Bilder

Jag gillar bilder, är en människa som ofta talar med bildspråk, även om jag ska förklara något som inte alls har med bilder att göra. Jag gillar att ta bilder, men har inte alls varit så bekväm med att står framför kameran som bakom. Det har börjat släppa lite och i går var det jag och Ala som var modeller. Malin knäppte och det blev så bra, så bra!
 
 
 
Foto: Malin Levein
¨¨

Vill inte in

De här varma kvällarna trivs jag bäst på altanen med ett glas med något gott, några jordnötter kanske och en bok. Det är kvalité det!
 
 

Var ska sleven vara?

Om inte i grytan. Klart man ska vara under bordet, det är där alla hundar hamnar hos oss trots att de nästan aldrig får något från bordet.
 
 

Som på räls

Vi körde Ala till Vintosa och Kim Hero en fredag. Hon blev betäckt samma dag och på söndagen. Vi hämtade hem henne på tisdagen. Gick som på räls får man väl säga. Nu ska vi bara ultraljuda och konstetera att det finns ett litet frö därinne.
 
 

Vi provar

Vi provar lite apporteringslek och jodå, det sitter där i generna.
 
 
 
Sen blir man lite trött.
 
 

En bra dag

Bra dagar är ofta dagar i sommarstugan. Vänerluft, solsken, nära och kära. 
 
 

Bonk!

Bonk så fet i köksfönstret. En talgoxe, ung, flög rakt in  i rutan. Jag hittade den på pelargonbordet, liggandes och den andades fort. Jag tänkte ta den i handen men det tänkte inte den utan flaxade till när jag höll i den. Oj vad jag skvatt. Efter några sekunder flög den iväg.
 
 

Goa unge

 

Glad midsommar

Jag önskar er alla därute en skön midsommar. Ät jordgubbar och ta med en fleecetröja.
 
 

Hemliga fack

Kasper är matglad. Han har noga koll på skålen och kollar den med jämna mellanrum. 
 
-"Han letar efter hemliga fack", sa Jonathan när han sökte genom.skålen.
 
 

Första dagen hemma

Resan från Gällivare till Karlskoga gik bra. Han charmade alla, så klart!
 
Första dagen hemma har funkat bra, han gillar barn och har hälsat på katterna. De håller sig gärna på lite avstånd ännu. Det är en lugn, trygg valp. Det här kommer bli bra.
 
 
 
 
 

Nu snart

Vid nio idag ska vi hämta Micke och Kasper på tågstationen i Örebro. Det här blir en bra dag.
 
Mamma kom på att det dessutom är bröllopsdag idag och att få hem en valp i present känns bara helt rätt.
 
 
Alla bilder på Kasper hittills har Anneli Nordvall tagit. Imorgon blir det nog tusen bilder på Kasper som jag tagit.

Man får väl roa sig själv

Söndag, hällregn. Lite tråkigt om än väldigt välbehövligt. Det har inte regnat ordentligt på men än en månad och gräsmattan och hagen ser ut som en savann.
 
Jag tog med mig och favoritobjektivet och ställde mig på altanen en stund.
 
 

Viktiga saker

Jag var som liten galet stickrädd. Jag har som ung vuxen också varit det. Jag har varit rätt för ganska många saker men tagit itu med det, sak för sak.
 
Jag bestämde mig helt enkelt för att börja lämna blod för att bota stickrädslan. Jag lämnade inte så många gånger dock, jag är den ovanligare typen. B+. De var inte så intresserade av det. Däremot ville de gärna ha plasma, så det lämnade jag under många år. När man lämna blod eller plasma är man uppskattad. Servicen är på topp, man bli ompysslad och tilltittad och man samlar poäng som man kan byta in mot olika saker. Jag har fortfarande kvar en jacka jag valde och använder den flitigt.
 
Sen finns den andra sidan också, att få blod. Jag har provat den med. När vi fick Jesper gick inte allt på räls, moderkaka släppte inte jag jag blödde strax över 3 liter. Man är inte så kaxig då. När jag vaknade efter att de plockat ut moderkakan hade jag fått blod. Samma sak när vi fick Jonathan. Då tappade jag bara en dryg liter och fick några påsar och kände att en långpromenad skulle sitta fint efteråt. De där påsarna gör en enorm skillnad, så om du kan, lämna blod!  På riktigt, lämna blod!
 
Jag får inte det längre med anledning av de läkemedel jag använder, men om jag hade fått. Då hade jag lämnat.
 
 
 
 

"Nu ska jag ta det lugnt, varva ned"

Första dagen på lovet och hemresan för Kasper är planerad, bokad  och bestämd. Det tog lite tid att få ihop allt, besiktning av valp, en vettig tågresa för en valp, hitta en transportbur och så vidare. Lite valputrustning är inhandlad, en rulle halm är hämtad och inrullad i hagen och Ala är körd till Kim Hero och betäckt. Puh!
 
Imorgon åker Micke till Stockholm för att på söndag ta tåget norrut. På tisdag förmiddag kommer han och Kasper till Örebro och ska hämtas där. Ala kommer hem när hon är klar, kanske redan på måndag. Här går det undan! 
 
 

Sommarlov

På väg hem från personalfesten, ganska ljust ute fast klockan är mycket och det regnar. Nu ska jag varva ner, hitta semesterlunken. Det tar ett tag.
 
Det är ett bra jobb jag har. Det är fina kollegor och goa ungar. Jag längtar inte till hösten ännu, men jag vet att i augusti kommer jag längta lite. Det är väl det som är ett kvitto på att man har rätt jobb.
 
 

Välkommen Kasper

Jag är tom utan hund. Det fattas något, skaver på insidan, blir rastlös och passiv på samma gång. 
 
Det var inte meningen att det skulle gå så snabbt. Vi skulle ju landa i att Saffran inte finns, leta i lugn och ro. Ta,en valp framåt hösten, men så dök han upp. Valpen från Gällivare som hade blivit avbokade i sista,stund av olyckliga skäl. Valpen med uppfödaren som talade samma språk som jag, med samma grundtanke som jag. Där det liksom klickade från start. Många små saker som tillsammans gör att det känns så rätt.
 
Mountainducks Gamekeepers Knockout, fast här kommer det bli Kasper. Välkommen hem!
 
 

Snart

Inte långt kvar nu. Det är lov snart. En och en halv dag, sen stämplar jag ut. 
 
 
 
 

Kliar i tänderna

Godis med mycket cockos får det att klia i mina tänder, så där så man vill bita ihop hårt och liksom gnugga. Men gott är det!
 
 

Den värsta dagen

"Att skaffa hund är att bjuda in sorgen i sitt liv"
 
Tove Jansson

Lov

Sommarlov för ungarna. Kyrkan var fullsatt, sången satt som den skulle och glassen efteråt var god. Nu tar ungarna lov och jag hakar på om några dagar.
 
 

Skolavslutning

Idag vinkat jag iväg 22 härliga ungar på sommarlov. Själv jobbar jag några dagar till. Sen blir det en veckas nedvarvning, det tar så lång tid innan jag hittar min semesterlunk. 
 
Planer för sommaren? Betäcka Ala. Läsa! Ta någon kortare tripp med familjen. Vila! Sola! Bada! 
 
 

Ny sorts mat

Vi provar en ny sorts mat  Fick en påse via Smartson och det är Purina som är anpassat för farbröder och tanter. Satt fint tyckte Saffran.
 
 
Saffran ja... Han är inte helt pigg, eller jo, han är ganska pigg men proverna talar för annat.. Blodvärden som inte riktigt är som de ska, de är låga. Mjälten har ärdrats i form och struktur... Någon som har erferenhet av hundar med förändringar på mjälten? Någon som tagit bort mjälten på sin hund? Hur gick det? Vi har några inplanerade besök hos veterinär framöver, så det är under noggrann uppsikt, men det är ändå skönt att ha kontakt med någon utanför liksom...
 

Nybörjartur

HHästägare vet, den ständiga jakten på tappade flughuvor.
 
Micke var med ut i hagen och nog fasen hittade han de två som varit borta längst. Nybörjartur! 
 
 

Vad fasen, sa Zorro

Släppte ut Ala med flugtäcke på. Zorro fattade ingenting... En ny häst, eller kanske en helt ny varelse?
 
 

Life is good

 
Saffran fick såklart också bada. Han gillar det, retriever som han är. Han är ungefär lika mycket under som över och simmar gärna med oss.
 
 

Svarteberg

 
 

Sommarvägar

Nu är det fint längs vägkanterna. De må sprida sig som galningar, men nog är de fina när det ser ut så här.
 
 

Sköma maj

Maj har bjudit på underbara kvällar när jag aldrig vill gå in. Jag försvinner till Sandhamn med Viveca Sten och löser mord i skuggan. Bara shorts fast det är senare på kvällen.
 
 
 
 

RSS 2.0