Samlare

Oj vad de samlar just nu. Sparar i högar för att sen trampa på... Paintball kan roa på fler sätt än man tror.
 
 
 
 

Promme

 
 

Trolla-Bolla

Att de kan bli så runda när de sover.
 
 

Bäst just nu..

Bäst just nu måste ändå solen och våren vara! Jag skulle kunna stoppa tiden några dagar och andas in vår och sol i djupa andetag.
 
 

Snor en bra idé

Det bästa beröm man kan få är när någon härmar det man gjort. Så säger jag ofta till ungarna i skolan. Nu gör jag så. "Wisslaren" på Instagram gör ofta så här. Nu gör jag det!
 
 
 

Lika som bär...

 
Jonathan och Kalle är ibland rätt lika...
 
 

Ni vet väl?

Världens finaste killar, de bor i Wiviken de!
 
 

Lunedet

Igår gjorde vi en utflykt till Lunedet, eller en picnic som Jonathan längtat länge efter. Jag bjuder på bilder så får ni som kikar också njuta lite av våren i Bergslagen.
 
 

Du är vräkt!

Vi har en bäver i sommarhagen som gör pool där. Jag undrar hur man vräker en bäver, för de sätt jag provat förstår den inte... Inte betalar den hyra heller.
 
 

Nu!

Det är verkligen nu det är som bäst! Jag älskar våren och är dessutom inte allergisk. Jag kan njuta i fulla drag från morgon till kväll.
 
Bäst just nu är nog, som varje vår, koltrasten om kvällen.
 
 

Nån som vet?

Vi har såna här som blommar nu, i dikeskanterna och på gräsmattan. Vad heter de? Nån som vet?
 
 

Naturens barnkammare

 
Vi hittade fullt av dem, små grodyngel som fortfarande satt fast i sin gelébubbla. Vi får nog hämta några och ha i en burk tror jag.

Påsk...

Påsk för mig innebär bland annat MC-premiär. Varje långfredags samlas massor av motorcyklister i Kristinehamn för att åka premiär. Vi har varit och kikat vid ett tillfälle, annars roar vi oss med att vara magsjuka över påsk.
 
Bilden är från 2011. Kanonväder och många, många som åkte med.
 
 
Jag kan sakna det där livet, när man kastade på sig hjälmen och åkte en sväng. Vinden som drog i håret, alla dofterna och känslan när man kunde ösa på lite.
 
Glad påsk på er därute.
 

Det där med påsk...

Jesper är sex år, han har alltså firat påsk sex gånger i sitt liv. En påsk var vi utan vatten, hur kul är det med en blöjunge?  Tre påskhelger har vi nu haft magsjukan och denna är det sista i raden... Han kommer växa upp utan att få gå påskkärring den grabben.... Påskmat för honom kommer vara Proviva. Stackars unge!
 
 

PÅSKLOV!

Imorgon är det, imorgon börjar det och det är välkommet! Det är lite för mycket på jobbet nu, förberedelser inför samtal och vårtrötta barn. Vi ska åka till  farmor Eva några dagar, visa barnen var Erik finns, tända eller ljus och lämna en blomma, gå på Skansen och dra en apa i svansen. 
 
Tack Eva också, som bor här och tar hand om pållar och katter. Saffran åker på stadskollo han. Utan vänliga människor som hjälper till kan man inte åka nånstans om man bor på en liten gård. Ni är guld värda!
 
 
 
 

Splatt!

Det pågår ett krig i skogen bakom oss. Ett paintballkrig. Det hörs ända hem att de har kul.
 
När de är klara påbörjar barnen ett sökande. Hittar man en så trampar man på den och med ett "splatt" kommer en färgdusch.  Det hörs ända hem att de har kul.
 
 

Kvällspromme

Härliga vårkvällar som inbjuder till kvällspromme efter maten med hela familjen. Stanna tiden tack! Så kan vi ta de dagar vi får extra här och dra av i november.
 
 
 
 

Nya handskar...

Jag går med handskar ännu, det liksom blir så med bråkiga leder. I helgen köpte jag nya och jodå, jag använder helst de gamla fast de är trasiga... Varför är det så? Hela tiden!
 
 

Trevlig kväll

Har man riktig tur vinner älskade mannen en middag för två på en Facebooktävling, mormor och morfar tar hand om barn och djur en kväll och vi får åka till Örebro.
 
 
Stallyktan i Örerbo låg intill Svartån och hade varit en hästsportbutik innan.
 
 
Fläskfilé, men wokade grönsaker, pommes och kantarellsås.
 
 
Chokladfondant med jordgubbar och vaniljglass. Jordgubbarna fick plats, resten fick vi lämna lite av.
 
 
 
 
 
 
 
 

Efter regn...

 
Det är bra härligt att efter flera dagars regnande se solen glimta fram bakom molnen. Hade det inte varit för speglingen i bilrutan hade jag nog missat det.
 
 

Bildlärarns pöjk...

Jesper sitter och fyller i en målarbild och jag står och fixar vid diskbänken. Vad fin säger jag sådär på rutin. Kan du inte göra bakgrund också. Jesper undrar vad det är och jag förklarar, lite gräs och himmel så där du vet...
 
 
Jodå, nog blev det bakgrund alltid, fast på baksidan... Pedagogen hade visst slutat för dagen.
 
 

Nyfiken ett tag till...

Jag undrar så vem som finns där inne. Jag har hälsat, fått ett par sparkar, ser ibland hur hela magen sprätter till. Ser att prinsessan är tröttare nu. 
 
Jag har några namn jag klurar på, men inget är klart. 3 månander kvar.
 
 

Paus

 

In i lekens värld...

Igår lånade vi med en kompis från skolan och de försvann in i lekens värld efter lite mellis. Det byggdes och byggdes och vips så fanns där en borg. Lego är fantastiskt!
 
 
 
 

Revir

Revir är till för att pinkas in!
 
 

Provencalsk grönsakspaj

 
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk torkad timjan
125 gr kallt smör
2 msk vatten
 
Fyllning
1 vitlöksklyfta
6 salladslökar (vi tog purjolök)
1 orange spetspaprika (vi tog en röd, vanlig)
1 msk olivolja
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde (vi tog vanlig)
1 msk färsk hackad basilika (vi tog torkad)
1½ dl parmesanost (vi tog vanlig riven)
200 gr körsbärstomater
salt, svartpeppar
svarta oliver att garnera med
 
1. Lägg timjan, vetemjöl och smör i matberedaren. Kör med kniven till det blir en smulig massa. Häll i vattnet och en delboll bildad.
 
2. Tryck ut delbollen i en pajform, täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 min.
 
3. Nagga pajbottnen och grädda skalet i 200 gr i 10 min.
 
4. Finhacka löken och paprikan. Fräs dem i oljan tillsammans med vitlöken som du pressar i. Salta och peppra. (Var inte för snål med salt, det var vi)
 
5. Låt grönsakerna svalna något och häll i dem i pajskalet.
 
6. Vispa samman äggstanningen och tillsätt basilikan. Salta och peppra. Häll stanningen över grönsakerna.
 
7. Dela tomaterna i halvor och tryck i med den skrurna sidan upp.
 
8. Grädda i 200 gr i 25 minuter. Garnera med svarta oliver och servera med isbergssallad och gurka.
 
 
 

Grattis!

Grattis Saffran på 6-årsdagen!
 
 

Kvällspromme i paradiset

 
Motljus är något speciellt...
 
Sällskap av rödhaken och det är inte helt olik koltrasten när man lyssnar. Båda favoriter i fågelvärlden fatiskt...
 
 
 
 
 
 

Morgonstund..

Jo, det finns fördelar med att kliva upp kl 06.00, men de är inte så många...
 
 

Mina fina...

Min hjärtehäst, min prinsessa! Vi har kommit en bit, formen finns där, inte så stadig som jag önskar men den finns där. Galoppfattningarna börjar ta form och det är roligt tycker Ala. Tömkörningen ser hon mer som allvar, det är där vi har en stadigare form än i skogen. Dressyr rider jag i skogen jag, så det kommer nog där med.
 
Det bästa är nog dock att vi trivs så bra tillsammans, jag är hennes människa och hon är min häst!
 
 
 
 

Många pauser

Morgonvila, middagsvila och nattvila. Hon ligger mer nu. Nedräkning ska vi väl inte ha ännu, men det är tre månader kvar ungefär.
 
 

April april...

Hihihi, jag ÄLSKAR första april! Klart jag fortsätter blogga!
 
 
Lurade mina ettor idag, eller vi lurades allihopa och sa att första rasten var inställd för vi var kort om personal och ingen kunde rastvakta. Det höll en halvtimme ungefär innan en klurig liten kiille jag gillar undrade, om det var ett lur tro... Sen skrattade vi gott tillsammans! Jag skrattade mest! Jag ÄLSKAR första april! Sitter och ler ganske brett just nu... Haha! 
 
Vilka gick ärligt på den?
 

Tack å hej...

Jo, det blir så. Hur länge återstår att se. Vem vet, jag kanske hittar tillbaks?
 
Tack alla fina för kommentarer, tankar och för att ni delat min vardag. Målet från början var att lära mig skriva kort, det är jag bättre på nu.
 
Tack och hej från Wiviken!
 
 

RSS 2.0