Blåbärssaft

Jag hade visst massor av blåbär i frysen. Vi gör av med en del saft, så jag provade ett recept jag hittade.
 

Ingredienser

  • 5 dl blåbär
  • 1 dl vatten
  • 1-2 dl socker
Koka upp blåbär med vatten och socker. Låt puttra i ca 20-30 minuter på låg värme.

Pressa bären genom en sil, så att all vätska går igenom.
 
Klart! Supergott, och på de bär som blev kvar från saften gjorde jag blåbärpaj. Inget som kastades här inte. Sånt gillar jag!
 
 

Ränderna går aldrig ur...

 

Gunga tvilling

När jag var liten och man gungade sida vid sida kallade vi det att gunga tvilling. Jesper har utvecklat det lite.
 
 

Sol, vind och vatten

 

Juli 2013

Dags att summera ännu en månad. Varmt och skönt och det är snustorrt i marken. Det var verkligen längesen det regnade nu. Altanen är snart klart, så när som taket som vi spar tills nästa sommar. Vår bröllopspresent börjar bli klar. Fin är den också, tack alla som bidrog.
Ala är fortfarande på betäckning och vill inte ta sig. Nu har jag bytt hingst och hoppas Arkad Frö kan passa fröken Kry.
Nedräkning till jobb är det också, drygt en vecka kvar och lite blandade känslor. Jag hade gärna haft lite sommarlov till, fast jag älskar verkligen mitt jobb så har denna sommar varit fantastisk så det beror enbart på det. 
 
Jesper

Sommarlov med allt vad det innebär. Vi har varit en hel del i stugan och Jesper badar och badar och badar. Saffran är med, hela tiden. Vilka blötdjur. Simma med flytväst funkar fint, utan vill han inte. Det är som vanligt mycket prat och mycket funderingar. Spela spel är en kvällsfavorit vi ägnar en del tid åt. Om några veckor börjar han förskoleklass och fyller år. 6 år, min lilla skatt.
 
Jonathan

Lilla killen med stora viljan. Oj vilket humör han kan ha, lika charmig och go som han kan vara, lika mycket åt andra hållet finns det också. Han är ofta hund eller kattunge nu, och kommer krypandes på golvet. Middagsvila är något som händer då och då men oftast går det utmärkt utan. Vi provar att vara utan blöja och det går ganska bra nu faktiskt.
 
 

Att beundra...

Jag har alltid beundrat de där som kan fota människor med kalasskärpa på just ögonen. Jag har liksom inte fått till det. Visst kan jag ta bra bilder, riktigt bra bilder, men just de där med skärpan på ögonen har jag inte fått till, förut... 
 
 
Nu har jag fått i uppdrag att ta konfirmationsporträtt och gruppbild på ett konfirmationsläger och fick kalla fötter. Kan jag det? Jesper fick i uppdrag att modella lite och nu kan jag! Eller, jag har fått till en sån bild. Bra ljus var minst sagt nyckel, det och en extern blixt. Bilden är inte optimal, men skärpan ligger där, precis som jag ville ha den. Fan vad jag kan!
 

Motljus

Jag gillar motljus, sen gillar jag jordgubbar och glass också, och pelargoner. 
 
 

Sommarpyssel

Trä halsband ute i stugan, det är sommar det!
 
 

Bara en...

"Baja en klump mamma" säger Jonathan och då spelar det ingen roll vad som är i glaset. Han vill smaka allt från cola till öl och cider.
"En sista klump mamma"
 
 
 

Min, min, bara min!

Jag kan knappt fatta det, men Han är min man! Min fina, bästa, snällaste man! Världens bästa pappa, och min, bara min man! Å jag tänker behålla han livet ut.
 
 
Mindre bra är att han visst snor mina brallor nu med...
 

I min trädgård

 

Om att följa sitt hjärta...

Igår läste jag i Stuteri Rubins blogg att Arkard Frö, som är deras andra hingst, har betäckt färdigt på sin station och ska komma hem. Ala som inte rikitgt vill ta sig är fortfarande kvar och .... Jag fick lite att fundera på, ska jag byta hingst? Kan man byta mitt i en säsong? Är jag hemskt krånglig då?
 
Jag funderade, vankade runt som en äggsjuk höna, rådgjorde med Maria, ringde Christina som tog sig tid... Båda sa, följ ditt hjärta. Jag följer det och väljer om. Jag väljer en röd med ett otroligt vänliga uttryck och hoppas Ala uppskattar mitt byte.
 
 
Foto: Christina Nord, tillika världens bästa hingstägare.
 
 
 

Screw you!

Tack allra bästaste Keneth, vi njuter flera gånger om dagen!
 
 

Simhud?

Snart utvecklar han nog det....
 
 

Paus

Idag tar jag och barnen en paus. Mot Svarteberg!
 
 

Handlalista

Jag har fått hjälp med min handlalista, men kan ni se vad vi behövde? En av sakerna är yoghurt och det blev bara "jo" men resten då?
 
 
Min fina unge! 
 

Vattendjur

 
Vem som har roligast? Säg det!

Smultronpaus

 

Blöta äventyr

 

Nyfödda

Innan vi rev gamla altanen hittade vi en helt skara söta, pyttesmå, nyfödda spindelbarn. Undra om man anses vara fostermamma då? I så fall borde vi få flerbarnstillägg omgående.
 
 
 
 

Älskade ungar

Ensam i soffan, Micke jobbar, lagom solbränd, barnen sover, hunden också. Sällskapet har åkt, lätt melankolisk sammanfattar jag en bra dag med en bild på våra älskade, fina, fina ungar!
 
 
Tänk att man kan älska någon så...
 

Det var då...

Då var den vacker, färggrann och full av "bonnblommor", timotej, prästkrage, blåklint, murgröna och luktärter. Nu hänger den torkad, lite tråkigare i färgerna i sovrummet och påminner om vår dag.
 
 

Trevlig hobby

Den där älskade mannens hobby börjar smaka gott nu. Egen persilja till morötterna och egen gurka häromdagen. Mer är på g.
 
 
 
 

Vattengalen...

Lika galna i vatten båda två. Tack Ingela för bilden.
 
 
Foto: Ingela Johansson
 

Faluröd

 
 
 

Sista måltiden

I förrgår åt vi sista middagen på gamla altanen, idag ska allt bort!
 
 

Så kan man också göra...

Handbroms, typ...
 
 

Pedagogiska måltider

Det har vi varje frukost. Säg ett ord som börjar på ...
 
 

Borta...?

Var var det nu jag grävde ner det där benet?
 
 

Fina, fina...

Igår var vi på Kristinehamns konstmuseum och kikade på utställningen med Jan Lööf. Ungarna uppskattade det, lite väl mycket spring i benen kanske men ändå, och efteråt blev det lunch i Kafferian. När vi satt där, bland alla människor och det var många, slår det mig. Vilka fina, fina barn vi har. Jesper åt med kniv och gaffel och Jonathan satt på knä, rak i ryggen och åt sin pannkaka. Lugna, fina och duktiga ungar som verkligen uppförde sig riktigt, riktigt bra. Det var en stolt mamma då.
 
 
Utställningen kan för övrigt varmt rekommenderas. Missa absolut inte de små kikhålen i en av de stora målningarna. De var roliga.... Och ska du dit får du gärna besvara enkäten i butiken. Man får ett kuvert med konstkort då och de vill jag gärna ha i min bildundervisning, om du inte själv vill ha dem förståss.
 

Saknad...

Man saknar inte hästen förrän boxen är tom. Bli på smällen nu skithäst så vi kan leka ihop igen!
 
 
Bjuder på en gammal bild på min prinsessa!
 
 
 
 
 
 
 

Grannar

Vi hör dem då och då och nu har vi hälsat på dem också.
 
 

Före - efter

 

Tre år

Lite pyssel i Photoshop, sen var det klart! Två pojkar, samma mamma, samma pappa, samma ålder. Vad är lika? Vad är olika?
 
 

Häromkvällen

För några kvällar sen var himlen mörk så mörk över Karlskoga. 
 
 
Några timmar senare uppenbarade sig en underbar regnbåge i ett rosa ljus. Lite magiskt. Regn fick vi inget.
 
 
 

Fyra i rad

 

RSS 2.0