Årskrönika

Januari

Vi började det nya året med att jag började provjobba på Vargbroskolan. Halvtid lite försiktigt. Oj vilken höjdare det blev, jag älskar verkligen mitt lärarjobb.

Jonathan skolades in på Änglagård och det gick så bra. Han trivdes från början. Där fanns ju skor, som han var helt galen i.

Jesper fortsatte att bygga och bygga och bygga med sitt lego. 

Februari

Våren kom tidigt detta år. Vi anade blomskott och porlande ute redan i februari. Kanske var det därför den där nyförälskade känslan infann sig mellan oss?

Premiär, jag klättade upp på Ala, bara så där. Underbar känsla, om än ganska vinglig. 

Som vanligt när man skolar in en liten unge kom en lång period med sjuka barn. Vi hostade och hackade och kräktes om vartannat... Jag fick nya läkemedel och kroppen svarade bra på dem. Underbart att slippa kassa leder. som sex rakt in i armen som någon beskrev det, och ja... Jo... Kanske det!

Jonathan började prata allt mer, en del förstod vi, annat inte. Det började komma fram en mer och mer självständig kille.

Jesper fortsatte som han brukar, lego och lego och lego. Bokstäver var spännande och vi anade början till att ljuda samma ord.

Mars

VÅR! Utefika, utelunch och vårblommor. Vi var ute mycket! Micke frösådde och det spirade fint i garaget, snacka om gröna fingrar.

Jesper fick sin första egna cykel och det gick finfint med lite stödhjul.

Jonathan växer så det knakar. Babysim är uppskattat och han verkar bli lika galet glad i vatten som Jesper.

April

Vår på riktigt med allt vad det innebär, glass på altanen, varmare ute och gunga. Gunga ligger högt på poppisskalan och det gör vi ofta.

Robin får vandra vidare och tomrummet är stort. Vilken hund han varit, vad mycket vi gjort… Marion är utan sin Robin, och det kändes.

Sjukstugan kulminerar med allt vad det innebär. Penicillin, öroninflammation och ett par omgångar magsjuka till…

Jesper börjar lära sig att gunga själv, men kan inte helt själv ännu.

Jonathan får man gunga på och gunga på och gunga på. Ju högre ju bättre. Frukt är också en favorit, allt från clementiner till jordgubbar och blåbär och vi lyxar allt då och då men färska bär.

Maj

Inkörning av Ala påbörjad och med framgång, inridningen igång och det är underbart! Klokare häst får man leta efter. Finaste prinsessan.

Saffran är ensamhund nu och verkar börja tycka att det går bra.

Jesper är så sliten efter allt han gått igenom. Trött och tunn. Somnar ofta och simskolan som var planerad ställer vi in. Nästa år kanske.

Jonathan pratar och bubblar. Nya ord och språket växer varje dag.

Juni

Sommar på riktigt och jordgubbar är vardagsmat här hemma. Oj så gott. Ala fortsätter sin ridutbildning och mitt leende blir bara bredare och bredare.

Vi hinner med både att simmar och besöka Mariebergsskogen. Underbara sommar!

Juli

Sommarlov på riktigt och vi tillbringar en del tid på Svarteberg. Mata änder och båtutflykt med morfar är vardagsmat där. Hemma är det utelekar med vatten som är hetast.

Minisemester till Parken Zoo med familjen Ungman var uppskattat. Lådbilslandet hann vi också med.

Jesper lär sig säga ”r”. Stort genombrott, vi firade med tårta!

Augusti

Födelsedagsmånaden där vi firar Micke, Jonathan som blev 2 år och Jesper som fyllde 5 år. Härligt, fest i dagarna tre. Skolstart och vardagsrutinerna är tillbaks. Ala premieras med finfina 40 p och vi planerade in Vetlanda.

Sommaren var kanske inte den varmaste vi haft och nog saknade vi lite sol när hösten kom. Vattenståndet i Alkvettern var högt, och högre skulle det bli.

Foto: Helena Kättström
 

 September

Vi sög ut det sista av sommaren och nyttjade utetillfällen så ofta vi kunde. Smultronen som fanns kvar, plommon och björnbär slank ner i magen snabbt. Några egenodlade äpplen kunde vi njuta av också. Micke skruvade ihop skalet till växthuset och till nästa sommar är planerna stora.

Ala tog vi med oss till Vetlanda och treårsringen. Finaste lilla prinsessan skrapade ihop 40 p och skötte sig så bra.

Grabbarna lekte ute med vatten, lönnäsor och vi plockade lite svamp. Lingon fick vi allt några också.

Oktober

Hösten kom, fast sommaren knappt hade märkts… Jag brukar gilla höst, men nog saknade man sommaren som liksom inte kom. Hösten blev också regn, regn, regn…

Jonathan började leka rollekar och var ofta hund. Lång tunga och voff.  Ofta funkade det nu också att ”gupp” och leka tillsammans. De börjar visst bli stora mina skatter.

November

Regn, regn, regn, lera, lera, lera… usch! Tillsist frös det dock och tur var väl det. November tycks vara en månad när jag går lite i ide, för det finns få bilder i november och så är det alltid.

Jesper är på god väg att lära sig simma och Jonathan utvecklas i bassängen så det knakar. Nu paddlar de båda undan snabbt om det bara har flythjälp. Jonathan pratar ofta om att bada och våra lördagar är efterlängtade.

December

Nu börjar väntan och nedräkningen. Jultomten kommer ju snart. Vi mysade med lite lussekattsbak och Micke tillverkade julgodis i långa banor.

Pulka och snowracer är roligt att åka, busa i snöhögarna funkar också.

Tillsist kom också tomten och många paket blev det. Snömadrasser, spel, filmer, kläder, leksaker och julgodis.

Nu laddar vi om för 2013 som kommer bjuda på någon form av sommarsemester, där vi ska bo i ett annat hus, som Jesper uttrycker det. Jesper ska sluta på Änglagård och börja på skolan, Ala ska vidareutbildas och ny altan ska byggas. 

 
Det var vårt 2012, små delar av det. Vill du följa med os under 2013, då finns vi här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0