Vegetariska maträtter under 30 minuter
1. Spagetti med feta, tomater och oregano
Klyfta tomater, lägg i en ugnsfast form med en förpackning fetaost i mitten. Ringla över olivolja och ös på oregano. In i ugnen i 20 minuter och 200 grader.
Koka spagetti och blanda i den i formen med lite pastavattnet.
2. Pasta med champinjoner och ädelost.
Fräs färska champinjoner i klyftor. Häll över créme fraîche och smula i en bit ädelost. Servera till pasta.
3. Linsgryta med ris
Fräs en hackad lök och lite vitlök i olja. Klicka i en matsked tomatpuré och låt den fräsa med en kort stund. Häll i röda linser och dubbla mängden vatten som linser. Låt bubbla ihop. Krydda med röd currypasta och ha ev i en klick créme fraîche. Avsluta
med lite hackad paprika i valfria färger. Servera med ris och pitabröd.
4. Caesarsallad
Fräs quornbitar i lite smör och krydda med salt, pepparmix och paprikapulver.
Strimla romansallad och strö över riven ost. Lyft över quornbitarna och släpp mer en näve krutonger. Ringla över lite ceasardressing.
Kommentarer
Trackback