Jag har en ny idol.

Thea Klingenberg, min nya idol. Kanhända det är gammalt, men det är så bra och så rätt. Hon listade vilka som inte ska vara på stranden. Jag tycker för övrigt att det gäller alla andra platser också. Krogen, affären, nöjesfältet, djurparken, you name it! Är du en skitstövel, då kan du stanna hemma! 
 
Här är Theas lista på människor som inte har rätt att vara på stranden. Kopierad från Expressen, men så bra att jag måste dela den.
 

Håll dig bort från stranden om du:

 Är en skitstövel. Om du är en skitstövel så är saken ganska enkel: gå inte till stranden överhuvudtaget, någonsin.

 Lätt blir stött av andra människor. De kommer att vara på stranden, de kommer att gå, ligga, sitta på samma strand som du. De kommer att prata och kanske till och med ha trevligt. Om du inte gillar andra människor: stanna hemma.

 Tycker att människor med kroppar är äckliga. Människor har kroppar, och de tar med sina kroppar till stranden. Om du är av den typen som tycker att det är jobbigt att folk har kroppar, så är stranden inte platsen för dig. 

 Tycker att de som har en annorlunda kropp än du är fula. Om du får en sur min och blir illamående av att se någon med valkar, stora rumpor, smala ben, stomipåse på magen, hår under armarna, kryckor, rynkor eller hudfärg i en annan nyans än du, då ska du på inga villkor gå till stranden. Det är faktiskt det dummaste du kan göra. Håll dig långt i från stranden

 Har lätt att säga till folk som du inte gillar, att du inte gillar dem. Om du är den typen som känner dig tvungen att komma med skitkommentarer, himla med ögonen, håna, hata eller generellt sprida dåliga vibbar, så är du helt enkelt malplacerad på en strand. Ta med dig den dåliga attityden, gå hem och stanna där tills du har någonting trevligt att säga.

 Hatar barn. Många stränder besöks av barn, om du hatar dem intensivt, så kan det i det åtminstone vara bra att googla lite, så att du inte blir en skitstövel under din stranddag. Man kan hitta platser är barn inte kastar sand och trampar på handdukar, men det kräver kanske att du gör lite efterforskning. Det enklaste är kanske att jobba lite på det hat som du bär på, men om du struntar i det så kan jag varmt rekommendera att sticka till en mindre barnvänlig plats. Dessa platser passar för mindre barnvänliga människor. 

 Om du är typen som kan falla för frestelsen att ta bilder av främmande människor för att fatshame:a, bodyshame:a eller slutshame:a dem på nätet, så bör du hålla dig undan stränder. Där kan frestelsen vara stor, och vips har du begått ett lagbrott och förstört någons liv. Jag vill starkt råda dig att bli hemma.

 Ogillar sand, sol och vatten. Om du inte gillar en eller flera av dessa tre komponenter, så borde du aldrig sätta din fot på en strand.

 Kastar skräp omkring dig. Om du är en sån som älskar känslan av att göra en svinstia av engångsgrillar, ölburkar, fimpar, pappershanddukar och plastpåsar, eller om du på något sätt misslyckas med att kontrollera dig själv när det gäller nedskräpning, så är det trevligt om du stannar hemma och så långt undan stränder som det går. 

 Får lust att sexuellt trakassera människor som du ser på stranden. Om du är av typen som plötsligt får för dig att att det är okej att vara slemmig, påstridig och osmaklig när du ser människor i badkläder, så ska du inte komma på tanken att gå till stranden. Det är det dummaste du kan göra faktiskt. Håll dig hemma tills du vet skillnaden mellan artighet och trakasserier.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0