Maj 2013

Sommarvärme och blåsigt och kyligt. Känns som om vår och sommar inte kan komma överrens. Maj har varit en månad som bara susat förbi, full av aktiviteter och utelekar. Från vårbäckar till maskrosplockning.
 
Jesper
Nu märks det att han börjar bli stor. Massor av egen vilja i kroppen, massor av funderingar och känslor. Det är svårt att bromsa besvikelse och han bli både arg och ledsen.
Vi simmar fortfarande en gång i veckan och Jesper blir duktigare och duktigare. Nu doppar vi huvudet under vattnet tillsammans, och efteråt frustar vi bort allt vatten. Simma är lätt på en "korv" och hoppa från kanten till korven funkar fint. Snabb är han också.
Förskoleklass hägrar till hösten och han vill gärna med mig till fritids de dagar jag är där.
 
 
Jonathan
Lilla skrutten som är så stor. Nu förstår vi allt han säger så när som på något enstaka. Han berättar saker som han gjort och skämtar på sitt eget vis. Äntligen sover han bättre om natten och i sommar kan vi nog ge bort alla nappar till fiskbarnen. Han har en charm som få står emot. Tur det för han är inte lika charmig hela tiden...
Jonathan är också duktig i badhuset och simmar på "korv" han med och snabbt går det. han dyker inte så gärna men kan det och några gånger kan gå bra men sen vill han inte mer.
 
 

Bästa kompis!


Inte varje dag

Inte varje dag man är bevakad av en polis "under cover" när man duschar... Hade jag ingen aning om förrän jag klev ut.
 
 

Äppelblom

Jag älskar äppelblom. På alla vis.
 
 
Här sorten Bergius, framtagen av en släkting och trädet fick vi i bröllopspresent.
 
 
Här kan den nyfikne läsa mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Jonas_Bergius

Inredning

Ja, inte blir han någon inredningsdesigner inte...
 

GTL-metoden

Våren är bantningskurernas tid. Saffran kör GTL-metoden, en relativt kort kur där man inte äter så mycket, blickar sorgset bort mot grannen och piper en del. Vad GTL står för? Grannens Tik Löper...
 
 
 
 

En mekar och en kör...


Imse vimse...


Stilstudie från ett köksfönster


Morgonkompisar

De står där, ofta på morgonen när vi åker till skolan och förskolan. Tre var de visst.
 
 
Fortfarande mobilbilder och den kameran är inte så bra...
 
 

Det var en ...

GRÄVMASKIN! Spännande, spännande efter bara en kort stund.
 

Hemskheter, eller?

Vad är det som får en sådan här reaktion hos Jonathan? Han gillar ju att gunga...? Kolla Jesper, en helt annan min. Någon som törs gissa? Svar kommer imorgon!
 

Bästa nöjet

Gunga är verkligen något de gillar! Bilden är tagen för några dagar sen, innan värmen och innan grävmaskinsbesöket.
 

Lilla söta....

Nu snackar vi urkass bildkvalité, men själva mötet var underbart! Undra om ni ens kan se vad vi såg, från bilen, hela familjen.
 

Små silverdroppar


The botten is nådd!


Är man galen?

Vuxenpoäng så det dånar, nu har jag gjort nässelpesto. Herre min skapare så gott det blev! Oj, oj!
 
 
Nässelpesto
1 l nässlor, jag valde toppar på nya skott
1 dl solrosfrön
1,5 dl olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
en vitlöksklyfta
 
Skölj nässlorna i kallt vatten noga. Lägg i kokande vatten en kort stund, en minut på en höft, inte mer. Sen direkt ner i kallt vatten igen.
Blanda de övriga ingredienserna och pytsa i nässlorna. Mixa och klart!
 
Satt super i potatis och purjosoppan kan jag lova!
 
 
 

Hinkar och morötter

Vad är det med stallhinkar som ser rätt rena ut i stallet och när man får in dem, av någon anledning, är de galet skitiga? Är det referensramen man har inne som gör så, jämfört med den man har i stallet? Samma sak om man måste ha lite morötter och rycker några fodermorötter som ser rena ut... De är rena tills man kommer in liksom.
 
 
Betforhinken inne och nä... Den var visst inte så ren.

Om morgonen

Varje morgon väcks vi av en barnbok... En trasig barnbok, eller väcks och väcks, men vi hör den. Vi är oftast vakna vid den tiden. Boken funkar som så att den har ett ljud som styrs av ljus, en traktorkrasch som följs av ett kacklande, ett grymtande och avslutas med ett pysljud och ett råmande. Ja men, gomorron på er.
 

Det gick snabbt i helgen...

Från småknoppar till utslaget, från kala grenar till klädda, från grå skogar till gröna. Det stavas UNDERBART!
 

Kan ni se det?

Jag målar utemöbler, just nu hammock, och tror och tänker att här ska jag ligga o sommar med lite kallt att dricka, en bra bok och barnen ska leka pedagogiska lekar tillsammans på gräsmattan. Solen ska skina, lagom varmt, nya altanen ska vara klar, mina myror i brallan ska ha semester, tvätten ska fladdra lätt i vinden och hunden ska nöjd ligga i skuggan och ha det bra. Tror ni på den?
 
 
Fan vet om jag inte är både lätt sminkad och tillfixad i håret men en lätt sommarklänning utan skrynkel...
 
 

Årliga äventyr

Årets grodplockardag är avklarad. Förskolan våra barn går på samarbetar med Svevia i ett projekt där man räddar groddjur från att bli mos på vägen genom att lura ner dem i hinkar och sen bära dem över vägen. I år var tredje året vi hade helgjour. En vanlig padda hittade vi. 
 


Mina fina grabbar!


4 år

Finaste Ala fyller fyra idag. Vi firade med morötter, äpplen, betforslask, paraffinolja och en kvällspromme. Mina fina, fina...
 
 
Foto: Helena Kättström

Vid frukostbordet

Jonathan äter kokt ägg med fingrarna.
- Ät med skeden, säger Micke.
Jonathan tar ägget med fingrarna och lägger på det på skeden...
 
 

Tappa tid...

Stallet är nog den plats där tiden försvinner, timme ut och timme in bara går utan att man ens märker det. Undra hur stor del av livet man tillbringat i olika stall? Törs man ens tänka på det? Undra hur många gånger man kommit dit rätt trött och åkt därifrån både gladare och piggare? Undra om man någonsin kan leva utan häst? Eller hund för den delen...
 
 
 

Brödsåg?

Undra hur han tänkte nu? 
 

Högt flygande planer


Trädgårdsmässan

Jag hittade en blommig häst jag!
 

Ät här!

Om du är i Göteborg och inte vet var du ska äta, så ät här! Supergod mat, rejäla portioner (tänk typ dubbla...) och riktigt bra priser! Det ser inte så toppen ut från utsidan, men har en mysig insida och trevliug personal och maten... Uj, uj, uj!
 
Johanssons Krog På Hisingen, närmare bestämt Tingstadsgatan 1. Åk dit!
 
 
 
 
 

Blev en trevlig blandning

Vitsippor är favoriter, men en avknipsad pelargonblomma så blev det liksom ännu finare...
 
 
Imorgon blir det tyst på bloggen. Då äter jag hotellfrukost i Göteborg!

Sticklingar

Det finns bra företag och så finns det bra företag! Jag beställde pelargonsticklingar för ett tag sen, tre ville inte riktigt utan vissnade ner. Ett litet mail, men en fråga om det går att lösa och jodå. De packas och skickas på tisdag! 
 
Heja www.odla.nu ! Rekommenderas! 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla kissen

 
Grannens katt hade smugit in i ett magasin för att längta ut. Det såg i alla fall ut så.

Underbara vår!

Igår drog jag lungorna fulla av den när jag rensade lite ogräs med den älskade mannen, när barnen lekte, när jag hängde tvätt på altanen, när jag fikade ute, när jag red Ala. 
 
 
I helgen ska jag dra lungorna fulla av den i Göteborg. jag och Micke, ensamma. Tack allra bästa mormor och morfar för att Ni finns där. Idag och i helgen. 
 
 
 
 

Lokalproducerat!

Jag gillar att handla lokalt, våra ägg kommer från andra sidan sjön och inte tycks de kosta något heller.... Tack bästa Claes. Frigående hönor som får vara ute och bara ha det bra. När vi någongång då och då köper ägg i affären är det samma, inga burhöns här inte!
 
 
 

RSS 2.0