Nya traditioner
Igår startade jag en ny tradition, inte alls särskilt "julig" men uppskattad. På julafton är desserten numera jordgubbspaj.
Här kommer receptet.
Jordgubbspaj
Skal
150 gr smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Innehåll
2 dl creme fraiche 34%
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop.
Jordgubbar (frusna, går med färska också)
Lite potatismjöl (om innehållet är blött)
Lägg bären eller frukten i pajskalet, häll över såsen och grädda. 175 grader i 30 minuter. Smakar fantastiskt.
Tipsar lite om svarta vinbär i, eller krossad, konserverad ananas. Favoriten är nog just svarta vinbär dock.
Kommentarer
Postat av: Monica Almersson
Den där brukar jag göra men med blåbär. Mmm
Svar:
Marion J-B
Trackback