Januari 2013

Årets första månad och den har bjudit på både slask och regn eller gnistrande kallt och en underbar stjärnhimmel på natten och strålande sol på dagen.
 
 
Jonathan gillar att cykla på altanen tillsammasns med Jesper, leka i snön, eller i grushögen uppe vid soptunnorna. Lego uppe med Jesper funkar långa stunder. Ficklampor och bilar är bästa grejorna. Han ritar med rätt penngrepp och det är små, små pluttecirklar som hamnar på pappret. Trappan upp klarar han lätt numera, fast mamma tycker det är jobbigt.
Ofta kommer han springande med ett glatt "hä kom ja!" Clementiner anser han vara basföda.
 
Vi har också klarat av rotavirus vilket inte var någon höjdare. Besök på akuten i Örebro och jag trodde att vi bergis skulle bli inlagda. Sviterna syns fortfarande och han är inte lika rund och gå längre, utan rätt smal...
 
Ord
Bimma Bob . Byggare Bob
hopplapp - haklapp
låbeen (tidigare schaben) - Långben
hypla - flygplan
tin - clementin
she.go - var så god
ja jö häääl - jag kan själv
 
 
Jesper har mycket funderingar just no och de flesta kommer fram i bilen.Han undrar var maskar är på vintern, om man kan vakna när man är död och han ska gifta sig med mamma. Musik är centralt och han sjunger både barnvisorna han kan och populärmusiken i radion. Händerna i luften och Om ditt hjärta slår sitter och han sjunger med. Ofta får man höja volymen lite.
 
Vi spelar Den försvunna diamenten på kvällarna och Jesper har hand om banken. Duktiga unge!
Blixten McQueen är en klar favorit och han tror benhårt att man faktiskt kan få fyrkantiga ögon om man tittar för mycket på tv eller spelar för myket på telefonen, plattan eller datorn. Den illusionen kan han få leva i lääääänge...
 
Ord är ju med en Jonathangrej, men vi kan nämna valnig (vanlig) och pangkering (parkering) som han är väl medveten om att han uttalar fel och säger om och om igen, ibland utan att få till rätt uttal.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0