Picasso

I Kristinehamns skärgård finns en 15 meter hög skulptur som självaste Pablo Picasso skapat. Den står längt ut i Vålösundet och hälsar fartyg och båtar välkomna. Det är en rätt märklig figur, som många av Picassos målningar och skulpturer. Det föreställer hans fru Jaqueline. Där finns ett café och det har både spelats teater och framförts musik där.  Det är en bra plats, jag tycker om den.
 
Det var inte Pablo Picasso själv som uppförde skulpturen utan en norsk formgivare som heter, eller kanske hette, Carl Nesjar.
 
Picassoskulpturen är en turistattraktion och sen Hjälmarsundet breddades kan vi faktiskt se den från sommarstugan.  Idag bjuder jag på både en närbild och en tagen från vår sommarstuga. Har du vägarna hit, du som inte bor här, så säg. Jag följer gärna med, tar en kaffe eller en glass och förundras hur man kan se sin fru så...
 
 
 
Jo, man får kika rätt noga, men den är där och med tanke på att det "bara" är ett 300 mm objektiv och taget tvärs över sundet så är det rätt bra ändå. Kika på den grå "fläcken" lite till höger om det gulorangea huset.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0