Provencalsk grönsakspaj
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk torkad timjan
125 gr kallt smör
2 msk vatten
Fyllning
1 vitlöksklyfta
6 salladslökar (vi tog purjolök)
1 orange spetspaprika (vi tog en röd, vanlig)
1 msk olivolja
2 ägg
2 dl matlagningsgrädde (vi tog vanlig)
1 msk färsk hackad basilika (vi tog torkad)
1½ dl parmesanost (vi tog vanlig riven)
200 gr körsbärstomater
salt, svartpeppar
svarta oliver att garnera med
1. Lägg timjan, vetemjöl och smör i matberedaren. Kör med kniven till det blir en smulig massa. Häll i vattnet och en delboll bildad.
2. Tryck ut delbollen i en pajform, täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 min.
3. Nagga pajbottnen och grädda skalet i 200 gr i 10 min.
4. Finhacka löken och paprikan. Fräs dem i oljan tillsammans med vitlöken som du pressar i. Salta och peppra. (Var inte för snål med salt, det var vi)
5. Låt grönsakerna svalna något och häll i dem i pajskalet.
6. Vispa samman äggstanningen och tillsätt basilikan. Salta och peppra. Häll stanningen över grönsakerna.
7. Dela tomaterna i halvor och tryck i med den skrurna sidan upp.
8. Grädda i 200 gr i 25 minuter. Garnera med svarta oliver och servera med isbergssallad och gurka.
Kommentarer
Trackback