Spegling

Ibland finns bilden inte precis där man tänkte från början utan man "hittar" den av en slump.
 
 
 
 

Idag!

 

Att ha tråkigt

Ala är snart helt frisk från sitt snorande. Hon har just nu vanvettigt tråkigt, går runt, drar ett busrace ensam, kastar med huvudet och gnäggar så fort hon ser mig. Hon är med oss när vi bygger vindskydd, nosar, blåser lite och kollar in. 
 
Ibland händer det lite saker som livar upp, som när Mollan kommer på besök. Toppade öron, nyfiken blick och tillsist en katt som väljer att gå... Tur vi ska igång snart.
 
 

Fruset

Frosten är här och jag har tagit fram handskarna och vinterjackan. Jag gillar det!
 
 

Upp, upp!

Klättra, kanske inte just hans "grej" men nog gillar ungen att klättra.
 
 
 
 

Motljus!

Jag gillar det mer och mer, motljus!
 
 

Skogens gula guld

Kantareller har väl samma färg som gula björklöv i kamofleringssyfte antar jag.
 
 

Finaste prinsessan

Både prinsessan och prinsarna på samma bild. Snälla, fina Ala, hon ställer upp på klappar hon.
 
 
 
 

Naturhistoriska nästa?

Vi bygger vindskydd till hästarna och när vi grävde, slog stolpskor och grejade som mest hittade vi denna. Behöver vi ringa Naturhistoriska tro? Det är ju en utdöd varelse som vi hittade en bit ner i gruset. Unikt fynd liksom...
 
 

Morgonpromenad i paradiset

Lördag och september, dimma ute. Ala har just kommit ut. Hon sover inne eftersom hon är förkyld.
 
 
Saffran smyger före, jag kommer efter. Analyserar nattens dofter och känner antagligen tydligt vilka som rört sig i mörkret.
 
 
 
Med hunden som sällskap lyssnar jag på domherrarnas sorgsna rop, kikar på spindlarnas konstverk och daggen som sakta samlas i droppar och faller till marken.
 
 
 
 
 
 
 

Fredag?

Jag ser så många som glatt uppdaterar sin Facebookstatus med glada tillrop varje fredag. De skriver äntligen och att de längtar. Jag sitter som vanligt och undrar var veckan tog vägen, och funderar lite till... Om man lever sitt liv för fredagar och helger, då missar man massor. Jag gillar alla dagar jag, och jag har världens bästa, roligare och mest givande jobb. Kanske därför jag gillar alla dagar?
 
 
För alla som undrar så ska jag till badhuset men barnen och mannen imorgon, bygga vindskydd till hästarna och vara ute så mycket jag kan. Lite god mat och sova lite längre på morgonen. 
 
Nästa vecka ska jag ha kul och se alla goa ungar utvecklas i skolan, äta god mat (i alla fall på kvällen), vara ute så mycket jag kan, pyssla om häst och hund och ha det lika bra som en fredag, lördag eller söndag.
 

5 udda fakta

Idag bjuder jag på fem udda fakta om mig. Ta det för vad det är.
 
1. Jag MÅSTE ha Cola på morgonen. Inte kaffe, inte te, inte juice eller mjölk. Eller cola och något mer.
2. Jag sover mest på mage eller höger sida och är rätt morgonpigg.
3. Jag är stark, riktigt stark.
4. Jag kan använda båda händerna till det mesta men är högerdominant.
5. Jag hatar att tömma skottkärran.
 
 
Gotland, sommaren 1999 (tror jag)

Röda bär i mängder

Om många rönnbär betyder en kall vinter kommer jag verkligen få klä på mig i vinter.
 
 
 

Ett ljus i mörkret

Lite stressad, trött och med siktet inställt på jobb så hittar man varje morgon ett litet ljus vid förskolan Änglagårds entre. Lika mysigt och uppskattat varje morgon. Tack för ett ljus i mörkret.
 
 

Min modiga lilla prins

Micke hittade en kopparorm i somras. Jesper hakade på direkt och vill hålla. Jag förstår mig inte på den ungen, ny mat vågar man inte prova, smärtkänslig så få, men hålla en orm funkar fint. Inte ett dyft mörkkrädd heller. Jonathan var nöjd med att titta, mamma också.

Jag kan se att altangolvet är mycket finare nu än då. 

Tonåringar!

Lilla Trolla, ute hela nätterna och inne och sover på dagarna. Värsta tonåringen!
 
 

Testpilot... er ....

Jag tog med mig två CD-skivor hem från jobbet i fredags som jag ska kika lite på tänkte jag. Handlar om bokstäver och strax före maten så blev det så där småbråkigt som det brukar bli. Tror fler mammor och pappor upplever det. Jag klämde i en skiva i min jobbdator och bad Jesper prova. 
 
 
Efter en stund så blev det två testpiloter och lugnet la sig som en varm filt i köket.
 
 
Uppdraget var bland annat att leta efter V och Jesper klickade och Jonathan pekade. Vilka godingar.
 
 
 

Solkatt

Vi packar badryggsäcker inför dagens dopp och Jesper upptäckte att trycket på ryggsäcken gjorde jättefina solkattsmönster. Jag håller med!
 
 

Världens bästa

Har jag någonsin berättat för er att jag har världens bästa, finaste häst?
 
 

Morfar

Jonathan och "moshaj" som han säger, de kommer bra överrens.
 
 
 
 
 
 

Pippi på sockar

Ullsockar lever jag med nästan året runt, sommar som vinter, vår som höst. De åker på framåt eftermiddagen och passar bra på stela fötter, fötter med växtvärk alltså, för något annat är det nog inte...
 
Nu har jag nya favvisar, röda - min färg. Pippimönstrade - passar mig också. Jag hoppas jag är lite som Pippi i alla fall, men än bara på fötterna.
 
 

En kvarts miljon paradis

För några jular sen fick jag den största, dyraste julklapp jag någonsin kommer få. Jag fick en fjärdedel av vår sommarstuga, en kvarts miljon paradis.
 
Den platsen, Svarteberg, är förknippad med så mycket underbart, så många minnen. Varenda sommar sen barnsben har jag varit där, mer eller mindre. Mitt sommarparadis, femton steg från Vänern.
 
 
Bilden är tagen med mon mobilkamera och ger inte ens i närheten rättvisa, jag inser att jag måste ta en ny, kanske be brorsan ta en flygbild...? Fötterna har jag i sjön vid fototillfället.
 

Tätt intill

När det är fredag och vi tar helg hänger jag och Jesper våra väskor på en garderob. Samma modell väska, samma skola. Jag tycker det är lite sött. Han och jag, vår skola.
 
 

Vittja liten ficka...

Jonathan är en riktigt buse när det gäller att stoppa saker i fickorna. En period i somras var han helt hopplös, jag vet inte hur mycket jag tvättat i bilform...
 
En kväll när byxorna åkte av putade de väl mycket och jodå... Att man kan proppa ner så mycket i så små fickor...
 
 

Någon som kan hästska?

Ala står inte inne så mycket men i sin box har hon hunnit skriva ett meddelande på hästska. Måste vara lite släkt med kinesiska. Undra vad hon menar? Någon som kan hästska får gärna översätta.
 
 
 
 
 

Finn ett rätt

 

Linnebäcksdagen!

Imorgon mellan 10-16 kan man slänga förbi Retro café, få en karta och sen åka runt på alla möjliga små trevligheter i Linnebäck. Vi har öppet och en enklare palargonutställning finns och ett fåtal sticklingar att plocka med köpa. Vi säjer honung och slungar vid 13.00 för den som vill se det.
 
Varmt välkomna!
 
 

Röd indikator

Vi har varg i vårt närområde och har haft sen vi flyttade in. En ensam tik tror vi som rör sig mellan oss och brorsan ungefär. Somliga har sett den, andra ser bara spår. Jag ser spår och sen indikerar vår röda indikator tydligt om den hälsat på. Låg svans, framåtriktade öron och en låg, smygande hållning. Själva indikatorn håller sig i närheten om vi haft påhälsning också, inga små utflykter i skogen. Nä,nä, då går man nära och är låg.
 
 
Ska tillägga att vi aldrig haft problem med den. Den finns här och vi märker den enbart via spillning och på den röda indikatorn.
 

Hej hå, hej hå...

Om man ägnar sig åt gruvdrift måste man ju ha en gruvhjälm, eller hur?
 
 
Funkar bra att cykla i mörker med också.
 

Macro

Det är himla kul med närbilder.
 
 

Världens bästa skola

Måndag och åter till världens bästa skola! Jag gillar den och de som finns i den på dagarna!
 
 
 
 

Augusti 2013

Skolstart och nu har vi en förskoleklassunge. Hur gick det till?
 
Födelsedagar har vi firat av, alla tre grabbarna. Ala är hemma efter en lååååång betäckningssommar. Hon har haft det toppenbra och där inne finns nu ett litet gryn.
 
Vi har hunnit med en svamptur tillsammans, några bad i sjön, starta upp lördagsdoppen igen.
 
Jesper
 
Förskoleklass. Han är visst stor nu. Starten har gått fint och nu har han släppt mamma på skolan också och står på egna ben. Fritids funkar så bra att han inte vill hem. Favoriten nu är de radiostyrda maskiner han fick i present. Lego ligger också högt och han ritar och målar massor. En liten butik har han också. Vill du köpa en teckning så förmedlar jag gärna.
Vi är fortfarande ute mycket och gunga och cykla är väl det de gör mest.
 
 
 
Jonathan
 
Utan Jesper på förskolan gick det tungt i början, han ville inte bli lämnad och pratade mycket om att åka hem men nu går det fint. Här är det radiostyrt för hela slanten, han kör allt som gå att styra med en kontroll. Blöjor på dagen är ett minne blott även om vi kör den säkra varianten ibland. Kort resor är han dock utan. Legogubbar är poppis och stundtals bygger han länge med dem.
Är vi ute är det födelsedagscykeln som gäller. Gunga är också kul, följer vad storebror gör kan man väl säga.
 
 

Pärlande färsk...

Lycka är egen gurka! Oj så gott!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0