Blåbärssaft

Jag hade visst massor av blåbär i frysen. Vi gör av med en del saft, så jag provade ett recept jag hittade.
 

Ingredienser

  • 5 dl blåbär
  • 1 dl vatten
  • 1-2 dl socker
Koka upp blåbär med vatten och socker. Låt puttra i ca 20-30 minuter på låg värme.

Pressa bären genom en sil, så att all vätska går igenom.
 
Klart! Supergott, och på de bär som blev kvar från saften gjorde jag blåbärpaj. Inget som kastades här inte. Sånt gillar jag!
 
 

Kommentarer
Postat av: Kattis

Oooh så gott!
Önskar jag vore flitigare bärplockare!
Borde ut och rensa av rödvinbärsbuskarna igen och iaf lite hallon kanske.

Svar: Finns i frysdisken om man inte orkar ut i skogen, så kan man koka själv sen. :)
Marion J-B

2013-07-31 @ 08:19:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0