A little piece of heaven

Rödbetor från ugnen med fetaost. Himlen tur och retur.
 
 
 
 

Sköna söndag

Bra dagar är såna där man hinner både det man måste och det man vill.
 
 

Lördagsgodis

Kantareller till middag från vår egen skog. Det är lyxigt det!
 
 
Bilden är gammal och min fina unge Jesper tog den.
 
 

Silverfisken

Idag ska vi försöka ta med en silverfisk hem från badhuset! En sån där som passar på simmärketavlan.
 
 
 
 

Att ha det bra...

Med en kaffekopp i handen, vantar på och frisk luft i nosen har man det rätt bra. Betald arbetstid dessutom. Kallas rastvakt och jag gillar det! Dessutom har jag skolans finaste mugg!
 
 
 
 

Magiskt

Morgon, dimma, sol och skog. Det blev liksom magiskt och bilden... Den visar inte en bråkdel av hur häftigt det såg ut.
 
 

Vilken häst va?

Först lite misstänksam, ett öra på matte. "Ska det verkligen skramla så?" Beröm och klappar och sen liksom gick resten av bara farten. Jag hade verkligen inte tänkt att koppla fast linan egentligen. Det var kommande uppgift. Inga reaktioner ens  är det kanade in mellan bakbenen, hon gick bara lite bredare.
 
Tur man har en Jesper, så man kan klöra in sin häst. Han fick dra linan först, bakom, framför, bredvid och runt om.
 
 
 
 

Min lilla bandit

Den här bilden, jag bara älskar den!
 
 
 
 

Joho då!

Visst var det så, man känner väl sin häst. En smygande hälta som liksom smög sig på, gradvis på höger fram och som syntes mest i högersvängar eller högervarv.
 
En liten böld eller hålvägg. Nu är det borta och jag fick tipset att "limma" på med bivax varje kväll. Det ska hålla både bakterier ute och fukten från hovväggen inne. Jag provar!
 
Och nä, den är inte så stor som det ser ut, det var ju kladdigt...
 
 

Varje dag är en utmaning

Trodde du att det skulle handla om en kass kropp nu, du som klickade in via rubriken. Moahaha! Där misstod du dig, för klaga, det för får andra göra.
 
När jag mockar min box är det en tävling mot mig själv. När man vinner har man yttepyttelite spån med i kärran, den med minst spill vinner. Bilden är INTE en vinnande kärran, det är en tuff utmaning nu med två hästar i boxen. I denna är det på tok för mycket spån för ens en pallplats.
 
 
Sen kommer nästa utmaning, nu ska boxen vara så slät och fin som det bara går. Nypistad liksom. Det är lättare än att mocka snålt, så detta är nog en silvermedalj i alla fall.
 
 
Om jag är galen och knasig och knäpp. Japp!
 
 
 
 

Han kan!

Jesper börjar få till det där med att ta bilder. Denna tog han på Ala.
 
 

Jag fick ett mms

Ja inte går det någon nöd på hunden inte när han är på kollo. Jag fick ett mms häromdagen. De var ute på sjön och hade badat. 20 grader i vattnet.
 
 
Bilden tog min mamma efter badet. Tack!
 

En randig häst!

Jag har köpt ett flugtäcke, så nästa år förvandlas fina Ala till en zebra!
 
 
 
 

Framvagnshaveri

 

Så där tomt...

Saffran är hos mina föräldrar på veckorna de dagar vi jobbar länge. Så nu är det så där tomt här hemma igen...
 
 

Bjuder på en gammal...

Hittade en gammal bild på Jesper när han hälsar på ett marsvin hos Annicka. Han pratade lääääänge om marsvin efter det.
 
 
Foto Annicka Lundström
 

Tips!

Honungsmuffin

ca 16 st

200 g smör (rumstempererat)

2 1/2 dl farinsocker

3 ägg

3/4 dl varm honung

4 1/2 dl vetemjöl (siktat)

2 1/2 tsk bakpulver

Pärlsocker

 

Gör så här:

Värm ungen till 175 grader. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt (för bättre stabilitet).

Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. 

Vänd ner honung, mjöl och bakpulver och blanda ordentligt. Fördela smeten i formarna, strö på lite pärlsocker på varje och grädda sedan muffinsen i 18-20 minuter. Håll koll på ugnen dock då alla ugnar fungerar olika och kan variera i hur lång tid det tar att baka. Prova med en sticka för att se om de är färdiga i mitten.

Låt dem sedan kallna på ett galler.

 

 

 


Stolt mamma

Jag är så stolt över vår Jesper. Han kan verkligen simma nu. Igår i badhuset så simmade han tvärs över lilla bassängen och det som är kvar nu är uthållighet och teknik, sen simmar han längs med. Finaste ungen!
 
Bilden är har väl förvisso inte så mycket med att simma att göra, men bara vattenvanan har utvecklats så, nu törs han simma under vatten också. Vilken unge, vilken stolt mamma.
 
 
 
 
 
 

När det blir läskigt...

När det blir läskigt på tv:n är det bäst att sitta tillsammans och ha snutten nära.
 
 
 
 

Sommarbild

Idag bjuder jag på en sommarbild jag gillar!
 
 

Vissa bilder

Jag såg den, många mornar när vi åkte förbi på vägen till skolan och förskolan. Jag tänkte många gånger, imorgon tar jag med kameran. Första gången var det tät dimma över Käxsundsbron och det syntes ingenting av min bild. Häromdagen satte jag den! Bra blev den också.
 
 

En definitionsfråga

Ställ skorna fint, sa jag när vi kom hem från skolan och förskolan.
 
 
 
 

Typiskt henne

Mollan, nyfiken i en strut. Allt måste undersökas och kollas av henne. Här ett hölass, speciellt släpkärran är extra spännande.
 
 

Paradiset

Att bo som vi gör innebär att vi har fem minuters promenad till svampskogen och att ta en snabbis till affären bara för att man är godissugen på kvällen alltid går bort...
 
Att ha barn innebär att svängarna i svampskogen antingen blir väldans snabba och på helspänn om telefonen ska ringa (om de är själva hemma en stund, vi provade 30 min i helgen) eller tar lite längre tid och inte ger riktigt samma utdelning (om de är med).
 
 

Världens finaste

 
 

Lördagstradition...

Idag kör vi igen, lördagstradition. Jag gillar det, det är varmt, skönt och mysigt att bada tillsammans med barnen. Jonathan säger att det är kul när man frågar honom och Jesper beskriver det som bra.
 
Idag blir det dock bara jag och Jonathan som åker, Jesper hostar för mycket.
 
Efter badet blir det kalas för våra småtroll och imorgon ska jag köpa draglinor till Ala. Fullt ös i helgen och det är rätt skönt...
 
 
 
 

Det där med bett...

Fröken Ala har växt och då får man jaga nya bett igen. Då blir det att de finns lite överallt hemma. Det gäller att man inte tar fel när man ska till jobbet på morgonen.
 
 

Operation rädda grodan

Eleverna på skolan hade hittat en groda som ramlat ner i en brunn. Bara att kavla upp ärmarna och hugga i. Jag önskar dock att jag hade kunnat skriva att operation rädda grodan hade haft ett lyckligare slut.
 
 

Den tiden

Nu är den här, den tiden när sockarna är framme på heltid. Snart kommer den tiden när vi tänder en brasa varje kväll också, men inte riktigt ännu.
 
 

Under ytan

Det där med undervattenskamera var verkligen jättekul. För dig som funderar på sort är det en Nikon Coolpix S30 som liksom är gjord för att hanteras av barn.
 
Bjuder på en bild Micke tog där Jonathan precis bottnar i barnbassängen.
 
 

Morgonsysslor

En av alla de saker jag gör på morgonen är att släppa ut hästarna. Jag gillar det, Ala möter mig med ett hummande, Atle får man väcka och Joar kliver men långa, långsamma steg ut. Frukost ute och då slog det mig, tre gulerumpor. Har jag det nya "Fjordstallet"? Detta är det nog bara Kristinehamnare som minns, man jag minns det. an kunde "hyra" häst där. Ludde och Priscilla, två fjordhästar, en ljusbrunblack och en musblack. En pigg och en lite lugnare.
 
 

RSS 2.0