Igår var en bra dag

Att kunna ta.det lilla lugna, följa en plan men avvika från den om man hittar något spännande. Det är skönt. Det är då vi gjort.


Vi startade tidigt som skam och åt frukost i bilen. Åkte färjan från Grisslehamn till Eckerö. Nöjda ungar. Nöjd mamma. Jag är en människa som trivs vid vatten så att stå och hänga vid relingen kan jag höra hur mängd som helst. 

Väl framme på Åland styrde vi mot Bomarsund där det finns spår efter en gammal fästning som måste varit enorm. Vi picnicade, badade fötterna i havet, klättrade i fästningen som vi sen läste att man inte fick innan vi åkte vidare till Kastelholm slott som vi gick runt men inte in i. Här fanns en smed som tillverkade en fårsax och ungarna fick hämta lite järn. Uppskattat av två som drömmer om ett yrke som smed. 

På vägen mot Mariehamn stannade vi till vid ett utkikstorn och Micke och ungarna klättrade upp. 

Väl i Mariehamn hittade vi en pizzeria att käka på och det gjorde vi med blixt och dunder. Snabbt övergående så som det brukar vara på en ö men nog mullrade det rätt bra ett tag.

I skrivande stund är det mörkt på rummet. Jesper spelar platta, Jonathan sover och Micke vaknade just. Snart frukost och en ny dag på en ö jag redan tycker mycket om.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0