Helsingfors

Båten över. God mat, ett par kalla öl, solnedgång och hur bra som helst. Till frukost fick man om man ville ett glas bubbel. Champangefrukost ingick i felklickningen. Jag mindes det som godare än det var. Jag drack inte ur...
 
 
 
 
Dagen tillbringades i Helsingfors, till fots. Det blev mer än 26 000 steg och vi kom tillbaka tillbåten nöjda och glada. Här är en del av vår dag.
 
På väg in mot stan fanns en härlig bro, som hade blivit en hänglåsbro med graverade lås. Så sött.
 
 
Det fanns otroligt många trutar i Helsingfors, de var verkligen överallt.
 
Vi besökte Bergskyrkan som så många tipsat om. Det var så maffigt och lite snudd på magiskt. Inne i kyrkan satt en man och spelade orgel och akustiken var otrolig. Hela kyrkan och allt där inne bara fylldes. 
 
 
 Vi vandrade runt och vi hittade också mycket små affärer bland annat en med julsaker. Inne i affären var det smockfullt av kulor och tomtar. Härligt inslag mitt i sommaren. 
 
Det är ju snart juli-afton, som Micke sa.
 
 
 Vi letade oss till Botaniska också. Oj så mycket fina blommor de hade.
 
 
Växten på bilden ovan är en sort brännässla. Från Nordamerika om jag inte minns fel. Så coola som bollar på. 
 
 
På hemvägen kastade vi i en flaskpost. Noga planerat och vi köpte en glasflska med juice, diskade den noga, skrev en lapp på engelska och skrev med våra mailadresser. Fyra timmar från Helsingfors, utanför Hangö ungefär kastade vi i den. Om vi får svar eller inte, det återstår att se. Havet är oändligt, vår flaska var liten i förhållande, mikroskopisk.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0