Minnen från i början av sommaren

 

Grattis!

Idag fyller han elva, går i femman, älskar att läsa, kallar sig NO-nörd, har så mycket känslor, är morgonpigg, simmar mer än 200 meter lugnt och säkert, kan bli otroligt sur, tycker om kramar, sover ensam på nedervåningen med iskallt i sovrummet, älskar grönsaker och pasta, har en kunskap om så mycket och vill hela tiden veta mer, spelar Pokemon Go, är lugn för det mesta och har en mamma som inte fattar att han är så stor. Hur gick det till?
 
Grattis älskade unge.
 
 

Just så!

 

Puss

 

När man äter nästan gratis

Pasta med tomatsås där i stort sett allt kommer från växthuset. Det är lyx det, mer för själen och hjärtat än för plånboken. Lite av en "Man-tager-vad-man-haver-sås", galet god också.
 
 
 
Recept:
tomater, så det täcker botten i en ungsfast form, hela funkar
olivolja
lök, ta vad du har och efter smak
vitlök, fem till tio klyftor
en slatt honung
kryddor, oregano eller basilika funkar bra
lite chili, dela på längden
 
In i ugnen på 200 grader i en timme eller två. Tomaterna ska bli lite mörka på toppen. Låt svalna och mixa till önskad konsistens. Värm på och slå i en skvätt grädde om du vill. Servera med pasta. 
 
Man kan frysa den också.
 
 
 

Mer och mer

Vegetariskt, det blir mer och mer så. Jag hittar nya, goda rätter, äter mer och mer grönt. Egentligen finns bara ett skäl, jag tycker det är godare.
 
Det finns fortfarande en del köttprodukter jag inte vill vara utan. Bacon är en, kyckling och kokt skinka är andra. Jag väljer gärna qourn, det är gott. Tallriken består till större och större del av grönsaker. Jag älskar avokado, tomater och salladsärtor. Bönor är gott, soltorkad tomat och oliver, svamp är en favorit. Ruccola med råa skivade morötter... Mmm....
 
Ungarna börjar också få upp ögonen för vegetariskt. De gillar quorn och grönsaker. Morot- och kesolasagne skattar de högt.
 
I helgen som gick var det mycket vegetariskt för min del. Risotto på Karl Johansvamp, pastasås med tomat och så liksom ramlar det på.
 
Jag kom på häromdagen också att mina slitna, kassa leder faktiskt mår prima nu, Det var längesen jag hade ett skov. De säger att vegetarisk kost kan hjälpa till och jag tror ta mig tusan att det kanske haft effekt.
 
 

Vi har haft kalas

Ungarna och Micke är firade. Mysigt som attan.
 
 
 
 
 

Förberedelser

Vi ska kalasa idag. Micke och Jonathan har fyllt år och Jesper fyller snart. Idag firar vi dem med tårta, bullar, kakor, godis och kaffe eller saft.
 
Tårtan, den fixar Micke och barnen. I ärlighetens namn är jag inte superförtjust i tårta.
 
 
 
 

Det var ett tag sedan

 

I ett kapell

Vi var med på min brorsdotters dop i helgen och hon döptes i Österviks kapell. På vägen dit undrar Jonathan var vi ska och vi säger att vi ska till kapellet och döpa Elsa.
 
Han funderar en stund och verkar inte helt övertygad. Det är då man måste tänka ett varv till och förstå vilken typ av kapell han menar. Ett båtkapell. Han trode nog vi skulle stå undet ett båtkapell och döpa henne.
 
Det gjorde vi inte utan fick förklara att kapell är en mindre kyrka. 
 
Det var ett fint dop, just dop tycker jag är himla mysigt att gå på. Lagom långt, trevligt på alla vis. Kan kanske bero på att jag gillar barn?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 augusti

När man får upp gamla minnen på Facebook är verkligen den 20 augusti en dag som gett blandade känslor.
 
För fyra år sedan visade vi Ala och Atle. En bra dag.
 
 
 
För två år sedan kändes det rätt hopplöst.
 
 
 
För ett år sedan förverkligade vi en dröm. 
 
 

Grattis

Idag fyller han åtta, går i tvåan, älskar att rita, vill bli valp-väckt, har en fantastisk hand med djur, är morgontrött, simmar 100 meter på rygg, kan bli otroligt sur, tycker om kramar, sover med dubbla snuttar på huvudet, är lite mörkrädd, älskar grönsaker och pasta, hittar på de mest otroliga saker och berättar, spelar Pokemon Go, är nyfiken och har världens fantasi.
 
Grattis älskade unge.
 
 

Fira en man

Micke fyllde år lördags, vi firade med Mama Mia och god mat på det. Bra film för övrigt. Jag kommer spela Abba under en rätt lång period nu tror jag...
 
 
 
Efter filmen smet vi iväg för lite käk. Vi siktade in oss på "Buffé" på Kungsgatan. En eloge till dem för att de hade svensk kycklimg. Nu valde jag bort den ändå och valde morot och ost-biffar. De var så sjukt goda så jag var tvungen att be kocken om receptet. Han kom personligen ut, hoppas han förstod vad gott det var.
 
 
 
 

Kick off

Kick off med jobbet och vi fick en guidad visning av Lööfs utställning. Underbara bilder. Jag hittade flera favoriter.
 
 
 
Efter en trevlig guidning skulle vi skapa. Underbart för en kreativ själ. Vi skulle tillverka klänningar i tidningspapper med hjälp av bara maskeringstejp. Vi jobbade i grupper och vår blev jättefin.
 
 
 
 
 
 
 
 

Han och jag

På riktigt tror jag att vi skulle kunna ha antingen sjukt bra samtal om livet, eller så skulle vi slå ihjäl varandra efter en kvart.
 
Jag har lyssnat lite på honom på sistone och det finns mycket bra han säger.
 
 

Drag

Gissa  vad vi gjort?
 
 

Jag har inte kört

Jag tankar strax under halv tank. Det blir så när man inte har så nära till macken. Nu hade någon annan kört.
 
 

Back on track

Underbar tur i helgen, planen för vidareutbldning för Zorro är utstakad. Nu kör vi!
 
 

Hästtaxi

Zorro hade plockat upp en liftare häromdagen.
 
 

Arbete

Så här kan det se ut innan eleverna kommer. Jag går byta från mitt skrivbord till ett större bord. Mycket att hålla ordning på. Samplanerar man dessutom med någon, då blir det ännu värre. 
 
 
 
 
 
 

En efter en

 
 
En efter en rullar de in, unika, outtröttliga, oändliga. Jag tycker om dem.
 
En del rullar över mina fötter.
 
 
 

Avsluta med stil

Nu kör vi, terminen startar och igår avslutade jag i solen.
 
 
 
 

Sista dagen sommarlov

Imorgon börjar skolan igen för min del. Det har varit en bra sommar. Jag har hunnit med en del och annat får vänta. Idag ska det bli varmt igen och vi åker till stugan och suger ut det sista av ledigheten. 
 
 

Ernst ängamat

Förra eller förrförra sommaren så gjorde Ernst en soppa i tv som barnen ville att vi skulle prova. Ängamat, och vi provade den. Våra ungar gillar grönsaker och äter nästan det i alla former, kokta kan gå bort men den här soppan älskar de. 
 
Jag med. Lite vitlöksbröd till, ett glas med något gott och middagen är värdig en kung.
 
 
resptet hittar du här:
 
https://www.koket.se/ernst-angamatsoppa 
 

De bara levererar

 
Herregud vad tomater och gurka vi har.
 
 

Att inte räcka till

Det är ett tag sedan nu. En vän klev ut ur mitt liv och jag tror inte den kommer vilja kliva tillbaks. Det är tomt, jag saknar min vän men inser samtidigt att det som fanns troligen inte kommer finnas där mer. Det som fanns är förstört, kanske reparabelt men jag är inte så säker den här gången som jag varit andra gånger. Nu är det större och mer ogreppbart, så mycket längre tid har gått än andra gånger. Jag vet inte om jag vågar försöka ens... Rädd för bemötandet jag kanske får. Kanske borde jag skicka en kort rad med "Jag saknar dig", men ärligt så känns det läskigt, tänk om jag inte får något svar eller ännu värre, får ett svar som verkligen visar att jag inte är önskad. Jag tror ovissheten och saknaden är lättare att leva med.
 
Vissa dagar och vid vissa tillfällen är tomrummet stort, ingen kommer kunna ta den platsen. Andra dagar flyter det på. Ibland är det tydligt vilket hål min vän lämnade som när man lagar en speciell sorts mat, när man gjort något man vet att man skulle fått beröm för, när man vill dela något svårt och stort man inte kan dela med någon annan, när man vill berätta något kul som hänt eller en dela en framgång, när man bara vill höra av sig utan anledning och prata en stund. Då är det tomt. Ingen att ringa till eller skicka ett sms till, ingen att dela det med. Inte på just det där speciella sättet i alla fall.
 
Så undrar jag också, är jag saknad? Finns det tillfällen när min vän tänker på mig så som jag tänker på hen? 
 
Nä, det kommer inte vara det samma, sorgen efter personen i fråga kommer blekna men jag tror att det alltid kommer finnas ett tomt litet rum inne i mitt hjärta.
 
 
 
 

En bra dag till...

Med en lite väl tidigt start så blev ändå dagen himla bra. 
 
Vi åkte till stugan, det har varit vårt andra hem denna varma sommar. Molnen var på förmiddagen ännu bulliga och fina efter nattens busväder. Jag gillar verkligen den här typen av himmel.
 
 
 
 
Kasper fick i uppdrag att städa formen efter lunchen. Viktigt tyckte han och det tog en bra stund innan han tyckte att han var klar.
 
 
 
Barnen badade såklart och sen fixade vi små "akvarium" med musslor och sötvattensnäckor. Himla spännande att kika på när de långsamt kröp omkring och enkelt för dem att fixa på egen hand. Jesper dök efter musslorna och snäckorna.
 
 
 
 
 
 
 
Tydligen är det där vita som musslorna släpper ut foten, det hade jag kanske inte gissat.
 
Jag hann med att sova en halvtimme i solen också. Hur skönt som helst. Lite skvalp i öronen, lite vind och sen sover man gott och missar helt utsikten och allt glitter.
 
 
Ett sista dopp hann de med också innan vi tackade för oss och smög hem till Wiviken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gäääääsp

Det blev tidig start i morse, vid fem rullade åskan in och det mullrade och blixtrade ganska rejält. Snabbt upp och ut med kontakterna.  Barnen vaknade och helt plötsligt var vi fyra i sängen. Det blev inte mer sömn efter det. 
 
 

Svarteberg

 
 
 

Bästa starten

Man tassar ut i den lite svala morgonluften i pyjamas, hämtar lite smultron, några amerikanska blåbär, lite hallon och några björnbär, toppar med dem på lite turkisk yoghurt och en liten skvätt egen flytande honung. Tillsammans med en kopp kaffe, en knäckemacka och ett glas juice. Det mina vänner, det är en bra start!
 
Jag skrev det här för några dagar sen och måste skriva grekisk yoghurt, inte turkisk. Man lär så länge man lever. Sen är några mandlar till också galet gott. 
 
 
 
 

Tack

Vi såg dem när de flög hemåt, brandplanen. Först kom två, och se efter en stund kom två till. Sakta, intill varandra flög de söderut.
 
Tack så mycket för hjälpen, hoppas vi inte ses på länge.
 
 
 
 

RSS 2.0