Mitt 2018

Det här är mitt 2018 i bilder.
 
Januari 
 
Jag och Ala skrittade i skogen som var helt snötäckt. Det var som att rida rakt in i Narnia. Underbart! Vi passade på att tolka också, fortare skrek ungarna.
 
Froste las ut på annons. Jag vill inte ha hingst, jag gillar ston jag. Bilderna vi tog till annonsen blev bra i alla fall och Ala visade sig från sin bästa sida. Froste stannade inte hos Ebba som köpte honom först utan hamnade hos Anneli där siktet är inställt på att bli körhäst och det ser ut att bli hur bra som helst.
 
 
Februari
 
Båda ungarna åkte Arlaloppet i Filipstad på skidor. Ala och jag var på ny röntgenkoll i Karlstad. Hon var halt när vi var där och nu blir det bara skritta skogen och ta föl. Planer började smidas. Det är på riktigt jättertråkigt att det ser ut som det gör i höger bak, hon har så mycket vilja och jag ville ha henne till annat än avel. 
 
Froste flyttade och jag hade en bråkig armbådge som vi fick ordning på efter ett antal nålar. Ungarna hann med vattkoppor, men det får ni ingen bild på.
 
 
Mars
 
Takdropp och talgoxar. Jag gillar mars. Någon radiopratare sa att mars är för året var fredag är för veckan och det ligger någonting i det.
 
Vi åkte till Hovfjället och hade det nog så bra man bara kan ha det. Strålande sol och klarblå himmel.
 
 
April
 
Vi tog promenader på isen, nyttjade den sista snön innan våren tog fart på riktigt. Jag red lite, både på Zorro och Ala. Zorro red jag in och så enkelt som det gick tror jag inte att det vanligtvis går. Det vara bara upp och iväg. Jag samlade som alltid vårtecken, samlade nässlor till den första soppan och i slutet av april var det shorts och barfotapremiär.
 
 
 
Maj
 
Jag fortsatte rida Zorro, mycket med hjälp av Malin. Mycket okomplicerad häst. Maj är alltid en tuff månad på skolan. Det är mycket som ska fixas och att komma hem och lägga sig i solen och somna en stund är mer regel än undantag. Slutet av maj blev kanonvarm, man ville inte gå in om kvällen och jag satt ofta ute och läst på kvällen. Saffran började bli slö på ett sätt som inte riktigt var likt honom. Veterinärkoll och blodvärdena var inte helt bra...
 
 
 
Juni
 
Sommarlov och lite tid att vila upp sig efter ett tufft läsår. Skolavslutningen firades som vanligt med glass i stora lass vid Picasso med mormor och morfar.
 
Vi hade några härliga dagar ute på Svarteberg också. Sommarparadiset. Saffran visade sig ha cancer i mjälten och vi blev tvungna att ta bort honom strax efter skolavslutningen. Fy faan, att ha hund är att bjuda in sorgen i sitt liv. Livet utan hund visade sig ganska snabbt fattigt och som på beställning hittade vi en avbokad hanvalp i Gällivare. Micke satte sig på tåget. Välkommen hem Kasper. 
 
Malin hann ocså med att ställa sig bakom kameran och mig och Ala framför. Ala betäcktes också med Kim Hero och nu väntar vi på vad som gömmer sig i den där runda goa magen.
 
 
Juli
 
Varmt, varmt och jag gillar det. Vi var i stugan i stort sett varje dag och barnen gjorde allt för att ordna simhud mellan tårna och låg i sjön från morgon till kväll, mer under än över. 
 
Ala kollades dräktig. Skönt, detta var nog den enklaste betäckningen någonsin. Jag tog också med mig Anna-Ksrin och åkte till Tranås. Där finns min plan B om Ala får en hingst till. Hon heter Ina och är ännu bara en plan, en reservplan. En väldans söt reservplan.
 
Jag slängde ungar och matsäck i ekan en av dagarna och smög ut till Rammen. Där hade vi en härlig dag på klipporna. Det där ska jag göra om. Öluff, nästa sommar tar vi Apelholmen. om det passar. Himla trevlig liten båt, lagom att hantera på egen hand.
 
Ungarna fick såklart både ro och köra eka. Trimmade som besättning blev de också, en tar fören och en aktern.
 
Det var en juli med massa sol och bad, ljumma kvällar på altanen och grillat till mat. Quornfilé är för övrigt gott att grilla.
 
 
 Augusti
 
Födelsedagsmånaden när vi firar nästan alla i familjen och vädret fortsatte vara på topp. Vi tillbringade mycket tid i sommarstugan och det var brunbrända ben och axlar. Jag gillar sol jag.
 
Micke och jag smet på bio, skörden torkade och jag hann både rida och påbörja inkörning av Zorro. Det hann bli skolstart och några rejäla åskväder.
 
 
 
 
 September
 
Jag provade en ny bisyssla, rösträknare vid valet. Kul. Hemma hade vi många politiska hetsiga diskussioner. Det blev bra tillsist. 
 
Hö bokat för höst, vinter och vår kändes himla bra när många inte visste hur de skulle få till det.
 
September är lite av en mellanmånad när allt är igång och man har fullt upp. 
 
 
 
Oktober
 
Jonathan fick efterlängtade brillor, vi började byta vindskivor på huset. En del utelekar, tälja går alltid hem. Trappan fick en makeover och vi skrapade färg på en ny sänggavel (en gammal dörr från Djurgården i Kristinehamn). Det var när den kom upp som det blev tydligt att sovrummet inte kan fortsätta  vara blått och just idag sitter jag i arbetsbyxor och har precis målat klart. Taopeten kvar.
 
Kasper växte som ett ogräs och blev bara bättre och bättre.
 
Vi hann med ett besök i Gränna och på Polarmuséet. Spännande värre. På hemvägen blev det käk på Brahehus och det är en underbar plats. 
 
 
 
 
November 
 
Trapprenoveringen avslutades med lite väggtext och ute nöp kylan till. Härligt, jag gillar inte mörkt och blött. Hellre mörkt och kallt. Livet rullade på med läxor och vardag, hundpromanader, hästfix, karate och simning. 
 
Advent är nog höjdpunkten i november.
 
 
 
December
 
Årets sista månad och den har varit full av trevligheter. Nymålat i sovrummet, det håller på att torka just nu. Lucia på skolan, en och annan ridtur, många promenader, julavslutning på skolan, jullov, simning och jag har provat Combatträning. Det blir en fortsättning. En ny vänskap, vi får se var den landar. Snölekar och alldeles i början av december en utställning med Kasper. Hej å hå vad det var roligt tyckte han. Jag var kanske mindre road. Kritiken var jättefin, vi får väl försöka igen. 
 
Jag har fått de första fölsparkarna. 
 
 
 
 
 
 
Nu siktar vi på 2019. Planer? En frisk fölunge och en frisk Ala, många hundpromenader, fortsätta simma och köra Combat om kroppen håller. Vegetiskt, jag mår bra av det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0