och ibland svårt, så svårt. Vaaaad ska man skriva om?


Det är frågan...

Jonathan spekulerar, papegoja eller pappekoja? Man vet inte riktigt...
Svårast?

Det är svårast att sluta jobba när man jobbat som mest, undra varför det är så? När jag tänker efter är det ju nästan så med allt som är kul, ju mer man simmar, ju mer vill man simma. Ju mer man är ute och grejar, ju mer vill man vara ute och att det då är så att ju mer man är lärare, ju mer lärare vill man vara.

Bebismage

2 månader kvar ungefär.


Undra om?

Jag undrar om det alltid varit så här i skolvärlden, om det alltid kommit så mycket nytt och bra och om det bara är jag som inte sett det? Jag läser hela tiden nya saker, vill prova, förstår hur de hänger ihop och ser nya vägar till lärande och nya vägar att utveckla lärande. Har det alltid funnit där eller har jag bara nu, ganska nyligen hittat det?Världens bästa jobb!

Fyrhjulsdrift tack!

Helgen har inneburit lånebil. En sprakny Passat, 500 mil på nacken, Automat och bensinbil. Tvåhjulsdriven. Nä tack, jag vill ha fyrhjulsdrift märkte jag ganska snabbt.

Den tiden

Nu är det tiden på året när hunden sätter avtryck på kvällspromenaden, blir lerig under magen och det lämnas spår i form av grusvägar på golvet, medan man på morgonen går promme på stum, hård, frusen mark och har en torr och ren hund med in. 


Igår hände det!

Igår, soligt och fint. Värsta, första vårdagen. Jonathan och jag klev ut från badhuset, han som varit mer under ytan än över. Jag som simmat knappa 40 längder och frisimmat lite. Skön känsla. På väg till bilen hörde vi den. Koltrasten! Så härligt! Det är nu det börjar, vår, på väg mot sommar.
Sova med ett leende


Just så...

Ibland säger en bild man hittar precis hur det är.


Vab

Ja, man har inte roligare än man gör sig. Vab måste vara det tråkigaste jag vet. Jag vill ju vara på jobbet, här hemma blir det lätt långtråkigt. Jonathan är hemma bara för att magen behöver starta i lugn och ro efter magsjukan, så sjuk är han inte men ändå inte i form att vara i skolan. Vi fick väl roa oss så bra vi kunde.


Du ska inte tro det blir vår

Jag har en del saker så här på senvintern jag måste ha. Det känns inte rätt annars.

Fällpäls från hästarna är en sån sak. Istappar en annan. Istappar i dagsmeja och med talgoxarnas kvitter.


Små saker som gör mig lycklig.

Häromdagen kom Jonathan med nytvättade händer ut från toaletten och deklarerade leende att: "Det står oliv på tvålen mamma."


Huset vid sjön

Boken är utläst och den tomma känslan ett faktum. Vad i hela världen ska jag läsa nu?


Samma författare blir det nog. Jag tyckte om hennes språk. Hittade en mening i slutet av boken som.man kunde känna i hela kroppen.

"Det luktade unket av av mögel och tusen barndomsäventyr." Hundbädd?


Tid att

Ibland kommer nån så man måste ta sig tiden att njuta tills denna är klar.


Onsdag kl 17.53

Matlust och illamående går inte hand i hand. Nu, precis just nu är första gången sedan i lördags jag faktiskt är hungrig. Illamående är ingen trevlig biverkning och på lördag ska vi testa igen.

När matlusten försvinner och illamåendet infinner sig så lär man veta vad man ska välja. Spagetti Carbonara brukar funka, tonfisksallad också. Grönsaker över huvud taget funkar, knäckemacka brukar gå. Kycklingsticks funkar oftast. Lite lättare mat, sallader funkar bäst när det blir så här.

På lördag ska vi på´t igen. Man kan ju hoppas att biverkningar ändras...


Kan själv!

Besiktning imorgon och jag vet att ena blinken på transporten krånglat. Det visade sig att det kommit in fukt i flera av ljusen och då får man fixa. Efter några morr och fula ord och byte av diverse kabelskor och kopplingar så funkar det nu, allt utom nummerplåtsbelysningen. Dit når inte strömmen fram och då får det vara, så länge. Kan själv!

RSS 2.0