Så gör vi

Vi firade avslutning på simskola med glass och äventyrsgolf. Nybyggd jättefin bana med tema Kristinehamn.
Man måste ju kolla var hålen i husen går också.

Macro i trädgården


Tvi vale!

Kategorier, jag gillar inte det! Normer, jag gillar inte det heller... Speciellt inte när de används som "men du som har fjordhäst", eller "du är väl en deckarläsare", "du som är lärare". Ursäkta mig, men vad vet du om mig som lärare? Som fjordhästägare? Som läsare eller ens som person? Få känner mig så väl att de är välkomna att kategorisera mig, eller rättare sagt, de har förstånd att inte göra det! Kategorier och normer är för korkade människor, och de är för mig inte en kategori!

Kategorier bygger på normer och normer är det sämsta skit som finns. Japp, jag är fjordhästägare och det betyder att jag äger en fjordhäst, inget mer! Det betyder inte att jag inte kan hoppa 140 cm, eller att jag inte kan göra byten i vartannat språng. Ja, jag läser deckare, men jag läser också en jäkla massa annat! Eller just nu läser jag typ inget... Ja, jag är lärare och vad ska ingå i det då, att man är extra vaddå? Kategorisera INTE in mig i något fack. Jag är så mycket mer än så! Jäkligt mycket mer än så! Alldeles förfärligt mycket mer än så. Så stoppa för bövelen inte in mig i ett fack!

Kategorier är för döda ting och för att man enklare ska hitta dem. Kategorisera gärna in mina deckare efter boktyp och alfabetisk ordning då hittar jag dem lättare, men låt det stanna där!Bilden, den har jag snott, sökte på Google som snälla kategoriserade en rad bilder efter min sökning.

Blogga live

Nästan som att blogga live. Morgonpromenad i solen, hästarna är utsläppta, fåglarna kvittrar, strax frukost med kaffe till som.alltid på helgen, det blir en bra dag idag.

Sommardörr

Nu har jag öppnat dörren till sommaren.

Regn, regn, regn...

Igår regnade det mest hela dagen, det blev lite bättre på eftermiddagen och kvällen blev ganska okej... Förmiddagen var inte okej och då får man roa sig så bra man kan. Ta lite kort kan vara ett sätt, bygga lego ett annat...

Finbesök

Vi hade finbesök i sommarstugan på midsommar, fast de gillade mest när vi höll oss på avstånd. Jo, jag tycker nog de är vackrast på håll.


Lov

Det är då man kan sova lite längre. Idag var det jag som vaknade först, bortsett från Micke då. Han har lite lov.
En halvtimme senare ligger jag kvar, ungarna har tassat ner till tv:n.

Världens finaste


Finns det hjärterum


Jakten på en bra bild

Jakten på en bra bild, eller att vara jäkligt petig...

1. Saknade det rätta ljuset, ville ha dem i motljus, detta blev inte som jag tänkt.

2. Här var inte skärpan där jag ville ha den, inte nöjd.

3. Till sist, skärpan, ljuset och motljuset. Lite annorlunda beskuren... Inte samma ljus som den förra. Humlan, den var mest en bonus. Till sist, kan du se skillnaden?

6 år

Idag har vi varit gifta i sex år, tro det eller ej. Vi har varit tillsammans i sexton år i höst. Nästan halva livet med samma man. Vi satsar på hela va?


Det är den tiden nu


Lov!

Nu är det lovets första dag, det är som allra längst nu. Ett lov som ska användas till att måla huset klart, båda,rida,visa Ala för stsmbokförning, sola, äta glass... Ja, långt och lugnt. Så får det bli.

Klara!

Klara, små tecken på att de är uppskattade, inte ens i närheten av vad de är värda. Vilka? De som tar hand om mina ungar på dagarna. Tack, från hela mitt hjärta.

Huggsnigel...

Jonathan kallar dem huggsniglar.

Bra idéer

På Mickes initiativ har vi gjort en "to-do-list" på gaveln på kylen. Ganska smart, han ser saker som behöver göras som inte jag ser och tvärtom. Nu har vi koll, struktur is the shit!


Min cooling

Väl värd ett sommarlov är han. Har klarat ettan med bravur, räknar så det knakar om det, läser och skriver.... Mamma och fröken är stolt. Fina unge, vad stor du är, vad mycket du kan.

Tatuering

Jag har länge funderat på en tatuering. En ranka murgröna runt överarmen. Igår fick jag hjälp av en go elev att känna hur det känns.

Men?

Men? Sånt där har hon väl aldrig pysslat med? Skithäst!

Igår


Clown eller gudinna

Ibland backar jag som en clown. Ibland backar jag som en gudinna. Igår var jag en gudinna.
Ni som varit hemma hos oss vet att backning upp till stallet inte är en enkel backning med gott om utrymme precis.

Många remmar

Om.prinsessan börjar bli väl pigg och kastar upp med huvudet, ja.... Det blir många remmar att ha ordning på då...

Ibland undrar man

Hur överlever de? Midsommarblomster mitt bland gruset. Undra om jag ska flytta den...

God morgon.

Varannan lördag startar jag så, fixar det på egen hand. Är lite stolt äver det jag som varit så stickrädd. Det är antikroppar som hjälper så till att inte de där små prylarna som ger inflammationer i lederna inte kan fästa där. Smart, dyrt, effektivt. Såg på kvittot igår var jag kostat hittills i år. Fast ärligt, jag ger varit dyrare om jag gått hemma. Tack alla som bidragit via skatt att hålla mig på fötter.

Vad har hon skaffat nu?

Vi provade flugtäcket igår, känns som ett zoo i hagen.

Sista för i år...

Det är så det är nu, sista förbi år... Idag packade vi upp sista gympapåsen för i år, det är sista dagen på fritids snart för nästa år räcker inte min tid till fritids, sista bilden för i år, packa ihop era bilder och ta hem... Knyta ihop säcken liksom. Undra om idag och imorgon är sista vab för i år? Och jo, jag lever i två sorts år, läsår och kalenderår.

Terminslut

Alltid lika galet, betyg ska sättas, sånger ska tränas, trötta elever, trötta lärare, mycket att avsluta och göra klart. Jag tar en förkylning som inte vill bryta ut på det. Ala går mest i hagen och jag längtar, vill och önskar men saknar tid och lite ork... Kom nu, efterlängtade sommarlov.

Mors dag

Det var blåsigt då och vi var till Picasso.

Silverfisken

25 m bröstsim och hoppa från kanten, det blir en silverfisk det! Min fina unge!

RSS 2.0