April 2013

Kall april men som ändå visat lite vårväder då och då. I slutet kan vi sammanfatta blå- och vitsippa, tussilago, bofink och sädesärla, hästpäls i munnen, hundpäls på golven. Premiärfika på altanen, det var kallt. Vårpölar och blöta barn trots regnkläder på. Påsk innebar influensa och fy så risiga vi var, alla utom Micke som var vaccinerad. Smart! Precis i slutet av månaden kom en liten ny prins i Vassgårda. Den lilla godinge vill vi snusa på snart!
 
Jonathan
Han börjar bli lång vår kille och det märks. Växtvärk kallas det och alla byxor är för korta. Språket utvecklas enormt och nu förstår man allt han säger, undantagen översätter Jesper. Lego uppe och trehjulig är favoriter. Utelekar överlag går hem. Att få på utekläder går inte hem, krångel, krångel, krångel och den stora viljan märks.
 
Jesper
Här märks också humör allt mer, vår lilla mjuka kille börjar visa prov på egen vilja och det är både bra och jobbigt. Mest märks det på kvällen när man ska i säng, han är minsann inte alls trött fast han somnar bums. Jesper gillar lego  och när vi är ute är lekarna varierande från sandlåda till buslekar på kullen. 
 

Underbara vår!

Just nu njuter jag nog som mest!
 

Ett foto i timmen...

09.00 Utefika med nybakta muffins. Det var i kyligaste laget.
 
 
10.00 Planterade penséer. Detta är resultatet.
 
 
11.00 Målade en del till av hammocken. En i taget får det bli, inte alls min melodi, men har man inte plats så har man inte...
 
 
12.00 Lättlunch - fil och musli
 
 
13.00 Mjukglass i Lunedet
 
 
14.00 Snabbhandla med barnen och Micke är kvar i Lunedet.
 
 
15.00 Hänga tvätten ute, såklart!
 
 
16.00 Legoträsket
 
 
17.00 Ridtur med Maria och Saga. Maria tog bilden.
 
 
18.00 Middag, idag var det torsk med äggsås.
 
 
 

Bortglömd...

Bortglömd med ändå rätt fin....
 
 
På lite äldre gårdar finns ju alltid en massa bråte och en gammal soptipp. Ingen återvinning här inte. Tur man kan täcka allt skräp med en gödselstack i alla fall....

Mitt i natten

Varför tar alltid batterierna till brandvarnanren slut mitt i natten? Slår liksom aldrig fel...
 
 
 

Vårtecken

Som alla andra har vi vissa vårtecken vi räknar av. Tussilago, blåsippa, vitsippa, tranorna på vallen vid skolan, bofinken och sädesärlan.
 
Nu är det bara vitsippa kvar! Just sädesärla är nästan en tävling om vem som ser först här hemma.
 

Mellis

På väg hem från förskolan frågar Micke Jesper vad han vill ha till mellis. Våfflor, svarade Jesper och allra finaste mannen i mitt liv fixar såklart det! 
 
 

Egen lyx...

Matlusten är inte på topp utan snarare i botten och har varit ett tag. Soppa funkar bäst. Häromdagen åt vi Toskansk tomatsoppa och toppade med egenodlad storbladig basilika. Det är egen lyx det, gott var det också...
 
 
Om någon skulle hitta en borttappad matlust därute så kan ni väl skicka hit den, eller om någon har två...?

Samma böj...

Trolla och Saffran med samma böj på svansen.
 

Karlskoga

Reklamskylt för Karlskoga och Degerfors kommun fotad på en parkering.
 
 
Jag tycker de prickade ganska rätt.
 
 

Lyxfrukost...

Det hette "Frukostbröd", jäste i kylen under natten och gräddades till frukost. Jag fick sovmorgon och nybakt bröd på ett dukat frukostbord. Kan ni fatta att jag älskar honom?
 
 
Receptet la han ut i sin blogg, http://www.biviken.blogspot.com/ Rekommenderas!

Pelargonträsket...

Jag har dem i badrummet. Jag har dem i datarummet. Jag har dem i vardagsrummet. Jag har dem i Jespers rum. Jag har dem i garaget, där är det måååånga och stooora!
 
 
Jag har Blekingeflickan, Blue Wonder, Röd Herrgård, Mårbacka, Dr Westerlund, Äppelblom, Denise, Ludwigsburgers Flair, Peppermint Twist, Bornholm, Mallorca, Stars and Stripes, Tammo, vanliga zonal i vitt, rosa och rött, Shirleys sister, Scarlet Eye och säkert några till. 

Vänta i bilen

Hundar är väl vanligare va?
 
 
Fick bilden i ett MMS från Micke.

Ala Kry + Höjgaards Joker

Japp, så får det bli! Jättefina Joker med en insida av guld. Jag tror han och Ala kan bli en toppenkombination!
 
 
Foto: Christina Nord

Vatten, vatten, vatten...

Få lekar är så roliga som vattenlekar!
 
 
Tack för bra regnkläder!

Bästa ljudet!

Just nu är ett av mina favoritljud porlandet frå smältvattnet.
 

Ojsan...

Och så gjorde omgivningen att jag snabbt beslutade att det nog blir en gul fölunge nästa år ändå. Nu ska man bara välja ut en gul hingst man gillar. Tre finns på min lista, jag tror jag bestämt mig. Tänker om en uppfödare som tagit fram världen finaste häst. "På ett ungt sto tar man en säker hingst".
 

Katterna

Jag tänkte bara kort presentera de i vår familj som får minst utrymme här.
Först den yngsta av dem;
 
Bella
Liten fröken som inte har det allra största självförtroendet. Mjuk och försiktig. Dotter till Mollie, som presenteras lite längre ned. Hon gillar att vara ute och burkmat. Sover helst sked med Trolla eller i Jespers fotända av sängen. Gillar matte bättre än husse.
 
 
Trolla
Mittenfröken med ett enormt självförtroende. Musjägare XL och i stallet nästan jämt. Ska man gosa med Trolla kilar man på huvudet. Hon gillar Saffran och är ofta med på våra promenader. man brukar möta henne med ett "kurr" en bit upp i skogen. Syster med Wille, som hittat en ny familj i Björneborg. Tea var mamma, och hon funkade inte med barn och bor nu i Storfors. Min katt, om man nu kan säga så.
 
 
Mollie
Gammelkatten med sisådär 8 år på nacken. Gosekatten nummer ett och helt klart Mickes katt. Jag liksom duger bara ibland. Hon är mamma till Bella och har haft några kullar småtroll. Sover i soffan eller hos Micke. En trygg och stadig katt som gärna är ute men också kan sova inne i dagar.
 

God morgon!

1. God morgon!
2. Men vad fan?
 

Lycka...

Lycka är att dela vardagen med någon man älskar! Tack för att du finns där.
 

Ifall...

Om vintern kommer tillbaks nu är det mitt fel, för jag hat tvättat och hängt undan alla vinterkläder.
 

Saffran!


Tandlossning

Plötsligt hände det!
 

Miljöträning?

Först var det lite spännande, men sen somnade de om.
 

Isformationer

Kan du gissa vad det är för isformationer så kanske jag skickar något på posten.
 
 
 

Våren!

Vårblommor och "bergväggar" trivs bra tillsammans. Vad vore man utan sin bergvägg att luta sig mot? Min "bergvägg" som jag skrivit om då och då består av de bästa föräldrar man kan ha! De finns där med allt från nybakta bullar som mamma trollar in i min frys, till barnvakt när man inte orkar eller måste iväg ensam på något. Mat och markservice i sommarstugan är självklart. De lånar Saffran så han inte ska ligga ensam så länge, stallet hade aldrig stått där utan pappas hammarslag. De lunchfodrar hästar, badar med oss på lördagarna och finns där, oavsett vad man behöver hjälp med. Vad vore man utan sin bergvägg att luta sig mot? Undra om man någonsin kommer kunna ge sina föräldrar vad de gett sina barn? Med två egna ungar vet jag att man får tillbaks det tusenfalt i annat, men ändå... Man har ju så mycket att tacka dem för.
 

I skogen

En liten bit från oss upp i skogen finns ett hygge. Tråkigt som tusan och gammalt avverkningsbråte överallt. Där finns också en stor sten, den är inte alls tråkig tycker barnen. Det finns också massor av pinnar och grenar, inte alls tråkigt tycker Saffran. Jag tar med mig ett sittunderlägg, inte alls så dumt tycker jag.
 

De finaste tuffingarna i Wiviken

 
 

Vårbäck

Nästan varje vår får vi en insjö i trädgården när trumman under vägen fryser. Man vill nästan ha flytväst på ungarna när de leker ute, för den är djup. I år porlar det så fint så vi slipper nog den där insjön.
 
 
När jag satt där på huk, solen värmade och reflexerna glittrade i smältvattnet, då kändes det lite som sommar faktiskt.

Tillväxtzon


Mars 2013

Underbara mars, nästan bara sol hela dagarna. Snö har vi dock kvar, men nu börjar det, det där underbara som kallas vår! Med den kom också influensan, oj så risiga vi varit alla utom Micke som klokt nog vaccinerade sig.
 
Jesper har fått sin första lösa tand. Han har hälsat på sin blivande förskoleklass. Efter sommaren är han mer skolbarn är förskolebarn, hur gick det till? Just nu är han i en legoperiod, bygger och bygger. Vi letar bitar och letar bitar.  Han börjar också visa lite humör och kan bli så arg om han inte får som han vill. Både bra och mindre kul på samma gång.
 
 
Jonathan växer på längden och byxor är ett gissel på en smal, lång unge. De hänger liksom inte uppe... Jonathan är också en legounge nu. Han leker med det som Jesper bygger ihop, brandbilar, sopbilar, polisbilar... Gubbarna är populärast. De åker allt möjligt från legobilar till större motorcyklar och radiostyrda bilar. Han gillar små saker också, mycket nyfiken på av bebisar.
 


Nöjd

Lilla prinsessan har börjat jobba på volt i töm. Det blir så när matte fegar och det bli bra när matte fegar. Hon har börjat hitta form, hon är duktig på tempoväxlingar, hon samarbetar och är lyhörd, nu har vi också börjat sätta sidförflyttningar. Lilla, fina, duktiga Ala, det tar på krafterna.
 

RSS 2.0