Fylla stora sockar

Här man växtvärk i både ben och fötter ka man låna pappas sockar.

Kloka unge

Växtvärk känns som om fötterna och benen bråkar, så Jesper häromdagen.

Min man

Han har bestämt sig, Wasaloppet 2016. Han är på god väg, sprang Harsprånget i Kristinehamn igår. Jag är mest stolt över honom.Tack mamma för bilden.

Tack

Varje gång jag hämtar ut mina läkemedel blir jag så där medveten igen om vilket bra land vi lever i.

Yin och yang

Trolla och Bella sover oftast tillsammans i Jonathans säng.

Tredjedelsregeln

Jag tar upp det mesta på mina bildlektioner, allt från reklam till penselteknik. Nu sist pratade vi om tredjedelsregeln, eller det gyllene snittet. Jag ville visa dem en av mina bilder som är tagen så och det var visst när jag tänker efter väldans många.

Brita, en av våra katter, numera en stjärna på himlen, fick illustrera för dem vad jag menade.

Just denna har jag för övrigt vunnit en femhundring med.

Hundgård


Vänskap

Jesper och grannpojken, hand i hand på väg mot kojorna. Vi har verkligen dragit vinstlott två gånger i rad när det gäller grannar. Bilden tog Lisa. Tack för den.

Spår i vinden

De flesta vet väl nu att det brann nära vårt hus på långfredagen. Rejält och vi hade tur. Många har sagt att om det hade blåst åt andra hållet.... Det börjar bli ordning i högen nu. Mycket av det som stod kvar, bränt om förvridet är borta. Jag har dock hittat små spår idag och igår, brända bokblad för vinden... Sorgligt Och tragiskt för alla inblandade. Jag är, då som nu, oerhört tacksam för vår hus, ställ och att det står kvar idag.

21 maj

Dagens datum år för år, eller så nära jag kunde komma. Ett axplock av bilder.

2008 .20092010 .2011201220132014
Ska du komma in?


Var?

Men var är våren och vårvärmen?

Sällsynt

Det händer inte ofta, men det händer.

Stort ekipage

Man vet att man rattar stort ekipage om det går åt fyra rutor för att parkera. Frågan är bara hur msn betalar p-avgift? Fyra biljetter?

Möta våren med kameran...

Ibland hinner man ta med kameran ut och då brukar det kunna bli lite bra. Jag hann idag...


Under lönnen

Att stå under någon av häggen eller länkarna just nu är en känsla av att vibrera. Det är fullt av små bin som samlar. Härligt. Jobba på små kompisar.


Sommarfönster

Man vet att det är vår och sommar när man måste dra för gardinerna för att inte få solen rakt i de nyvakna frukostögonen.


På rad


Vär-sjuk

Min farfar och farmor hade en hund när jag var liten. En släthårig foxterrier som hette Sita. Trevlig hund, pigg och glad. När det var skitväder ute ville hon helst vara inne, ligga och sova, farfar sa att hon var "vär-sjuk". För icke-värmlänningar betyder det väder-sjuk.

Jag känner en till.... Det är bara regniga dagar han ligger när man kommer ner på morgonen. Häromdagen såg det ut då här...

Ungarna


6 år

Idag fyller hon sex år. Min egen prinsessa och vi firade med kurs för nästa Anna.

Dagen började dock med regn, bästa Micke hade kopplat ihop i natt.Sen åkte vi till Anna. Duktiga lilla Ala. Hon är min prinsessa, fast det kostade ett träns. Kan själv var visst jag kunde inte.Vi avslutade dagen med att få födelsedagspresenten på hemleverans. Inte betald ännu men snart så. Grattis min fina prinsessa, utan dig vore livet så oändligt mycket tråkigare.


Bra start

Så här startar man en lördag!


Så känns det!

Just precis nu känns det så här:

Men var...?

Var tog solen vägen? Jag vill ha:


Succé

Löshoppning på ridklubben igår. Ala var kvällens prinsessa, lagom laddad, söt som en sockerbit snärtade hon över gång efter gång. Stolt matte och en ridskolechef som letar fjordhäst till sin verksamhet. Har jag nånsin berättat för er att jag har världens bästa häst?

Måndag

En tur ensam med full sätesvärme in till stan gör att lämna vattenprovet kändes rätt skönt. Min musik, högt, jag och vägen med mina tankar i regnet.


Vår

För mig är vår en hel massa saker. Hästpäls överallt, koltrasten om kvällen, sol i hela vardagsrummet, vitsippor i farmors gamla vas i köket, mycket på jobbet, byta mössor mot kepsar, ta av vantarna... Fast ska jag visa vår med en bild, bara en bild... Då blir det denna.


Oh what a man

Under tiden jag tog en lång varm dusch trollade han fram en currysås som var så jäkla god. Från och med nu ska jag aldrig mer göra currysås.

Parafras

Mina ungar på skolan jobbar just nu med parafraser. Jag hittade en jag gjorde uppe på garaget igår.


Gung-mock...

Jonathan kom och upplyste mig om att "gung-mocken" hade blåst omkull igår.


Smultron

Igår rensade de bort alla gamla torra löv och nog vär de nog rätt sugna redan nu.

RSS 2.0