Som en hund ska vara

Vi har en fantastisk hund. Han är som en hund ska vara, pigg och glad (ja, kanske lite överflöd här då...), trygg och vänlig, arbetsglad och positiv. Mest av allt uppskattar jag dock att han är en trygg hund. En hund som kan mysa med barnen och fånga deras såpbubblor, en som man litar på. Så ska en hund vara.
 
 

Mycket föl nu

Ja det är mycket föl nu!
 
 

Atle

Nu har han ett namn, Atle blev det. Atle efter fornnordiskan, en sagokung i Eddan och efter en isbrytare. Det var svårt kan jag lova, men så här blir det!
 
Han är en nyfiken och trygg fölunge. Tre virvlar i pannan och en på varje sida om munnen. Ljusbrunblack är jag nästan säker på och mycket stadigare nu. Nu vill jag bara ha en stunds uppehåll så han kan få gå ut lite idag.
 
Pappa kom egentligen på namnet igår, över en kopp kaffe vid Café Pärlan i Kristinehans skärgård. Min pappa som blivit en hästpappa från att verkligen inte varit en. Han fodrar lunch om man ber, släpper in och ut om det krävs, han vandrade med Ala den natten hon hade kolik. Han funderar över beteenden, undrar, är nyfiken och frågar och klappar och bryr sig om.
 
 
Jag och Atle, Jesper tog bilden.
 

Gamla elever

Att ha kontakt med sina gamla elever är bland den mysigaste jag vet. Jag har bra kontakt med flera av dem, på olika vis. En av dem heter Amanda, en fantastisk tjej på många vis. Hon ska visst börja gymnasiet till hösten, hur gick det till? Hon var ju nyss en av mina elever... Tack allra finaste Amanda! Jag blir ju glad ända längst in i hjärtat.
 
Idag på Facebook kom denna bild och följande text:
"Grattis till en liten hingst Marion
Har hört att man brukar ge bort en present när någon har gift sig eller fått barn. Jag ger bort en målning på Ala och fölet . Ännu en gång Grattis! "
 
 

Bildbomb

Det är så svårt att få fina bilder i stallet, men jag antar att ni hellre ser några som inte är toppen än inga alls. Så här är han, Atom eller Atos... Eller något helt annat. Vi får se.
 
 

En ny stjärna

"Du ska nog gå ut till stallet", sa Micke i morse.
 
Där ute stod en torr, bedårande liten hingstunge. Både han och mamma mår bra och nu är världens bästa häst, världens bästa hästar.
 
 
 
 

Lite sol och lite regn

Tänk vad lite sol och lite regn tillsammans kan åstadkomma.
 
 

Plums...

Enkla nöjen är oftast de bästa.
 
 

Storlekens betydelse

Jodå, storleken har betydelse....
 
 

Kvällsfenomen

Efter en rätt regnig kväll där solen till sist vann på kvällskvisten trodde jag nästan att det var höst ute, fast det var strax före midsommar. Den där solen målar med en annan palett än jag har.
 
 

Tyst, tyst men ändå inte..

Jag fick en sån där stund häromdagen, ni vet, en ensam stund. Jag tog inte fram telefonen och pillade på, jag satt stilla. Lyssnade på hur vinden blåste i vassen, koltrasten i skogen bakom, kikade ut över vattnet och var bara nöjd med livet. Såna stunder är rätt sköna och jag hade nog inte ens svarat om telefonen hade ringt. Min stund liksom...
 
 
 
 

Sommartid

Sommartid är projektens tid. Just nu sätter och målar vi väggar i ytterdelen av stallet och fixar till en kant på en rabatt. När det ska målas är gärna barnen med och det går ganska bra.
 
Vi ska också fixa det sista på vindskyddet, få tak på en del av altanen, måla lite mer på huset och ... Phu!
 
 
Jonathan avslutade med att signera vårt verk.
 

Nattliga aktiviteter

Jag är så tacksam för den övervakningskamera vi fått låna till stallet. Igår när vi kröp i säng så kollade jag som vanligt. Hon brukar ligga ner då, hon äter sitt kraftfoder och sen tar hon en paus. Höet tar hon senare under natten.
 
Jodå., nog låg hon ner. Märkligt nära väggen och vaken var hon. Det var bara att kliva ut och kolla läget. Fastrullad och högdräktig. Det vara bara att spänna kvällsmusklerna, vinka ut Micke och dra loss henne. Hon hade nog inte legat så länge och inte låg hon "upp och ner" heller utan på sidan fast med böjda bakben.
 
Nu på morgonen var hon som vanligt. Skithäst, jag börjar få rutin på det där med att dra loss fastrullade hästar!
 
 
Bilden från ett tidigare tillfälle.
 

5 år

Jodå, femårig bröllopsdag idag. Blommor till frukost och fina stenar som lyser om natten.
 
 
 
Vi har en lite speciall dag, i varje fall från min sida släkten. Min mormor och morfar gifte sig den 19 juni. Min farmor och farfar gifte sig det 19 juni. Min mamma och pappa gifte sig det 19 juni och jag och Micke gifte oss den 19 juni. Tydligen gjorde kungen och Silvia det också.

Rätt eller fel?

En del bilder kan man vända både rätt och fel... Vilken tror du är rättvänd?
 
 
 
 

Legoträsket

Det går i perioder. Nu är vi där igen. Jesper bygger en jättestor polisstation och Jonathan bygger med legogubbar. Många timmar försvinner i de där lådorna och bortsett från att jesper behöver hjälp med någon bit då och då märks de inte så mycket.
 
Eller jo... Ibland, eller rätt ofta, blir de himla osams om någon bit trots att vi ha kilovis med lego.
 
 

And the winner is ...

 
Jesper fick åka med pappa till gocartbanan med ett gäng klasskompisar. Han var nöjd efteråt. Pappa vann ju och dår får man ju låna en guldmedalj.
 
 
 
 
 

Saker du inte visste...

Jag skulle kunna leva på knäckemacka.
 
Jag får fullkomlig tunghäfta av mikrofoner och kan absolut inte prata i en sån inför publik.
 
Jag tycker verkligen inte om fisk...
 
 

Tittut!

 

Oj oj...

Oj vad det häner grejor nu. Hon har fyllt på lite till i juvret även om mjölken fortfarande är genomskinlig så känns det som ett steg närmre... Tänk, snart har jag, om allt går bra, en sån här. Kan man bo i hagen tror ni?
 
 
Det är Ala själv på bilden och Helena Kättström har tagit den.
 

Sommarlov!

Skolavslutning, blommor, paket, glada barn, en proppfull kyrka, Den blomstertid, några tårar, skratt, avsked, kramar, finaklädda elever, rektortal... Ni fattar va? Nu tar ungarna lov, jag kommer strax efter!
 
Hej då på ett tag alla goa, fina ungar! Vi ses igen till hösten.
 
 

Fint besök

Makaonfjäril på besök. De är både vackra och stora. Välkommen tillbaks.
 
 

Busväder

Det har sina fördelar med busväder.
 
 

Stolt mamma!

 
Jag blir alldeles varm i hjärtat. Han bara satt där, tyst och läste en bok om den lilla valpen Morris som svalde en svart strumpa och fick åka till djursjukhuset. Han berättade efteråt vad som hände i boken.
 
 

Hur många?

Hur många har gjort samma sök i helgen?
 
 
När man gått över hela hagen två gånger är det inte ovanligt att den ligger alldeles nära stallet.
 

Olika syn

Jag tycker att smörblommor, såna där små lila blommor och vitklöver i gräsmattan är jättefint. Micke får magknip och ångest av det.
 
 

Ljossa 2594

Ljossa 2594
f: -84 d: -08
e: Ljosen 145
u: Lotta 1402
 
Idag skulle hon fyllt år om hon hade funnits. Hon kommer nog alltid fattas. Det blir nog så, vi delade 18 år, varje dag nästan... Det vore väl konstigt om det inte kändes så.
 
 

Se den!

Jag är inte mycket för amerikansk politik, knappt för svensk heller. Jo, jag röstar i alla val jag får och jag vet vad jag står för och tycker... Resten får andra ta hand om.
 
Igår såg vi Al Gores film "An unconvenient truth". SE DEN! Det borde vara lag på att se den, prata om den, förhålla sig till den och ta ansvar för det han påvisar. Vi är nog rätt bra på det, hoppas alla blir rätt bra på det!
 
SE DEN! Berätta för mig vad du tyckte. Har du sett den? Berätta för mig vad du tyckte!
 
Detta är skitviktigt! Se den!
 
 

Besesläpp

Det var ett tag sen nu vi öppnade sommarhagarna, men här är i alla fall några bilder.
 
 

Pälslös...

Safran har fällt ur nästan all underull och ser ut som en unghund, tunn och ranglig... Tror ni han kommer se ut så här om täckhåren ryker också?
 
 
Carina Persson, tillika granne har knäppt bilden.
 

Spännande

Blir det spännande på tvn så får man ta skydd bakom en altandyna.
 
 

Maj och juni

Terminsslut och kalendern är full. Full av schemabrytande, full av anteckningar, full av minnesnoteringar. Har mer än en lapp med sånt jag måste komma ihåg... Ändå glömmer jag.
 
Så här är det alltid innan sommarlovet, allt liksom koncentreras då.
 
 
 
 
 

Jonathan och Kalle...

Jonathan och Kalle är lika som bär!
 
 

RSS 2.0