Ny bekantskap
Man blir aldrig för gammal för att prova något nytt, nu testar jag saft på älgört. Vill du också prova så är receptet här;
Älgörtsaft 50 klasar av älgört (skakas lätt utomhus innan) 4 citroner (ekologiska) 2 tsk askorbinsyra 2 l vatten 2 kg strösocker (gärna ekologiskt)
Skaka ur ev insekter ur blomklasarna. Skiva citronerna. Häll i alla ingredienser i en bunke och täck med ett fat, så att allt hålls under vatten. Rör varje dag i en vecka, sen sila av och det är klart att drickas. Förvaras kallt, eller frys in i PET-flaskor.
Smakar mandelkubb och i sötaste laget för mig. Jag tror däremot med halva mängden socker, dubbla mängden citroner och kanske 25 gr citronsyra. Då ni!
Älgörtsaft 50 klasar av älgört (skakas lätt utomhus innan) 4 citroner (ekologiska) 2 tsk askorbinsyra 2 l vatten 2 kg strösocker (gärna ekologiskt)
Skaka ur ev insekter ur blomklasarna. Skiva citronerna. Häll i alla ingredienser i en bunke och täck med ett fat, så att allt hålls under vatten. Rör varje dag i en vecka, sen sila av och det är klart att drickas. Förvaras kallt, eller frys in i PET-flaskor.
Smakar mandelkubb och i sötaste laget för mig. Jag tror däremot med halva mängden socker, dubbla mängden citroner och kanske 25 gr citronsyra. Då ni!
Kommentarer
Trackback