Min plats på jorden

Här blir det tunga lätt. Svarteberg. Igår var vi där, idag är axlarna röda. Precis vad jag behövde.











Fler platser

Jag har fler platser att hitta ro på. Att missa att man bokat ridsällskap när man kommer hem en fredag trött som en trasa kan vara mer än man orkar och precis vad man behöver på en gång. 

Tack Monica. ❤️






Här finner jag ro...

Det bästa just nu är tunga vikter, svett som rinner, hög musik, bultande hjärta och snabb andhämtning. Då, för en stund är allt bra. Sen slocknar jag på soffan. 






Den tiden på året

Det är den tiden på året när det inte är helt bra nu. 

Det är för mycket på skolan. Jag är på riktigt så trött. 

Det är väl fyra år sen nu som "livet möblerade om". Micke var inlagd på sjukhus av olika skäl och jag var efter händelserna kring det vilse. Det analyserar jag om nu, vilket också tar tid och ork.

Lika säkert som att jorden snurrar på försvinner matlusten då. Sömn blir en ojämn historia. 

Jag känner mig lite tufsig i kanterna och lite öm i själen.

Lika säkert som att jorden snurrar på vet jag också att det är upplopp nu. Om några veckor är det en annan tid. Sommarlov. 








Ibland undrar jag...

Jag kom hem från jobbet i förra veckan och gick för att mocka och fixa stallet. Jag kom på att jag kanske skulle släppa henne på gräsmattan en stund och vips så stod hon där. 

Jag hade inte ropat, det var flera dagar sedan hon gick på gräsmattan sist och det var inte matdags. Undra om hon kände på sig?




I onsdags

Studiedagar är dagar fulla av jobb. Jag har grodyngel i klassrummet nu som vi följer utvecklingen av. De fick större balja och sen fylldes dagen av avslutningspresenter, tänk inför en höstterminen och besök av Ung företagsamhet.



Väl hemma fick Ala äta gräs på gräsmattan och jag fick en av stund i solen. 



Jag avslutade dagen med chilihalloumi, vitkålsfräs och lite pasta. 


Mitt väder

Sol och varmt, det är mitt väder det. Något bra att lyssna på, en dyna och sen behöver jag inte så mycket mer. 






När de är som finast

Man kan säga mycket om maskrosor, men jag gillar dem. Nu är de som allra finast.

 



Nykokt Alkvettergädda

Jesper och en kompis gick ner och fiskade. Hem kom de med en gädda på ett kilo. Trollas bästa mat.
 
 

Finbesök


Macaonfjäril,  en fjäril man kan få se i Sverige i maj och juni. Den är stor, kan ha ett vingspann på 9 cm. Den minskar i antal till följd av att mossar och våtmarker försvinner.  De hör egentligen hemma i Sydeuropa.



frukt...

Jag gillar nästan alla grönsaker, men så är det inte med frukt. Jag äter sällan frukt faktiskt.

Jag gillar äpplen om de är hårda. Allra bästa äpplena är de vi har i trädgården. Bergius-äpplen, innan de blivit mjuka. Underbart, ett knakigt bett med massor av av smak och lagomt tuggmotstånd.


Banan äter jag i nödfall, innan träningen eller om jag är hungrig. Citrusfrukter går bort. Gärna juice, gärna med fruktkött i, men inte som bara frukt. Kiwi, ananas och vindruvor gillar jag. Smoothie med frukter och bär är jättegott. Hårda päron funkar också. Persika och nektarin funkar om de är lite hårda. Samma med plommon. 

Bär äter jag i alla former. Jordgubbar och hallon kan jag äta mängder av. 




Good enough

Ibland får det räcka, good enough. Jag är inte bra på det, men ibland kan jag nöja mig...




Dåligt betyg

Ja den där stökigs tummen fick underkänt. Det knastrar och smäller i leden. Nu ska vi hitta en tid hos arbetsterapin och jobba hemma med stretching. Det ska tejpas när jag gymmar och tänkas på vilka grepp jag tar.

Troligen kommer det bli en operation i framtiden. 

Bäst av allt är ändå att jag på slutet av samtalet kom.på att just det, jag har reumatism också. Det är verkligen inte en del av mitt liv att ha det. 




Tur?

När man hittar en hel tuva med fyr- och femklövern. Är det tur eller bara lite läskigt med genetiska defekter?




De två... ❤️

Jesper har tidigare än ridit barbacka. I går tog vi sadeln. Han satt som gjuten med korrekt sits. Man kan bli avundsjuk för mindre.

Lika nöjda både han och Ala. 




Trött på folk

Fredag efter en lång vecka. Jag är trött, jättetrött. Maj i skolans värld är inte jämförbart med något annat jobb jag haft och jag har haft många olika. Tempot är överljudsfart, ungarna är trötta och känsliga eller helt speedade inför kommande lov. Lärarna är slitna och allt ska liksom slutföras och förberedas på samma gång. Betyg och tankar och planer inför kommande termin. Enkäter och utvärderingar. Skyddsmuren man vanligtvis har är låg. Skott som i vanliga fall går över muren träffar med full kraft när muren är låg.

Mitt i detta en Coronakris och kollegor som måste vara hemma och svårt med vikarier, både att sätta i vettigt jobb på en skola som är som en torktumlare och att ens få tag i. Jag sträcker på mig för att räcka till men det går inte ändå. 

Många tycker och tänker, talar om hur man skulle gjort och vad man borde göra och tänka på. Speciellt idag. Jag vill bara ställa mig och skrika. Skrika högt vad alla som kritiserar själva gjort. Skrika att du borde gjort så här, ge igen och låta världen veta att de där som kritiserar, gnäller, skriker och beter sig illa just nu gör och gjort. De är inte utan skuld. 

Fast jag är tyst. Vägrar sänka mig så lågt. ALDRIG, jag är bättre än de är. Men jag vill skrika, svära och ge igen. Jag fick av en tidigare vän ett citat från Michelle Obama. Jag gör så, bete dig som skit du, men jag tänker inte göra det. Jag är bättre än så.



Vi betyder det här då? Antagligen att jag är rätt trött. Antagligen att det blev för mycket idag. Antagligen att det finns en och annan som nog bör hålla tyst ett tag om vad jag gör och hur.

Sen en sista sak, om någon hela tiden måste kritisera, få någon annan att må sämre. Ja, då är det nog den som gör det som mår sämst. Det duger som "hämnd" just nu..

 






Barnarbete

- Får jag prova, undrade han.
- Javisst, sa jag.

Han klippte en vända, sen fick jag fortsätta...






Kristina och Erika

Välkomna!




Nya kompisar på väg

Jag har beställt nya kompisar till våra snäckor. Elefantsnäckor är det vingar. Hur charmiga som helst när de går omkring i akvariet. De nya är två och med mörk kropp, inte gul som de vi har nu.



Den på bilden heter av Karl och han gillar nässlor. 


Nattprat

Jonathan pratar mycket i sömnen. Varje natt säger han någonting. Nästan alltid gnällig ton. Här är ett axplock från de senaste nätterna. Nytt är att han numera säger saker på engelska också. 

Men jag förstår ingenting nu.

Jag vill va ifred.

Nej Kasper. Hej då. 

Nej det går inte.

Mamma... Varför...

Do we have...

Ja-a!











Vegetarisk pytt i panna

Stek lite gul lök och färska champinjoner. Stek med lite ungsstekt småpotatis från gårdagen. Krydda med örtsalt och pepparmix. Slå på lite grädde och stek ett ägg. Servera med grönsaker du gillar.

Lika enkelt som gott.




Hon och jag

Idag fyller världens bästa häst 10 år. Hon som alltid är med på noterna, som är att lita på i alla lägen. Hon som kan ge så nöjda frustningar efter en kort galopp, som alltid vill lite mer.
 
Tack Ala för att jag får vara din människa och grattis på födelsedagen.
 
 
 
Foto: Malin Levein






Koltrast med hybris?

Vi har en koltrast här hemma som.på.kvällen sätter sig i en hög al ner mot vägen och sjunger helt underbart. Det har varit så flera kvällar i rad och som koltrastar gör så växlar han mellan olika sångslingor. I en av dem låter han är som en en ormvråk. Lite häftigt faktiskt.



4 saker

4 saker jag kallas förutom mitt namn:
- mamma
- fröken

Näpp, det sprack på första. Jag kallas Marion, mamma eller fröken....

4 ställen där jag har bott:
- Kristinehamn
- Stockholm
- Visby
- Bjurtjärn

4 saker jag gillar att göra på fritiden
- träna
- vara i stallet
- vara med mina barn
- gå med hunden

4 länder jag har besökt
- Danmark
- Malta
- Finland
- Frankrike

4 saker jag tycker om att äta
- avokado
- godis
- pasta
- knäckemacka

4 av mina favoritdrycker
- Kaffe med mjölk
- Pepsi Max
- Loka Crush citron
- Bravo juice apelsin/mandarin






Check

Ett mål jag haft har varit att lära mig köra motorsåg. Det var ungefär som jag trott. Inte så svårt om man kör raka snitt. Vad jag däremot inte trott var att det skulle vibrera så. Det är ju inte toppen för mina skitleder.





Höger tumme

Min högra tumme är rätt bråkig just nu. Jag fick klura, kan man tejpa den?

Susanne fick googla och det ihop med hennes anatomikunskaper slutade i en tejpning. 

I veckan provtejpade jag själv och körde. Igår körde jag tejpad. Det är främst rodd som ställer till det och vet ni? Det funkar!  




Projekt soffa i hamn

Före:


Efter:




Som jag längtat

Jag har ridsällskap. Så larvigt glad att ha någon att rida med. 

Monica är utan häst nu och i helgen har vi varit ute i skogen både lördag och söndag. Skottar och pratat och pratat och skrattat.

Det ÄR mycket roligare med sällskap och jag har saknat det enormt.







Trädvirus?

Vi tog ner sälgen igår och i en av grenarna är fanns nog roten till Coronaviruset..




Besök med träskor

Två kvällar i rad i helgen har något stort landat på utskjuttaket till stallet när jag nattar häststo. Det landar med en duns och sedan skrapar och skramlar det på taket. Det låter nästan som när en större fågel går på plåttak. 

Det landade med en duns på marken och jag hittade den här:


Jag har googlat lite och inget riktigt stämmer, utom vivel. Det är en sån som lever i stillastående vatten... Ja, kanske... Eller nä, kanske inte... Jag kan mycket, men insekter är inte min hemmaplan. Stor var den i vilket fall. 

Nytvättad

Häromdagen bloggade jag Mickes tjugo svar om mig. Han skrev att jag blir glad av en nytvättad bil. Det blir jag. Tusen tack. <3


 


RSS 2.0