Födelsedagspresent

Jesper fyllde år igår och han hade önskat sig en kamera. Vi köpte en till honom, en lättanvänd, tålig som dessutom var vattentät till 3 meter. Igår var vi också till badhuset i sann lördagsanda. Oj, vilken rolig present. Mer bilder kommer framöver, idag bjuder jag bara på en. Bubbelpool, under ytan.
 
 
 
 

Jesper 7 år

J - Jättefin
E - Emotionell
S - Snäll
P - Prinsen av Wiviken
E - Enastående
R - Rolig
 
 
 
 
 

After work

En av de bästa stunderna på dagen just nu är att komma hem, ta med kaffekoppen ut på altanen och bara sitta en stund. Ensam, en liten stund, ladda om, tänka klart, njuta.
 
 

Grisöl

Grisöl är vad våra ungar dricker när vi har mys.
 
 

Arbetsskador

Lärarblåmärken, det är de där man alltid har ett eller flera av i bords- och bänkhöjd.
 
 

Anabola potatis?

Vi odlar visst mest bakpotatis... Hästskit is the shit liksom...
 
 
Eller vi odlar, det var orättvist. Micke odlar visst...
 

Vilken sommar!

Vilken sommar vi haft, underbar minst sagt! Nu verkar det dock som det blivit höst, och tänk att Jesper både lärde sig cykla och simma. Älskade unge, vad du kan!
 
 
Just simturerna kommer jag minnas, sakna och längta efter, mycket!
 

Vakna till ett "BOM"!

Frukost, lite nyvaken ni vet, tänkandet går lite långsamt. Så, mitt i frukosten BOM!
 
 
Fru Koltrast flyger med en smäll rakt in i fönstret. Klarvaken, ut och kolla! Jodå, hon klarade sig. Ungar! Kom ska ni se... Var har vi en låda?
 
 
Hon sitter i skrivande stund i en mörk låda och piggnar till, hoppas jag. Jag lägger till en bild till sen när hon får luft under vingarna.
 
Nu har hon luft under vingarna, eller rättare sagt, gräs under fötterna. Hon skuttade iväg under en buske. Hej då lilla koltrasten.
 
 
 
 
 

Löneförhöjning

Att ta emot en ny etta innebär en annorlunda form av löneförhöjning. Den syns inte i plånboken, men hjärtat blir så varmt, så varmt och detta är bara några av alla fina armband, fotlänkar och halsband jag fått. Om jag använder dem? Klart jag gör!
 
 

Varje år

Varje år vid den här tiden börjas det... Långbyxor! Jag har så svårt att byta bort shorts till långbyxor. Jag trivs bäst i shorts helt enkelt, i varje fall just det här perioden. Blir man bara van går det bra.
 
 

Jonathan 4 år

J - Jättego
O - Otroligt charmig
N - Nyfiken
A - Alltid söt
T - Trött på morgonen
H - Humör!
A - Aktiv
N - Näsvis
 
 
 

Mina eller Jespers?

Vilka är mina tights och vilka är Jespers pyjamasbyxor, inte första gången jag viker fel...
 
 

Hundliv

Jobbigt sånt där när grannens tik luktar så gott. 100% fokus mot det gula huset, ännu stannar han på gräsmattan.
 
 

Ettagluttare

Idag händer det, skolstart och Jesper börjar ettan. Mina fina, stora kille.
 
 

Egentligen mest förvånad

 Dagen efter premieringen och egentligen är jag mest förvånad. Jag hade verkligen inte gissat på 35 poäng på Atle. Ärligt så spelar det ingen större roll heller. Hans bästa sida är precis som Alas, insidan. Nyfiken och trygg, positiv och tar rättning snabbt. Han kommer bli bra, hur bra som helst.
 
Det roligaste igår var nog egentligen mätningen (och att de skötte sig så perfekt man bara kan). Lilla Ala var visst inte så liten. Fem centimeter på två år och bara sådär var hon visst 143 cm. Det har minsann känts också, hon rör sig med hela kroppen nu, har breddat sig och de täcken hon haft och betten är för små. Undra om sessan blitt en drottning?
 
Här är i alla fall bilder från igår. Malin Levein är fotografen.
 
 
Tack Malin och Maria som följde med och tack Monica för lånet av träns och grimma.
 
 
 

Premiering

Tja, vi tyckte rätt olika jag och domaren, fast egentligen spelar det ingen roll. Mina hästar är i alla fall vackrast på den sidan man inte bedömer. Insidan.
 
Hur som helst skötte det sig perfekt.
 
Alas kritik
Typ: God rastyp, ngt lågställd, fina linjer 8 p
Huvud, hals och bål: Vackert huvud, ngt brett ansatt hals, gott djup välv. kors 8 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Harmoniskt benad, obetydligt marktrång fram, i örv relativt korrekt. 8 p
Skritt: Bogfri, naturlig 8 p
Trav: Tung med svag energi 7 p
Summa 39 p.
På övrigtraden skrev hon ngt högt hull för dagen och rid eller körprov hoppade vi över. Stambokföring får bli ett mål för 2015.
Mått: 143 cm i mkh, ojsan sa matte nöjt, 175 runt bröstet och 19 runt skenan. Här tyckte de att hon var av den smalare modellen.
 
 
Jag fick inte fram hennes trav, ska sägas till hennes försvar. I övrigtraden stod något högt hull för dagen vilket jag kanske inte håller med om, men som sagt. Jag tackar för en bedömning och man tycker inte alltid lika. Hon kan säkert detta bättre än mig,. Traven dock, den får matte ta på sig.
 
Atle då, han hade en jobbig dag och luften tog slut trots att vi inte var i god tid utan ganska lagom tyckte jag.
 
Atles kritik
Typ: God rastyp, ngt högställd 7 p
Huvud, hals och bål: Vackert huvud, brett ansatt hals med god resning, långt ngt sluttande kors 7 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Bockhovstendenser fram (jodå, han har haft lite korta senor därav detta) knätrång, väl markerade ledgångar 7 p
Skritt: Energisk ngt kort 7 p
Trav: Lätt, ngt kort 7 p
Summa 35 p
 
På övrigtraden skrev hon ngt ofördelaktig i sin utvecklingsfas, vilket jag håller fullt och fast med om.
 
Jag kan inte hålla med om att han är en 35 p häst, men man kan inte komma överrens om allt. Jag är dock nöjd med dagen och mest nöjd att han faktiskt skötte sig så bra, på väg dit i släpet, på plats och på hemvägen. Insidan är helt klart hans bästa sida för dagen.
 
Bilder då? Jodå, det kommer. Malin höll i kameran.
 
 

Veckans mysterium

Vi har under veckan som gått vid tre tillfällen hittat en knapp på köksmattan. Ingen känns vid dem, ingen vet hur de kom dit... Fast jag undrar jag om vi inte har en misstänkt. Frågan är bara vad han först hittade dem. Jag kan inte påstå att jag känner igen dem alls...
 
 

Barna, de barna...

 

Men vaddå?

 
Men vaddå? Vad har hon tagit kort på nu? En tjej på en gympabänk?
 
Japp, Malin på en gympabänk. Det kallas ljuskoll, för i veckan som gick hade jag äran att åter igen fota Lundsbergs konfirmander. Ett riktigt härligt gäng. Fotouppdrag är så HIMLA kul...
 

Kvällslyx

Släppa in pållar och vänta på att Ala ska äta sin hink tom.... Istället för att vänta gick jag och hämtade en näve kvällslyx. Livet är rätt bra. Björnbär, jag säger bara björnbär... Oj vad det är gott.
 
 
 
 

Spå i kaffe

 
Och bara så där fanns det ett litet, nästan perfekt format hjärta i mitt kaffe. Hur ska man tolka det? Det syns inte så bra, men det är där.
 
 
 
 

Liten lång vän

Micke hittade en yttepytteliten snok igår. Den var förstås spännande tyckte Jesper och Jonathan.
 
 

Traditioner

Vi åt kräftor igår, så gott! Jag provade snaps för första gången, inte så gott...
 
 
Jag funderar på om det ska bli en tradition att äta kräftor första fredagen efter att jag börjat jobba. Känns som ganska trevligt, nu ska man bara komma ihåg det också för att det ska bli en tradition.
 

Livet när det är som bäst

 

Barnarbete

Häromdagen tog vi ett ryck, jag kapade och klöv och ungarna staplade. Vilka duktiga barn va? Varma var de också.
 
 
Sen när jag skulle plocka undan syntes tydligt att det fanns fler som jobbat i värmen.
 
 
 

Kvällsfunderingar

Jesper undrar, om man är uppe i himlen och flyger jetpack och sänker ljudet... Kan man höra Gud då?
 
 

Svarteberg

Här är det, mitt andra paradis. Där jag tillbringar så många somrar både som stor och liten, en plats med så många minnen. Vår sommarstuga på Svarteberg.
 
 
Vilket hus det är? Det lilla med ljust tak och en flaggstång mitt för, ganska mitt i bilden.
 
 

Man vet...

Man vet att när båtarna på fjorden utanför sommarstugan lyser vita och lätta att se, himlen och sjön blir mörkt gråblå, då är det busväder på g. Visst blev det så, regn och åska. Vi klarade oss bra medan andra fick det värre.
 
På vägen hem från sommarstugan kunde man höra på radion om ett avblåst tak, översvämningar både här och där, jag såg så många avblåsta träd och vägar man fått röja fram med motorsåg. Hemma i Wiviken var allt lugnt,18 mm regn och ingen större fara. Jodå, visst hade det åskat och varit nära. Visst hade några korta strömavbrott, men jag ska verkligen inte klaga. Behöver nån min hjälp finns jag här.
 
 
 
 

Sommartider

När det är sommar får man håret klippt utomhus och med maskin.
 
 
 
 

Mina fina ungar

Det där med barn är en historia för sig. Ena stunden är de i vägen mest hela tiden, andra stunden bråkar de. De hittar på hyss, Jonathan till exempel är något i en egen klass. Igår skvalade det lite märkligt från duschen och där stod han och duschade golvet.
 
Sen finns det stunder, ganska många, när de är fantastiska. Igår staplade de ved i klass med många vuxna. De langade och la i en fin rad. De lekte långa stunder och hade verkligen kul. Under vår semester har jag haft med mig två ungar som funkar i alla situationer man ställs inför. Idag ska vi måla lite hus om vädret håller med, fast helst vill jag nog ha lite regn.
 
Jag är i vilket fall  stolt över mina fina killar, väldans stolt, på många vis.
 
 
 

Kojmys

I sommarstugan är en lite koja aldrig fel. Inte en påhittig mormor heller.
 
 

Vissa saker

En del saker passar så himla bra ihop, som säd och blåklint till exempel.
 
 
 
 

RSS 2.0