Jaja...

Jaja, jag har väl växtvärk ett tag till då. Det var värt ett test men jag behöver nog de där antikropparna...

Jag blev visst inte den första som blev frisk, eller färdigväxt. 







Det är min tid nu

Hittade årets första vitsippa i helgen. Underbart. 




Det är min tid nu


Vår måste vara bland de härligaste känslorna man kan ha. I alla fall när himlen är blå, solen börjar värma och man vill aldrig gå in. 

Klart!

Så där ja! Lite blekare och färg som håller i ett tag. Det gick inte att få bort all lila färg, men det blev rätt bra med lite skiftningar. 





Vad finns under allt lurv?

Jag fryser typ jämt och har alltid tjocka och lurviga tröjor. 

Hästarna är på samma vis, lurviga med tjock päls.

Framåt våren åker pälsen av och under finns en snygg, slank häst man inte visste att man hade. Undra om det är samma under lurvtröjorna?




Fredag ❤️



Det är min tid nu




Sitta stilla?

Det är inte ofta jag kan vara nöjd med att sitta stilla. Det är om solen skiner, med något att lyssna på och om jag inte har för många myror i brallan.
 
I helgen hände det.
 
 




Jag vet inte jag

Jag har på sistone i mina sociala medier fått upp en hel del hundar som hittats skadade och sedan följer en berättelse om hur man lagt ner tid, pengar och offrat deras lidande för att de ska bli bra. I vissa fall till ett, vad jag anser, odrägligt hundliv.
 
Vad är då ett bra hundliv? Jo, för mig är det ett liv utan smärta och med en rörlighet som gör att de kan röra sig fritt både på plan mark, inom- och utomhus och i terräng. Ett liv där de kan vara hundar, strosa runt i någons trädgård och följa med på promenader, gnaga på pinnar och skutta runt. Vet man från början att detta inte kommer kunna infrias, då ska man nog låta bli. Jag tror inte på rullstolar för hundars bakben, jag tror inte på att det är en drägligt hundliv. Ibland är att avliva en gest av kärlek som vi måste visa djur som inte är friska eller funktionella.
 
Visst är det fruktansvärt att se valpar som på bilden nedan, kanske har den blivit påkörd eller sparkad på.. Det svider i hela själen, men nä... Är bakbenen inte rörliga, då måste den där kärlekshandlingen till. Vem vet, de kanske aldrig kan komma till ett smärtfritt liv, hur ska vi veta det? Vad kostar vägen dit i lidande? 

Steget härfrån till människor är inte heller så långt. Vad är drägligt här? Vem ska avgöra det? Det här är inte lätt, oavsett det gäller djur eller människor. Jag vet inte jag...
 
 
Bildresultat för poor dog helped
 
Back to life: Sheru is happy running around with a wheelchair built for just ₹8,000.
 
Näpp, hundar ska vara hundar!



Premiär

Premiär för utelunch i helgen och vilken helg. Så härligt väder. Micke och barnen grillade korv, jag värmde en paj. Så härligt. Det går ät rätt håll nu.


 
 
 



Skivstångsskav

Den är ny. Jag har haft skoskav, fått valkar i händerna och skavömt skinn om jag haft fel linne på gymmet. Aldrig skivstångs-skav. Nån gång ska vara den första.



Skogen, tystnaden

När huvudet är trött men kroppen pigg är en riktig långpromenad i skogen nog den bästa formen av terapi.

Lite sol på det, lagom hård grusväg och lite fågelkvitter.



Äntligen fredag

Så välkommet. Det har varit längsta veckan på länge. Få ungar, få vuxna på skolan. Måtte detta få en vettigare lösning snart.




Den hästen

Hon gör mig glad.





Annonser för mig?

Ibland hittar jag annonser som först ser ut som en dröm, men sen kommer verkligheten ifatt. Hur ofta skulle jag ligga stilla i den?




Aldrig riktigt varm

Vintertid fryser jag alltid om jag inte är fysiskt aktiv. Luv- och lurvtröjor är regel. Ullsockar har jag nästan alltid. Åker jag ensam i bilen är det lyxtid. Har jag med någon får jag skruva ner lite.

Nya modet med lite korta byxor är inte för mig...




Tänk att det ska vara så svårt

Planera middagar och det känns ibland som om man ständigt går runt på samma rätter... Att dessutom ta hänsyn till en unge som just nu inte vill ha mat alls, en vegetarian och en laktoskänslig... 



Våren är här

Tranorna är här. De kom i torsdag eftermiddag.
 
 

Fredag

Välkommet med fredag idag. Undra om jag har någon skola att gå till på måndag? Regeringen ska ta beslut om att stänga eller hålla skolorna öppna idag....



Fotot kommer från vår Peek. Om det stängs ner, kommer jag sakna min skola. 

Torsdag morgon

Segt, trött, träningsvärk. Hade gärna sovit någon timme till. Det blev sent hem igår. 

Lite kaffe, en knäckemacka, gäspa någon gång till. Sen kör vi. 



Världens bästa ungar




Att sänka ambitionsnivån

Jag är rätt dålig på det. Jag gillar att prestera, göra saker bra. 

Nu blev någonting lite övermäktigt och jag sänkte nivån, rejäl. Känslan nu, när beslutet är taget är gudomlig. 



Det är den tiden nu...


Vårvåta grusvägar och dammsugaren går varm...


God morgon

Recept på hur man startar en lördag 

Ingredienser:
En Maria
Ett gym med tillhörande utrustning
En vattenflaska
Ett tjockt pannben.

Gör så här:

Se ut så här:

 
Du är klar när det ser ut så här och pulsen slår hårt, svetten rinner och andhämtningen är intensiv. Du kan må lite illa också. 






Fredagsfeeling

Att komma hem en fredag och solen skiner, det är skönt ute. Ta en promenad med hunden och konstatera att man hör koltrasten, hitta första blåsippan och veta att man är ledig i två dagar är rätt skönt.






 
 




Yes!

Jag har fått svar på röntgen. Bästa svaret. Jag kan börja trappa ner och kanske sluta med Orencia. Fatta vilken grej. Fri från läkemedel. Om det funkar har jag nog växt klart. Frisk tror jag att jag tänker kalla mig få, inte gör att jag nånsin varit sjuk... 



Märkliga ord

Det finns ord på svenska som låter helt galna. Sjuttiosjätte Det låter som en felsägning.
 
Bildresultat för 76


Places beyond

Etik Johansson är en fotograf som tar magiska bilder. Vi besökte Fotografiska och hans utställing dom jag länge velat gå på. Bilderna väcker nyfikenhet och man kan titta länge på dem.

Hela magiskt. 






Den mest kända bilden kanske är den med månarna som man plockar upp på eller ned från himmelen. Bestäm du. Den fanns som installation och Micke fick ta en bild. Om jag plockar upp eller ner? Upp såklart. 






Tollarmössor

Jag hittade en tjej som sydde mössor i tollartyg. Såklart jag köpte två.


 


En bra helg

Det är inte så dumt att investera i lite tid med varandra. Tack ni som gjorde det möjligt. 












allt utom...

På hotell ingår handdukar, schampo, balsam, hudcreme, nagelfil, duschgele, you nsme it, men aldrig tandcreme, varför då?




RSS 2.0