Morot- och grynsallad
Vi kikar ganska ofta på Jamie Oliver. Jag gillar hans sätt att laga mat. Inte så precist liksom.
Vi har nyligen provat hans morot- och grynsallad. Det låter inte så upphestande kanske, men oj vad gott det var. Här är receptet för två personer.
Späda morötter, ca 350 gr (de man har hemma i landet är nog perfekta)
1 granatäpple
Färsk mynta
1 förpackning med blandade gryn (se bild nedan)
Fetaost
Dela morötterna på längden. Om de har blast, spara lite av den. Fräs dem i lite olivolja med flingsalt och svartpeppar.
Gör en dressing i en stor skål på saften av halva granatäpplet, 2 msk rödvinsvinäger, en tesked olja och strimla mynta efter smak.
När morötterna är nästa genommmuka och har lite färg så häll dem i skålen med dressing. Slå i en skvätt vatten i stekpannan och värm upp grynblandningen. Låt det bubbla på någon minut eller två. Häll det sedan i skålen.
Ta granatäpplet och slå ut kornen med en matsked i din hand. I med dem och bryt över fetaosten.
Klart!
Vi åt bake off-frallor till men vitlöksbröd hade nog varit snäppet bättre.
Här är grynblandningen vi använde.
Kommentarer
Trackback