Inte som man tänkt sig...

Jag hade tänkt en bild för varje heltimme idag. Det funkade ett tag.

08.00, morgonpromme med Saffran efter att ha släppt ut kusarna.

09.00, läste en stund. Lucy Dillon.

10.00, lånade skolans bandsåg för att fixa till träet i medarna på timmerkälken.

11.00, fika i form av kaffe och glass.

12.00, passa in träet i medarna.

13.00, slipa överliggar-sväng-grej.

14.00, snabblunch, tonfisksallad med knäckemacka och Crush

15.00, olja trä

Sen, ungefär där sprack det och jag försvann in i projektet bygga timmerkälke. Resten blir blandat av de korta stunder jag hann knäppa en bild.

Våra dagar

Jag gillar varmt, gärna över 25 grader och när det är så ser våra dagar ut så här ungefär.

Träna, träna

Förra året vid den här tiden hade jag hängt sadeln på kroken och kastat in handduken. Ala var halt och det bruksprov vi tränat för fick vi stryka oss från. Nu tränar vi igen, fast nu blir det ett kört prov. Vi vinglar fram och lär oss tillsammans, inte optimalt men det går. Underbara, trygga, härliga, coola häst! Ett steg i taget och ett öra på matte som hojtar beröm genom skramlet.


Våningsbygge


Absolut bästa hästen!


Ibland undrar man...

Ibland undrar man, vem tittar på vem egentligen?


På vår altan


Glad sommar

Traditionsenligt önskar vi en härlig sommar!

Svarteberg

Jag har några olika paradis på jorden. Svarteberg är ett av dem. Vi var där häromdagen.


Kolmården

Vi åkte till Kolmården, startade tidigt, frukost i bilen. Nyvakna barn och en glad stämning i bilen. Ungarna visste inte var vi skulle. Jag knäppte massor av bilder, här är en bråkdel av dem.Micke gillade berg och dalbanan, ny för året och byggd i trä men en lutning på 85 grader, jag hoppade den.

Under tiden Micke åkte så gick jag och ungarna på sälshow med pirater. Trevligt värre och jo, sälar är bra söta. Pälssälar i synnerhet.


Därefter smög vi in på delfinshowen. Jag kunde sett den om och om igen, härlig musik, duktiga delfiner och tränare och en show uppbyggd på stämningar. Här var det dock svårfotat, mörkt och blått. En av delfinerna hade en liten unge vid sidan, himla charmig litem unge, hakade på och gjorde vad mamma gjorde. Ursöt.Efter delfinerna blev det en runda i parken, vi såg massa olika djur.Sen hittade vi gibbonaporna, otroligt charmiga och där fanns minsann också en liten plutt.Minsann, jag tror att apornas klängande var smittsamt.Vi åkte kabinbanan också, hängde där högt över lejon och björnar, och där fanns också girafferna jag längtat lite efter.Därefter åkte Jonathan och Micke barnkaruseller (blåsticket i bilden beror på att jag glömde ställa om vitbalansen från delfinshowen) och jag och Jesper gick till delfinerna igen. Så härliga och de var flera gånger framme vid glaset och "pratade" med oss. Jag är som nyförälskad.Vi hann med ett till besök hos tigrarna också. jag kunde stannat där länge med kameran.Nöjda åkte vi sen hemåt efter en paus med käk, rakt mot solnedgången, nöjda allihop.


Om resan är målet...

Jag har den här sommaren lätt försvunnit in i nya och gamla avsnitt av "Sommar" på P1. En härlig känsla, solen mot skinnet, ungarna hörs svagt genom lurarna och jag kan försvinna in i en annan människas värld och funderingar. Underbart! Man kan klippa gräsmattan med P1 också, det går både snabbt och enkelt då.

Jag lyssnade förut på Filip Hammar, en härlig resa genom uppväxt och upplevelser. Han berättade om en man som hade brutit med allt och alla för att uppfinna en ny tonskala. Han hade jobbat med det i 40 år. För honom var resan målet. Det där tycker jag är svårt, jag är rätt styrd av mål. Vägen till målet är ju bara vägen till målet liksom. Ju mer jag tänker på det desto mer dumt känns det. Man missar ju mer än halva livet så. Jo, jag lever ju vägen också, men jag missar säkert mycket. Jag måste nog bli bättre på att se resan som ett delmål i alla fall.

Image by KathrynW1 (License)
href='https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/'>License)
2016-07-21 @ 07:35:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppförsbacke nu...

Såna skor är bra skor. Skor som gör att hon går lite i uppförsbacke. Då går hon så bra!

För hästfolk kan jag berätta att skon är smidd för Ala, den har kortad och uppåtböjd tå. Den är gjord så att hon ska rulla över lättare och på så vis belasta kronleden mindre. Den funkar finfint. Hon rör sig utan att halta på raka spår.
2016-07-20 @ 07:17:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hova riddarvecka

Vädret gjorde det inte enkelt men omväxlande sol och molnigt och en ljusare sida av tornerspelsarenan och en mörkare. Ni får ta det för vad det är.

2016-07-19 @ 09:00:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I jordgubbarnas paradis!

2016-07-18 @ 09:19:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det var det där med gamla hus

Just det, raka väggar och räta vinklar. Sånt finns ju inte i vårt gamla hus. Varje gång vi tapetserar märks det. Jag gillar dessutom randiga tapeter...

2016-07-17 @ 08:22:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad är upp och vad är ner?

2016-07-16 @ 08:32:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En regnig dag

2016-07-15 @ 08:26:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Finns det något mer irriterande?

Finns det något mer irriterande än en eller flera flugor i bilen när man kör?
2016-07-14 @ 08:18:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I stugan

När livet är rörigt och man är lite vilse finns de alltid där. Mamma och pappa. Jag har verkligen de allra bästa föräldrar man kan ha. De tog ungarna utan att blinka, de fick sova över och under tiden mamman slickade sina sår fick de en härlig paus på Svarteberg, glass, båttur, sova över, smultron, blåbär och att bara få rå om mormor och morfar.Nu är det några dagar sen, kanske några veckor, man tappar lite tid i dimman.Ja, hunden han har det lika bra han med.
2016-07-13 @ 07:28:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


På väg hem...

I morse vaknade jag av ett litet meddelande. Om allt går som det ska får jag hem två hästar i eftermiddag, en högst älskad gul prinsessa och ett litet frö på tillväxt.
2016-07-12 @ 08:05:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vad svarar man?

Situationen när vardagen är tuff, när livet inte är plättlätt, även om det går. Man möter någon som frågar hur det är, nån man inte känner jätteväl men ändå en kompis, fast på lite håll. Vad fasen svarar man då? Jag kan inte ljuga men inser samtidigt att det kanske mer är en artighetsfråga. Ska man le och säga att det är bra, eller ska man säga att det är åt helvete? Jag bara undrar...
2016-07-11 @ 07:21:33 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Känner du mig väl?

Om du är en av de som känner mig väl, då kommer du le nu på ett sätt som alla andra inte kommer göra. Jag log inte!

Tänk dig en steghylla, impulsköpt såklart! För smal, såklart! Snabbt fixa nya, bredare hyllplan, lite snabbt, inte något mäta här inte. Byta ut de hyllplan som var mot nya, vita, breda. Enkelt.

Tänk nu garage, arbetsbänk där jag inte hittar Ala om hon stod där. Tänk, det fixar jag snabbt och enkelt. Tjoff, tjoff, några varv med skruvdragaren, klart!Tänk nu steghylla med lite udda vinklar, tänk möbelskruv som man borrar hål för, skruvar i och sen fäster hyllskruven i. Tänk millimeter-fucking-passning. Tänk tålamod slut och tänk en Marion i detta. Jag gick därifrån, mer än en gång. Micke gick ganska tidigt. Skruvade ihop skiten för att sen konstatera att NÄ! fan, det gick inte.

Jag tänkte ett varv till, muttrade över hylljäveln. Tänkte att jag eldar upp skiten! Skruvade isär helvetet, gick därifrån. Tog en öl!Tänkte ett varv till, ropade på Micke. "Var är lasermåttet?" "Har vi några självborrade skruvjävlar som inte har för liten skalle?" En mille-fucking-meter hit, en mille-fucking-meter dit! Borra några hål, skruva i skruven, sätta ihop ena sidan och sen andra. De fyra sista drog jag rakt i.

Det är inte klart ännu, men med ett lite bredare hyllplan kommer det bli kanon. Tack gode Gud för att jag tog en öl och förlåt för alla fula, fula ord.

2016-07-10 @ 08:02:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skitunge

Jonathan har "tamat" en fluga, undra om jag har hjärta att säga att det troligen en jag slagit ihjäl, men inte fått död på. Flyga kan den i alla fall inte, men den kan hoppa.

2016-07-09 @ 07:57:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förbud för att ...

Här får man inte kasta bumerang, sa Jonathan.

2016-07-08 @ 08:16:54 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gener

"Vad stark du är" har jag fått höra många gånger nu de senaste månaderna från många helt olika människor. Jättemånga gånger faktiskt och då är det inte muskelstyrka vi pratar om utan den där inre styrkan. De sista tre månaderna har varit både tuffa och turbulenta, nästan allt som jag ansett varit min trygghet har liksom rubbats, rejält. Här och på sociala medier kan tyckas att det ser ganska vanligt ut, men man visar det man vill ska synas. "Fejjan-filter" kallas det tror jag, när allt ser så där bra ut på ytan fast det inuti är kaos. Jag kommer inte idag heller skriva ut allt, inte ens en bråkdel.

Jag hade brorsan och Cissi på fika häromdagen och vi pratade om allt som hänt medan ungarna lekte. Jag fick höra det då med "vad stark du är". Cissi sa att det var Ing-Britt-genen. Ing-Britt är min mamma, min fantastiska mamma som alltid, alltid finns där. Det min mamma inte klarar, det klarar ingen. Alltid lugn, i alla fall på utsidan, reder ut det allt som händer. Klarar allt, verkligen allt. Stark som en oxe på insidan och det fick jag med. Det är jag oerhört tacksam för idag.

Vad fick jag från pappa då, bästaste pappa Rolf? Jag fick mitt humör, att kunna bli så där galet arg, Rolf-genen. Det är jag också jätteglad för. Jag kan uttrycka vad jag känner och jag backar inte får många saker här i livet, det tackar jag pappa för. Varför skulle jag backa? Tror aldrig min pappa backat heller, varför skulle han göra det? Skön känsla, och jag har i denna kris, eller dessa kriser utvecklat det lite till.

Tack allra bästaste, finaste mamma och pappa för att jag är den jag är, trygg, stark och säker på vem jag är och vad jag vill, i alla fall om jag får tid att fundera lite.

2016-07-07 @ 08:23:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alltid

Alltid och jag menar alltid i såna här lägen tänker jag "om jag spottar nu..." Fast jag gör det inte, men jag är bra sugen, alltid!

2016-07-06 @ 08:10:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Karlstad

Vi tog en dag med pappa i Karlstad. Vi hann med att leka i lekparken utanför museet och att kika på utställningen med Inger och Lasse Sandbergs figurer. En kortsväng till IKEA också.

2016-07-05 @ 08:12:46 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


When life serves you lemons, make lemonade.

2 citroner
1 lime
8 hg strösocker
25 gr citronsyra
1 liter kokande vatten

Skiva citroner och lime tunt, lägg allt i en skål, blanda om. Vänta 24 timmar och rör om då och då. Tappa upp på flaskor.

2016-07-04 @ 07:35:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En del SMS är bättre än andra

2016-07-03 @ 08:15:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Morgonpyssel

Jag kliver upp på morgonen, kryper i pyjamasbrallor, fleeceväst, ullsockar och går direkt ut och släpper in hästarna. Ibland är de vakna, ibland sover Zorro. Sen tar jag med mig Saffran på en morgonpromme. Det är ett skönt sätt att starta på, lite frisk luft i näsan, sträcka lite på benen och tyst runt omkring. När jag sen kommer in har finaste Jesper gjort morgonkaffe.Trots att det inte är så bra just nu finns det stunder när det faktiskt känns riktigt bra.

2016-07-02 @ 07:53:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här, nu!

Jag kan andas utan att tänka på det, jag kan se ljus oftare än mörker, jag kan känna dofter, lägger märke till detaljer och kan ta in en helhet. Det går, benen bär, om än lite darriga, jag sover gott om natten igen. Jag kan känna igen allt det här, jag kände samma sak för två månader sen. Jag vet vad nästa känsla är, vad nästa steg är. Jag kan se ett mål, jag vet att jag klarar det! Klart jag gör, jag klarar allt!

2016-07-01 @ 18:24:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0