Middag värdig en konung!
Köttfärslimpa i lergryta. Tid: 2 timmar
För: 4 personer
0,5 kg nötfärs (går bra med blandfärs)
2 dl mjölk
1 dl skorpmjöl
1 ägg
2 gula lökar
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon
Tandpetare
Ställ din lergryta i kallt vatten i 15 minuter. Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke - låt det svälla. Riv löken eller finhacka den. Tillsätt ägg, den rivna löken, salt och peppar, blanda. Lägg sedan i färsen och rör om tills du känner att du fått en smidig smet. Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta . Lägg bacon ovanpå limpan. Ställ in i nedre delen i ugnen i 200 grader i ca 1,5 timma. Limpan är färdig när köttsaften är genomskinlig. Ska du göra sås? Glöm då inte att använda skyn du får. Servera med kokta morötter, potatis och lingon.
För: 4 personer
0,5 kg nötfärs (går bra med blandfärs)
2 dl mjölk
1 dl skorpmjöl
1 ägg
2 gula lökar
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon
Tandpetare
Ställ din lergryta i kallt vatten i 15 minuter. Blanda mjölk och ströbröd i en stor bunke - låt det svälla. Riv löken eller finhacka den. Tillsätt ägg, den rivna löken, salt och peppar, blanda. Lägg sedan i färsen och rör om tills du känner att du fått en smidig smet. Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta . Lägg bacon ovanpå limpan. Ställ in i nedre delen i ugnen i 200 grader i ca 1,5 timma. Limpan är färdig när köttsaften är genomskinlig. Ska du göra sås? Glöm då inte att använda skyn du får. Servera med kokta morötter, potatis och lingon.
Kommentarer
Trackback