Nya traditioner

Igår startade jag en ny tradition, inte alls särskilt "julig" men uppskattad. På julafton är desserten numera jordgubbspaj.
 
Här kommer receptet.
 
Jordgubbspaj
 
Skal
150 gr smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Innehåll
2 dl creme fraiche 34%
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop.
Jordgubbar (frusna, går med färska också)
Lite potatismjöl (om innehållet är blött)
 
Lägg bären eller frukten i pajskalet, häll över såsen och grädda. 175 grader i 30 minuter. Smakar fantastiskt.
 
Tipsar lite om svarta vinbär i, eller krossad, konserverad ananas. Favoriten är nog just svarta vinbär dock.
 

Kommentarer
Postat av: Monica Almersson

Den där brukar jag göra men med blåbär. Mmm

Svar: Prova med svarta vinbär, det är en höjdare!
Marion J-B

2012-12-26 @ 08:34:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0